İnsülin Direnci Artarsa Ne Olur?

(İnsülin Direnci)

insulin-direnci-artarsa-ne-olur

İnsülin Direnci Artarsa Ne Olur?

İnsülin direncinin artmasının ardından vücutta belli başlı değişiklikler meydana gelmektedir. Bunların ilki ciltte kahverengi leke tarzı değişikliklerdir. Ardından hep yüksek seyirde geçen bu dalgalanmaların tip 2 diyabet hastalığına davetiye çıkardığı bilinmelidir.

Pankreasın ürettiği bir hormon olan insülin, insanların hayatını sağlıklı bir şekilde sürdürebilmesi için gereklilik taşır. İnsülin direnci ise biyolojik olarak bozulmayı ifade eden bir tabir olarak karşımıza çıkar. İnsülin direncinin gelişmesi ile birlikte, kan şekeri hep yüksek seyirlerde dalgalanır. Bu durumda kişilerin sık sık rahatsızlık duyduğu bilinir. Günlük beslenme içerisinde alınan şekerlerin, vücut için bir yakıt olarak dönüştürülmesinde önemli bir rolü olan bu hormon ile ilgili merak ettiğiniz her şey sizinle…

İnsülin Direnci Belirtileri Nelerdir?

İnsülin direncinin insan anatomisinde gösterdiği bulgular arasında pek çok faktör yer alır. Bunlar ise şu şekilde sıralanabilir;

-Hızlı yeme alışkanlığı ve çok sık acıkma

-Konsantrasyon kuramama

-Sık sık soğuk terleme ve üşüme

-Bayılacakmış gibi hissetme

-Tatlı yeme ihtiyacının bir kriz anına dönüşmesi

-Ciltte kötü renkli koyulaşma görüntüsü

-Sabahları hep yorgun uyanma

İnsülin Direnci Kaç Olmalı?

İnsülin direncinin normal sınır aralığının 0-1,23 aralığında olması gereklidir.

İnsülin Direnci Tedavisi Nasıl Yapılır?

İnsülin direnci gibi bir durumdan muzdarip olunduğunda yapılan bir ilaç tedavisi bulunmamaktadır. Bunun için yaşam tarzı değişikliklerine gidilmelidir. İlk olarak uyku düzensizliğinin sonlandırılması gereklidir. Hemen ardından daha dengeli ve dikkatli beslenmek gereklidir. Buna ek olarak egzersiz ve spor yaşamın bir parçası haline gelmelidir. Bu sayede yüksek direncin verdiği olumsuzlukların önüne geçilmiş olunur.

İnsülin Direnci Artarsa Ne Olur?

İnsülin direncinin artmasının ardından vücutta belli başlı değişiklikler meydana gelmektedir. Bunların ilki ciltte kahverengi leke tarzı değişikliklerdir. Ardından hep yüksek seyirde geçen bu dalgalanmaların tip 2 diyabet hastalığına davetiye çıkardığı bilinmelidir.

İnsülin Direnci Azaltan Yiyecekler Nelerdir?

İnsülin direncinden rahatsız olan kişilerin mutlaka tüketmeleri gereken glisemik indeks yükü az besinler arasında;

-Sarımsak

-Enginar

-Havuç

-Muz

-Karnabahar

-Taze Fasulye

İnsülin Direnci Çarpıntı Yapar Mı?

Kişilerin normla yaşam kalitesine olumsuz yansımaları bulunan insülin direncinin aritmi türü çarpıntı hissine sebebiyet vereceği bilinmektedir.

İnsülin Direnci Eklem Ağrısı Yapar Mı?

İnsülin direncini eklemlerde ağrı yapmadığı bilinmekle birlikte, genellikle halsizlik, sabah yorgunluğu gibi şikayetlere neden olacağını belirtmek önemlidir.

İnsülin Direnci Genetik Mi?

Genetik geçiş, insülin direncinin meydana gelmesinde önem arz eden bir durumdur. Fakat yüzde elli gibi bir risk söz konusudur. Mutlaka çevresel faktörler de meydana gelebilecek insülin direncinde etkilidir.

İnsülin Direnci Gebeliğe Engel Mi?

İnsülin direncinin özellikle kadınlarda görüldüğü durumlarda yumurtlama sorunlarına neden olduğu bilinir. Yine aynı kişide insülin direncine eşlik eden polikistik over gibi sorunlar da varsa gebe kalma ihtimali oldukça zayıflar.

İnsülin Direnci Hangi Doktor Bakar?

Özellikle iç hastalıkları bölümünün diyabet ve insülin gibi sorunlarla ilgilendiği bilinir. İç hastalıkları hekimi takipli bir hasta olmanıza kara verdiğinde ise sizleri endokrinoloji bölümüne konsülte eder.

İnsülin Direnci Kaşıntı Yapar Mı?

İnsülin direncini kaşıntı gibi bir probleme neden olup olmayacağı konusunda bir bilgiye ulaşılamamıştır. Bu nedenle dermatoloji kliniğine başvurmak önemlidir.

İnsülin Direnci Olanlar Hangi Meyveleri Yemeli?

Üzüm, kayısı gibi akla gelen tüm meyveler yenebilir fakat miktarı önemlidir. Bunun için meyvelerin doğrudan tüketilmesi, suyunun da alınması önemlidir.

hakkında yapılan yorumlar
Yorum Yap (Değerli yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.)
Kimseyle mail adresiniz paylaşılmayacaktır.

İnsülin Direnci