Yağ Bezesi

yag-bezesi

Yağ bezesi her yaşta insanda görülebilen bir cilt problemi olarak bilinir ve tıp dilinde lipom olarak adlandırılır. Boyut olarak küçük bir yapıya sahip olmakla birlikte, beyazımsı bir renge sahiptirler. Çoğu kişi kendiliğinden iğne ile birlikte bu bezeyi boşaltmaya çalışır fakat oldukça yanlış bir tutumdur. Çünkü evde yapılan bu uygulama kişiyi enfeksiyona açık hale getirir.

Yağ Bezesi Nasıl Geçer?

Yağ bezesi çoğunlukla kanser riski bulundurmayan bir oluşumdur. Bundan emin olmak adına hekimler biyopsi örneği alınmasını talep ederler. Eğer iyi huylu ise hekimler genelde bezenin alınmaması taraftarıdır. Çok gerekli bulunması durumunda cerrahi aletlerle alınabilir.

Yağ Bezesi Neden Olur?

Yağ bezesine neden olan bir takım faktörler söz konusudur. Bunlar arasında en bilinenleri kötü beslenme ve kolestroldür. Bunun dışında kıl kökü iltihabı, metabolizmayla ilgili hastalıklar da yağ bezesi oluşumuna sebebiyet vermektedir.

Yağ Bezesi Nasıl Geçer Evde?

Evde ince uçlu bir iğne ya da başka bir aletle içi boşaltılabilir fakat bu tedavi yöntemi yağ bezesinin olduğu yerde enfeksiyon gelişme riskini ve iz kalma riskini de beraberinde getirdiği için önerilmemektedir.

Yağ Bezesine Ne İyi Gelir?

Yağ bezesinin bulunduğu bölgeye her gün aynı saatte ve miktarda aloevera jeli uygulanması, bu bezeyi tamamen gidermese bile boyutunun küçülmesine yardımcı olacaktır.

Yağ Bezesi Nasıl Alınır?

Yağ bezesi drenaj aletleri ile hekim gözetimi altında alınabilmektedir.

Yağ Bezesi İçin Hangi Doktora Gidilir?

Yağ bezesi şikayeti için dermatoloji/cildiye bölümünden sıra alınması gerekmektedir.

Yağ Bezesi Acır Mı?

Yağ bezesi herhangi bir ağrı ya da acı yapmamaktadır.

Yağ Bezesi Ağrı Yapar Mı?

Yağ bezesi kötü huylu bir tümörün habercisi olmadığı sürece acı ya da ağrı yapmaz.

Yağ Bezesi Belirtileri Nelerdir?

Yağ bezesi gözle görülür yerlerde bulunan sarı ya da beyaz renkli ağrı ya da acı yapmayan şişliktir. Deriş altında meydana gelmektedir.

Yağ Bezesi Büyür Mü?

Yağ bezesi beslenme şekline, eşlik eden diğer türlü hastalıklara göre büyüyüp küçülebilmektedir. Fakat hızla büyüyor olması kişide şüphe uyandırmalıdır.

Yağ Bezesi Büyümesi Neyin Belirtisidir?

Yağ bezesinin hızlıca büyümesi genelde bir tümör olması, beslenme şeklinin kötü olması, bazı metabolik hastalıkların varlığı ve genetik yatkınlığın belirtisi olarak bilinmektedir.

Yağ Bezesi Çeşitleri Nelerdir?

Yağ bezesi çeşitlerinin ‘iyi huylu yağ dokusu tümörleri, yağ kistleri ve kötü huylu yağ dokusu’ olarak çeşitlendirildiği bilinmektedir.

Yağ Bezesi Diğer Adı Nedir?

Yağ bezesinin diğer adı lipom ya da lipomadır.

Yağ Bezesi Hangi Bölüme Gidilir?

Hemen hemen her hastanede bulunan cildiye bölümünden sıra alınması önerilir.

Yağ Bezesi Kaşınır Mı?

Yağ bezesi nadiren de olsa kaşıntı yapabilir fakat genel tablo da böyle bir komplikasyona neden olmamaktadır.

Yağ Bezesi hakkında yapılan yorumlar
Yorum Yap (Değerli yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.)
Kimseyle mail adresiniz paylaşılmayacaktır.

Yağ Bezesi