Yoksunluk Sendromu Tedavisi Nasıldır?

(Yoksunluk Sendromu)

yoksunluk-sendromu-tedavisi-nasildir

Yoksunluk Sendromu Tedavisi Nasıldır?

Tedavi direkt olarak yoksunluk sendromu için değil kişinin bağımlılığından kurtulması için yapılmakta ve bu tedavi yaklaşık 6 ay sürmektedir. Bu 6 aylık sürecin ilk 1 ya da maksimum 1,5 ayında yoksunluk dönemi görülmekte sonrasında coşku, sıkılma ve yeni hayat dönemi işini karşısına çıkmaktadır.

 Yoksunluk sendromu kişinin bir ilaca, sigaraya ya da herhangi bir maddeye olan aşırı bağımlılığının sonucunda bu maddeden uzak kalması durumunda yaşadı krizler olarak karşımıza çıkmaktadır. Yoksunluk sendromunda en sık görülen maddeler uyuşturucu, alkol ve sigara olarak bilinmektedir. Uyuşturucu bağımlılarının yaşadığı yoksunluk sendromu alkol ve sigara bağımlılığından daha güçlü olarak bilinmekte, kişi uyuşturucuyu bıraktığında vücudundaki toksik madde eksikliğinden dolayı yaşadığı krizler ölüme kadar gidebilmektedir.

Yoksunluk Sendromu Belirtileri Nelerdir?

Yoksunluk sendromu belirtileri arasında ishal, bulantı ve kusma, şiddete eğilim, terleme, taşikardi, uykusuzluk, halüsinasyonlar, anksiyete ya da depresyon, uykusuzluk ve karında yaşanan kramplar görülebilmektedir. 

Yoksunluk Sendromu Tedavisi Nasıldır?

 Tedavi direkt olarak yoksunluk sendromu için değil kişinin bağımlılığından kurtulması için yapılmakta ve bu tedavi yaklaşık 6 ay sürmektedir. Bu 6 aylık sürecin ilk 1 ya da maksimum 1,5 ayında yoksunluk dönemi görülmekte sonrasında coşku, sıkılma ve yeni hayat dönemi işini karşısına çıkmaktadır.

Yoksunluk Sendromu Ne Kadar Sürer?

Yoksunluk sendromunda en zor dönem ilk 1 aydır. Birinci ayın sonlarına doğru yoksunluk sendromu belirtileri ve kişinin bağımlı olduğu maddeleri kullanma isteğinin azalma gösterdiği bilinmektedir.

Yoksunluk Sendromu Nasıl Geçer?

Yoksunluk sendromundan ziyade kişinin bağımlılıklarından kurtulmasıyla alakalı birçok yöntem vardır. Bunlardan bazıları; bireysel ya da grup ile birlikte terapi, ilaç tedavisi ve beyin uyarım tedavisi olarak bilinmektedir.

Yoksunluk Sendromu Anksiyete Nedir?

Yoksunluk sendromunda kişi bağımlı olduğu maddenin eksikliği dolayısıyla anksiyete ya da depresyon atakları yaşayabilmektedir. 

Antidepresan Yoksunluk Sendromu Ne Kadar Sürer?

Antidepresan ilaçlar bünyesinde çok çok az miktarda da olsa uyuşturucu etken maddesi barındırdığından bağımlılık yapabilmekte ve ilacın bırakılmasından sonra görülen yoksunluk sendromu birkaç hafta kadar devam edebilmektedir.

Alkol Yoksunluk Sendromu Belirtileri Nelerdir?

Kişinin alkole karşı yaşadığı yoksunluk sendromu belirtileri arasında; terleme, titreme, huzursuzluk, bulantı ve kusma, tahammülsüzlük ve sinirlilik görülebilmektedir. 

Nikotin Yoksunluk Sendromu Belirtileri Nelerdir?

Nikotin yani kişinin sigarayı bıraktıktan sonra yaşadığı yoksunluk belirtileri arasında; huzursuzluk, iştah artışına bağlı kilo alma, sigara içme isteği, gerginlik, dikkat dağınıklığı, uykusuzluk ve fazla uyuma, acıkma ve baş dönmesi bulunmaktadır.

Yoksunluk Sendromu İngilizce Ne Demek?

Yoksunluk sendromu İngilizcede withdrawal syndrome ya da abstinence syndrome olarak bilinmektedir.

Yoksunluk Sendromu Ne Zaman Geçer?

 Kişilerin yaşadığı yoksunluk sendromları genellikle bir ya da bir buçuk ay içerisinde son bulmaktadır.

Yoksunluk Sendromu Nasıl Tedavi Edilir?

 Yoksunluk sendromu kişinin bağımlılığını bırakması ile ortaya çıkmakta ve hastanın katıldığı tedavi ya da terapiler sayesinde ortadan kalkmaktadır.

Yoksunluk Sendromu Kaç Gün Sürer?

 Yoksunluk sendromu bir ya da en fazla 2 ay sürmektedir.

Sigara Yoksunluk Sendromu Ne Kadar Sürer?

 Sigara içen kişilerin yaşadığı yoksunluk sendromları 21 gün sonra azalmaya başlamakta ve toplamda 1 ay sonra ortadan kalkmaktadır. 

Serotonin Yoksunluk Sendromu Nedir?

Serotonin yoksunluk sendromu kişinin antidepresan ilaçlara bağımlılığının ortadan kaldırılmaya çalışılması ile görülmektedir. 

Uyuşturucu Yoksunluk Sendromu Nedir?

Uyuşturucu kullanan kişiler bu bağımlılıklarını bırakmaya karar verdikleri zaman ya da bir süre uzak kaldıkları zaman yaşadıkları sinir, öfke, odaklanma problemleri, şüphecilik, bir olayın sonunu düşünmeden hareket etmek, gevşeme ve uyku problemleri gibi durumlar yaşamasıdır. 

Yeni doğan Yoksunluk Sendromu Nedir?

Yeni doğan yoksunluk sendromu, neonatal yoksunluk sendromu olarak da geçmekte ve hamilelik süresinde madde kullanan gebelerin doğum sonrası bebeklerin sinir sistemi, solunum sistemi ve gastrointestinal sistemlerinde ortaya çıkan durumdur. 


hakkında yapılan yorumlar
Yorum Yap (Değerli yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.)
Kimseyle mail adresiniz paylaşılmayacaktır.

Yoksunluk Sendromu