Yağ Aldırma Kimlere Uygulanmaz?

(Yağ Aldırma)

yag-aldirma-kimlere-uygulanmaz

Yağ Aldırma Kimlere Uygulanmaz?

Liposuction kalp hastalığı, şeker hastalığı, yüksek tansiyon, düşük tansiyon, kanser, ve tiroid hastalıkları olan kişilere uygulanmaz. Ayrıca hamile ve yeni doğum yapan kişilere de uygulanmaz. Liposuction operasyonu sonrasında tekrardan kilo alınabilir. Bu sebeple ameliyattan sonra diyete ve spora devam edilmesi gerekir.

Fazla kilolar herkesin canını sıkar. Özellikle bölgesel yağlanmalar çok daha rahatsız edicidir ve bu bölgesel kilolardan kurtulmak daha zordur. Kalça, karın, göbek, bel ve basen bölgelerindeki bu fazla kilolardan kurtulmak için liposuctiona başvurulur. Liposuction yağ aldırma olarak bilinen estetik bir operasyondur. Yağ aldırma yani Liposuction ile fazla yağ dokusu vücuttan alınır ve vücuda daha iyi bir şekil verilir. Her cerrahi işlemde olduğu gibi liposuction işleminde de uzman doktora danışmak çok önemlidir.

Yağ Aldırma Zayıflatır Mı?

Liposuction zayıflamayı sağlamaz. Sadece bölgesel kiloların vücuttan uzaklaştırılması ve vücudun şeklinin düzeltilmesini sağlar.

Yağ Aldırma Ne İçin Yapılır?

Fazla kiloları vermek için diyet ve sporun yeterli gelmediği kişiler için liposuction uygulaması yapılır.

Yağ Aldırma Kimlere Uygulanmaz?

Liposuction kalp hastalığı, şeker hastalığı, yüksek tansiyon, düşük tansiyon, kanser, ve tiroid hastalıkları olan kişilere uygulanmaz. Ayrıca hamile ve yeni doğum yapan kişilere de uygulanmaz. Liposuction operasyonu sonrasında tekrardan kilo alınabilir. Bu sebeple ameliyattan sonra diyete ve spora devam edilmesi gerekir.

Yağ Aldırma Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Liposuction ameliyatı için önce kişinin daha önce geçirdiği cerrahi operasyonlar, kronik hastalıklar ve kullandığı ilaçlar dikkate alınır. Doktorun uygun görmediği kişilere liposuction uygulaması yapılmaz. Ameliyattan önce vücuttan fazla yağların alınacağı bölgeler işaretlenir. Ardından hastaya genel anestezi yapılır. Daha sonra işaretlenen bölgelere steril sıvı çözelti enjekte edilir. Bu steril sıvı çözelti içerisinde anestezik ilaç, kanamayı önleyen adrenalin ilaç, bikarbonat ve fizyolojik serum bulunur. Bu sayede cilt uyuşur ve sertleşir. Bu işlemden sonra da cilde küçük kesik atılır, bu kesiğe kanül yerleştirilir. Kanül ucu vakum makinesine bağlıdır. Vakum makinesi ileri geri hareket ettirilerek fazla yağlar parçalanıp, emilir. Bunun yanında fazla kan ve sıvı da boşaltılır. Ameliyattan sonra ödem gelişmemesi için kesikler açık bırakılabilir. Fazla sıvı da aktıktan sonra dikiş atılır ve kesikler bandajla kapatılır.

Yağ Aldırma Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Liposuction ameliyatı sonrasında doktorun önerdiği korseler kullanılır. Bu korseler 4 veya 8 hafta boyunca kullanılır. Düzenli olarak doktor kontrollerinden geçilmelidir. İlk başlarda morluklar ve ödem olması normaldir. Ancak zamanla geçer. Liposuction ameliyatından bir hafta sonra dikişler alınır. Hasta 3 veya 4 hafta kadar sonra normal yaşamına devam edebilir.

Yağ Aldırma Hangi Bölgelere Uygulanabilir?

Liposuction diyet ve spor ile verilemeyen inatçı kilolar için uygulanır. Özellikle bölgesel yağlanmalar için liposuction uygulanır. Karın, göbek, basen, kalça, bel kenarları ve uyluk bölgelerine liposuction uygulanır.

Yağ Aldırma Yaş Sınırlaması Var Mıdır?

Yağ aldırma ameliyatı için kişinin en az 18 yaşında olması gerekir. 18 yaşından küçüklere ailesinin onayı olmadan uygulanmaz. Ayrıca üst sınır yoktur. Ancak çok ileri yaşta olan kişilere de uygulanmaz. Çünkü ileri yaştaki kişilerde deri elastikiyeti kaybolur. Bu durumda liposuction uygulaması için engel teşkil eder.

Yağ Aldırma Kimlere Yapılır?

Liposuction ameliyatı 18 yaşından büyüklere yapılır. Bu işlem için yaşın pek bir önemi yoktur. Ancak fazla ileri yaşta olan kişilerde uygulanması pek uygun değildir. Ayrıca daha önceden ciddi bir cerrahi operasyon geçirmemiş kişilere, sistemik hastalıkları ( kalp, şeker, tansiyon hastalığı, tiroid hastalığı) olmayan kişilere, hamile olmayan ve yeni doğum yapmış olmayan kişilere uygulanır. 

 

 

 


hakkında yapılan yorumlar
Henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapabilir ve yardım isteyebilir, tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz.
Yorum Yap (Değerli yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.)
Kimseyle mail adresiniz paylaşılmayacaktır.

Yağ Aldırma