Zehirlenme Ateş Yapar Mı?
(Zehirlenme)
Zehirlenme Ateş Yapar Mı?
Vücutta toksik maddenin olması dolayısıyla vücudun fonksiyonların bozulmasına zehirlenme denir. Zehirlenme besin, ilaç, alkol ve mantardan dolayı ortaya çıkabilir. Zehirli hava soluma ya da cilt yoluyla da zehirlenme olabilir. Zehirlenme 3 çeşittir. Gıda Zehirlenmesi, solunum yoluyla zehirlenme ve cilt yoluyla zehirlenmedir. Zehirlenme ölüme neden olabilen ciddi bir problemdir.
Zehirlenmeye Ne İyi Gelir?
Gıda zehirlenmeleri için bir bardak sıcak suyun içine iki kaşık elma sirkesi katılır ve yemeklerden önce içilir. Bu iyi gelmektedir.
Zehirlenme Belirtileri Nelerdir?
Gıda zehirlenmesi belirtileri mide bulantısı, kusma, şişkinlik, karın ağrısı ve ishaldir. İlaç zehirlenmeleri belirtileri; mide bulantısı, kusma, kramp, nabzın hızlı artması, nefes darlığı, bilinç kaybı ve baygınlıktır. Solunum zehirlenmeleri belirtileri; bitkinlik, nefes darlığı, kalp çarpıntısı, göz yanması, baş dönmesi ve göğüs ağrısıdır. Cilt yoluyla zehirlenme belirtileri; hissizlik, kızarıklık, his kaybı ve kabarmadır.
Zehirlenme Çeşitleri Nelerdir?
3 çeşit zehirlenme vardır. Bunlar gıda zehirlenmesi, solunum yolu zehirlenmesi ve cilt yolu zehirlenmesidir.
Zehirlenme Nasıl Olur?
Bozuk, pişmemiş veya temiz olmayan gıda tüketmek gıda zehirlenmesine enden olur. Kimyasalları birleştirmek ve solumak da zehirlenmeye yol açar. Böcek ısırmaları ve zararlı maddelerin cilt ile temas etmesi de zehirlenmeye yol açar.
Zehirlenme Ateş Yapar Mı?
Zehirlenme yüksek ateşe neden olabilir. Bunun yanında mide bulantısı, kusma, baş dönmesi, karın ağrısı ve bayılmaya da neden olur.
Zehirlenme Anında Yapılması Gerekenler Nelerdir?
Gıda zehirlenmesi olduğunda tedaviye gerek kalmayabilir ve kendiliğinden geçebilir. Ancak hastanın bol su içmesi gerekir. Solunum yolu zehirlenmelerinde ilk olarak hastanın temiz havaya çıkarılması gerekir. Ardından en yakın sağlık kuruluşuna götürmek gerekir. Cilt yolu zehirlenmesinde ise hastanın ellerinin zehirli madde ile temas etmesi kesilir. Hastanın zehirlenen cildi 15-20 dakika boyunca bol su ile yıkanması gerekir. Ardından en yakın sağlık kuruluşuna götürmek gerekir.
Zehirlenme Belirtileri Ne Zaman Ortaya Çıkar?
Zehirlenme belirtileri zehirli maddenin vücuda girmesinden birkaç saat içinde ortaya çıkar.
Zehirlenme Çarpıntı Yapar Mı?
Solunum yolu zehirlenmelerinde kişide kalp çarpıntısı olabilir.
Zehirlenme Durumunda Hangi Numara Aranır?
Zehirlenme durumunda Zehir Danışma Merkezi (0 800 314 79 00) numarası aranır.
Gebelikte Zehirlenme Nasıl Anlaşılır?
Gebelik zehirlenmesi belirtileri; baş ağrısı, nefes darlığı, vücutta ödem, görme bozukluğu, aşırı yorgunluk, mide ağrısı ve bilinç değişikliğidir.