Üretrit Bulaşma Yolları Nelerdir?

(Üretrit)

uretrit-bulasma-yollari-nelerdir

Üretrit Bulaşma Yolları Nelerdir?

Seks yolu ile bulaşan bu hastalığın ortak kişisel eşya kullanımının da yaygınlaşması ile bulaşma göstereceği bilinmektedir.

İdrar yollarında ağrı ve sancı hissi ile ortaya çıkan üretrit, üretra organının iltihaplanması ile ortaya çıkan bir hastalıktır. Bu hastalığın ortaya çıkmasında bakterilerin etkin bir rol oynadığı da bilinir. Hem erkek bireylerde hem kadın bireylerde sıklıkla rastlanılan bu durum her yaş aralığında da meydana gelebilmektedir. E.coli adı verilen bakteri ise bu hastalığın meydana gelmesinde etkin rol alan bakteriler arasında ilk sıradadır.

Üretrit Nedir?

İdrar yollarında yer alan üretranın E.coli ya da klamdiya adı verilen bakteriler nedeniyle iltihaplanması ve bu iltihaplanmanın ağrıya neden olduğu bir tür enfeksiyondur.

Üretrit Belirtileri Nelerdir?

İdrar yapıyorken hissedilen şiddetli ağrı ve sancı

Mukus benzeri akıntının vajinadan ya da penisten sıklıkla gelmesi

İdrar yaparken yanma ve kesik kesik ağrı olması

Cinsel ilişki esnasında yaşanan şiddetli ağrı duyulması

Kanama

Üretrit Tedavisi Nasıldır?

Üretrit tedavisinin antibiyotik ile birlikte giderilebildiği bilinmektedir. Antibiyotik kullanım süresi de hastadan hastaya göre değişiklik gösterebilir.

Üretrit Ameliyatı Var Mı?

Antibiyotik tedavisinin yanıt vermediği durumlarda ve üretritin kronikleşmeye başladığı durumlarda üretrit ameliyatı yapılabilmektedir.

Üretrit Bulaşıcı Mı?

Bakteri kaynaklı bir hastalık olan üretritin bulaşma yolu ile yayılım gösterdiği bilinmektedir.

Üretrit Bulaşma Yolları Nelerdir?

Seks yolu ile bulaşan bu hastalığın ortak kişisel eşya kullanımının da yaygınlaşması ile bulaşma göstereceği bilinmektedir.

Üretrit Cinselliği Etkiler Mi?

Cinsel ilişki esnasında şiddetli alt karın ağrısına neden olan bu hastalık dolayısı ile hem erkek hem de kadın bireyler için cinsellik olumsuz anlamda etkilenebilir.

Üretrit Doğal Tedavisi Nasıldır?

Kızılcık çayı, maydonoz kürleri gibi doğal yöntemlerle birlikte üretritin tedavisi sağlanabilmektedir.

Üretrit Geçer Mi?

Yapılacak doğal kürlerle ve antibiyotik tedavileri ile üretritten kurtulmak mümkündür. Aynı zamanda da geçmediği durumlarda ameliyatta tercih edilebilen bir tedavi yöntemidir.

 

Üretrit Kendiliğinden Geçer Mi?

Bakteri söz konusu olduğundan dolayı kendiliğinden geçmesi beklenmemeli, mutlaka bir uzman hekim tarafından tedavisi yaptırılmalıdır. Bu bağlamda antibiyotik kullanımı da oldukça önemlidir.

Üretrit Kaç Günde Geçer?

Hastalığın şiddeti, seyri ve hastanın bakım koşullarına bağlı olarak gelişmekle birlikte genelde tedavi süresi 7-8 gündür.

hakkında yapılan yorumlar
Yorum Yap (Değerli yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.)
Kimseyle mail adresiniz paylaşılmayacaktır.

Üretrit