Wbc Yüksekliği Nasıl Düşürülür?

(Wbc Yüksekliği )

wbc-yuksekligi-nasil-dusurulur

Wbc Yüksekliği Nasıl Düşürülür?

WBC yüksekliği vücutta halsizlik, yorgunluk, mide bulantısı, kusma, ishal, kabızlık, bilinç bulanıklığı, üşüme, yüksek ateş, idrarda yanma, sık idrara çıkma ihtiyacı gibi semptomlara yol açar. Kandaki WBC seviyesini düşürmek için antibiyotik ve antihistaminik ilaçlar kullanılır.

Sağlıklı bireylerin kanında 4 bin ile 10 bin mcL lökosit ya da diğer adıyla WBC bulunur. Bu lökositler ya da WBC ‘ ler vücutta bağışıklık sistemine yardımcı olan en önemli hücrelerdir. Vücuda giren virüs, bakteri, mikrop ve enfeksiyonlarla savaşır. Lökositlerin nötrofil, eozinofil, bazofil, monosit ve lenfosit olmak üzere 5 ana tip hücresi vardır. WBC değerinin 10 bin mcL’ den fazla olması WBC yüksekliği olarak adlandırılır. Bu durum lökositoz olarak da bilinir. WBC yüksekliğinin tam olarak tanımlanabilmesi için lenfosit, nötrofil, bazofil, eozinofik gbi alt türlerinin de göz önünde bulundurulması gerekir. WBC yüksekliği, bakteri, virüs, mantar ve parazitlerden dolayı ortaya çıkmaktadır. Bunun dışında romatizmal hastalıklar, iltihaplı bağırsak hastalıkları, organ kanserleri, dermatit benzeri cilt hastalıkları da WBC yüksekliğine neden olan faktörlerdir. WBC yüksekliği anemi, enfeksiyonlar, sistemik hastalıklar, romatoid artrit gibi hastalıkların habercisidir. WBC yüksekliği nedir, ne anlama gelir, belirtileri nedir, nasıl düşürülür gibi merak edilen tüm soruların cevaplarını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Wbc Yüksekliği Nedir?

Vücutta bağışıklık sistemine yardımcı olan ve vücuda giren enfeksiyonlarla savaşan hücreler lökosit veya WBC olarak adlandırılır. WBC sağlıklı bir insan vücudunda 4 bin ile 10 bin mcL kadar bulunur. Eozinofil, bazofil, monosit, lenfosit ve nötrofil olmak üzere 5 ana tip hücresi vardır. Bütün bunlar göz önüne alındığında 10 bin mcL’ den fazla olan lökositler, lökositoz veya WBC yüksekliği olarak adlandırılır.

Wbc Yüksekliği Neden Olur?

WBC yüksekliği kadın veya erkek hemen hemen herkeste ortaya çıkabilen bir sorundur. Enfeksiyon, bakteri, parazit, mantar, lösemi, iltihap, deri hastalıkları, iltihaplı bağırsak hastalığı, myeloproliferatif hastalıklar, kalp krizi, yoğun stres, sigara kullanımı, alerjiler, dalağın alınmış olması, idrar yollarında enfeksiyon olması, böbreklerde taş olması, idrar tutmak, hemoliz, daha önceden geçirilen ameliyatlar, hormon bozuklukları ve kullanılan bazı ilaçlar WBC yüksekliğine neden olur.

Wbc Yüksekliği Anlamı Nedir?

WBC yüksekliği vücutta enfeksiyon, bakteri, parazit ve mantarla savaşan lökosit adlı hücrelerin normal seviyeden fazla olmasıdır. Enfeksiyonlar, iltihaplı hastalıklar, romatizmal hastalıklar, alerjiler, deri hastalıkları, böbreklerde taş olması, kalp krizi, yoğun stres, sigara kullanımı gibi nedenlerden dolayı kaynaklanır.

Wbc Yüksekliği Bitkisel Tedavisi Nasıldır?

Vücuttaki lökosit seviyelerinin 10 bin mcL’ den fazla olması WBC yüksekliği olarak adlandırılır. tedavisi için antibiyotik veya antihistaminik adlı ilaçlar kullanılır. Ayrıca kemoterapi, radyoterapi, kök hücre nakli yöntemleri de uygulanır. bunun dışında bitkisel tedavisi için sarı kantaron yağı kullanılabilir.

Wbc Yüksekliği Belirtileri Nelerdir?

WBC yüksekliği vücutta enfeksiyon, iltihap, alerjiler, böbrek taşı, lösemi gibi hastalıkların habercisidir. Kişilerde yüksek ateş, üşüme, titreme, yorgunluk, halsizlik, gece terlemesi, ağrı, kızarıklık, deride döküntü, idrarda kötü koku, öksürük, yan ağrısı, eklem ağrısı, iştahsızlık, bilinç bulanıklığı, ishal, kabızlık, idrarda yanma, mide bulantısı ve kusma gibi semptomlara neden olur.

Wbc Yüksekliği Nasıl Düşürülür?

WBC yüksekliği vücutta halsizlik, yorgunluk, mide bulantısı, kusma, ishal, kabızlık, bilinç bulanıklığı, üşüme, yüksek ateş, idrarda yanma, sık idrara çıkma ihtiyacı gibi semptomlara yol açar. Kandaki WBC seviyesini düşürmek için antibiyotik ve antihistaminik ilaçlar kullanılır.

 

hakkında yapılan yorumlar
Yorum Yap (Değerli yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.)
Kimseyle mail adresiniz paylaşılmayacaktır.

Wbc Yüksekliği