Vitiligo Evde Tedavi?
(Vitiligo)
Vitiligo Evde Tedavi?
Vitiligo ya da diğer adıyla Alaca hastalığı Her Yaşta görülebilmekle beraber genellikle 20 yaş öncesinde görülmeye başlar. Bu hastalık kişinin derisinin pigment kaybetmesi ile beraber normal deri renginden daha açık hatta beyaz renkli alanların oluşmasıdır. Kişide herhangi fizyolojik bir sorunu bulunmayan vitiligo hastalığı bulaşıcı olmamakla beraber yalnızca deri rengini değiştirdi bilinmektedir. Vücutta oluşan Bu renk değişimlerinin boyutları kişiden kişiye değişmektedir. Kimi haftanın tüm vücudunu kaplaya bileceği gibi kimin hastada ise çok küçük şekiller de görülebilmektedir.
Vitiligo Nedir?
Kişinin derisinde pigment kaybı ile normal deri renginden daha açık renkli alanların görülmesidir.
Vitiligo Belirtileri?
Vitiligo hastalığı tamamen derideki pigmentlere bağlı olduğundan belirtisi yalnızca vücutta beyaz renkli lekelerin oluşmasıdır. İlk başlarda normal küçük nokta gibi görülen lekeler zaman içerisinde büyüyebilmektedir.
Vitiligo Hastalığı Nedir?
Vitiligo hastalığı Kişinin pigment üretimini sağlayan hücrelerinin yani melanosit hücrelerinin zarar görmesinden dolayı oluşan vücudun bazı bölgelerinde kişinin normal ten renginin dışında daha açık bir renge olmasını sağlayan bir hastalıktır.
Vitiligo Neden Olur?
Vücudun pigment üreten hücrelerini zararlı olarak görüp bu hücrelere karşı bir nevi Savaş açmaları, kansızlık, stres, güneş yanıkları, ateşe sebebiyet veren hastalıklar, guatr, travmalar, diyabet ve sedef hastalıkları vitiligonun sebepleri arasında sayılabilmektedir. Ayrıca Vitiligo hastalığında genetik faktörlerin rol aldığı bilinmektedir.
Vitiligo Ağrı Yapar Mı?
Vitiligo hastalığının Ağrı acı gibi belirtileri olmamakla beraber yalnızca kişinin bu durumdan duyduğu rahatsızlıktan ötürü psikolojik sorunlar ortaya çıkarabilmektedir.
Vitiligo Artar Mı?
Vitiligo hastalığının Sebebine göre pigment eksiklikleri artabilmekte ya da Duraksayabilmektedir.
Vitiligo Beslenme Nasıl Olmalıdır?
Vitiligo hastaları ceviz, badem, B12 içeren gıdalar, A ve C vitaminleri, yeşil çay gibi yiyecek ve içecekler tüketmelidir.
Vitiligo Bıttım Sabunu?
Vitiligo hastalığına sahip kişilerin bıttım sabun kullanmakta olduğu bilinmekte Fakat bu sabunun kesin olarak Vitiligo hastalığına iyi gelip gelmediği bilinmemektedir.
Vitiligo Çocuğa Geçer Mi?
Vitiligo hastalığının genetik aktarımının mevcut olduğu bilinmekte ve kişinin çocuğunda da görülme ihtimali bulunmaktadır.
Vitiligo Çoğalır Mı?
Vitiligonun sebeplerine bağlı olarak pigment eksiklikleri vücutta artabilir ya da duraksayabilir
Vitiligo Diğer Adı Nedir?
Vitiligo hastalığı halk arasında "ala" ya da "alaca" olarak da bilinir.
Vitiligo Evde Tedavi?
Vitiligoyu evde tedavi etmek için kırmızı kil ile zencefil suyunu porselen ya da metal olmayan herhangi bir kâsede karıştırıp pigment eksikliği olan yerlere sürülerek maske şeklinde kullanılabilir. Buralar temizlendikten sonra ise nemlendirici bir krem sürülebilir.
Vitiligo Engel Oranı Nedir?
Vitiligo hastalığında Engel oranı vücudu kaplama oranına göre. maksimum yüzde on olarak bilinmektedir
Vitiligo En Çok Nerelerde Görülür?
Vitiligo genelde en çok ellerde görülmekle beraber, yine kişiden kişiye farklılık gösterebilmektedir.