Tremor Hangi Bölüm Bakar?
(Tremor)
Tremor Hangi Bölüm Bakar?
Tremor titreme anlamındadır. Parkinson gibi alkol yoksunluğu gibi bir hastalıkla beraber görülebilir. Ayrıca bazı ilaçların yan etkisi de tremora neden olabilir. Tremor postural, hareket ve istirahat tremoru olarak ayrılır. Farklı türleri vardır. Fizyolojik tremor anksiyete, stres, yorgunluk, ve aşırı kafein içeren içecekler tüketmekten dolayı ortaya çıkar. Ayrıca açlık ve kan şekeri düşmesinden dolayı da titreme olur. bunlar geçici titremelerdir. Patalojik tremor beyinde bir hastalığın olmasından dolayı ortaya çıkar. Parkinson hastalığı patolojik tremordur. Genelde periferik nöropati ve alkol yoksunluğu ile ortaya çıkabilir. Parkinson tremorunda vücudun tek bir tarafında titreme olur ve dinlendikten sonra geçer. Gün içerisinde bazı anlarda çok şiddetli bir şekilde kendisini gösterir. Ortostatik tremorda ise uzun süre oturduktan sorna ayağa kakınca titreme olur ve birkaç saniye içinde geçer. Esansiyel tremor ellerde, bacaklarda, gövdede ve kalçada titremeye neden olur. Özellikle 60 yaş ve üzeri kişilerde daha fazla görülür. Yemek yerken ve yazı yazarken kişiye zorluk çıkarır. Parkinson hastalığına göre daha fazla rastlanır. Tremor tanısı için birkaç test uygulanır. Fizik muayene de yapıldıktan sonra hastalık teşhis edilir. Tedavisi için ilaç reçete edilir. İlaç tedavisi ile iyileşme sağlanamazsa cerrahi tedavi yöntemleri uygulanır.
Tremor Nedir?
Tremor titreme anlamına gelir. Özellikle 60 yaş ve üzerinde görülür. Beyinde veya beyincikte oluşan bir hastalığın neticesi olarak ortaya çıkar. titreme hastalığı yemek yerken, yazı yazarken kişiye çok zorluk çıkarır. Bu sebeple tedavi edilmesi gerekir. Öncelikle ilaçla tedavi edilir. Ancak ilaçla iyileşme sağlanamazsa cerrahi yöntemler uygulanabilir.
Tremor Belirtileri Nelerdir?
Tremor yani titreme hastalığın belirtileri, ses tonunun titremesi, yazarken ve çizerken zorluk çekme, çatal- bıçak tutarken zorluk çekme, ellerde, bacaklarda ve kollarda sallanma, kafada sallanma, gövdede sallanmadır. Bunlar kişinin yaşamında zorluk çıkarır. Bu sebeple hekime görünmek ve tedavi olmak gerekir.
Tremor Çeşitleri Nelerdir?
Tremorun birçok çeşidi vardır. Bunlar esansiyel tremor, parkinson tremor, fizyolojik tremor, distonik tremor, serebellar tremor, ortostatik tremor ve psikojenik tremordur. Esansiyel tremor en sık görünen tremor çeşididir. özellikle ellerde ve kafada görülür. Parkinson tremor özellikle istirahat ederken ortaya çıkar. Önce vücudun bir kenarında olur ve daha sonra diğer tarafa yönelir. fizyolojik tremor bazı ilaçların yan etkileri ve alkol yoksunluğundan dolayı ortaya çıkar. Ayrıca hipoglisemi de titremeye neden olur. Distonik tremor kasların istemsizce kasılmaları ile ortaya çıkar ve istirahat halindeyken geçer. ortostotik tremor genelde bacaklarda görülür. Aniden ayağa kalkınca ortaya çıkar ve geçer. Serebellar tremor beyincikte olan bir hastalıktan dolayı ortaya çıkar. Psikojenik tremor ise anksiyete ve stres gibi psikolojik sebeplerden dolayı ortaya çıkar.
Tremor Neden Olur?
Tremor yani titreme hastalığı nedenleri, kas yorgunluğu, beyinde olan bir hastalık, stres, anksiyete gibi psikolojik hastalıklar, kan şekerinin düşmesi, fazla kafein tüketimi ve yaşlanmadır.
Tremor Nasıl Geçer?
Tremor titreme hastalığıdır ve çeşitli nedenlerden dolayı ortaya çıkar. birçok türü vardır. Özellikle yaşlılarda ortaya çıkar. Kişide çok fazla rahatsızlığa neden olur. Yemek yerken ve yazı yazarken zorluk çıkarır. Bu sebeple tedavi edilmelidir. İlaçla veya cerrahi yöntemle tedavi edilir.
Tremor Bitkisel Tedavisi Mümkün Mü?
Tremorun nedeni psikolojik olabilir. Stres ve kaygı bozukluğu tremora neden olabilir. Bu sebeple bazı bitkisel çaylar tremora iyi gelir. Kedi otu bitkisi, kuşburnu çayı ve çarkıfelek bitkisi stres ve kaygıyı azaltarak rahatlama sağlar. Böylelikle tremora iyi gelir.
Tremor Geçer Mi?
tremor tedavi edilebilen bir hastalıktır. Öncelikle tremora neden olan hastalığın bulunması ve tedavi edilmesi gerekir. İlaçla veya cerrahi yöntemlerle tedavi edilir.
Tremor Hangi Bölüm Bakar?
Tremor yani titreme beyinde bir hastalığın olduğuna işaret eder. Bu sebeple titreme hastalığı yaşayan kişilerin nöroloji bölümüne gitmesi gerekir.
Tremor İçin Hangi Doktora Gidilir?
tremor beyinde bir hastalığın olduğuna işaret eder. Bu sebeple nöroloji doktoruna görünmek gerekir.