Tendinit Belirtileri Nelerdir?
(Tendinit)
Tendinit Belirtileri Nelerdir?
Tendon vücutta kaslar ve kemikleri birbirine bağlayan dokuya verilen isimdir. Lifli ve sert bir yapıya sahip olan lif esnektir ve dayanıklıdır. Tendonlar yaralanmadan dolayı iltihaplanabilir. Tendon iltihabı tendinit veya tendonit olarak geçer. Dirsekler, bilekler, parmaklar, uyluk kemiği ve başka bölgeler tendinit olabilir. Tendinit tedavisi için buz ile kompres yapılabilir, egzersizler yapılabilir, masaj yapılabilir ve hekimin önereceği ilaçlar kullanılır.
Tendinit Nedir?
Tendinit kaslar ve kemikleri birbirine tutan tendonların iltihaplanmasına verilen isimdir. Tendinit veya tendonit olarak bilinir.
Tendinit Hangi Bölgelerde Olur?
Tendinit yani tendon iltihabı omuzlarda, dirseklerde, dizlerde, kalçada ve başparmak tabanında olur.
Tendinit Ağrısına Ne İyi Gelir?
Tendinit ağrısı için o bölgeye buz ile kompres yapmak, basit germe egzersizleri yapmak, masaj yapmak, yaralanan eklemin zerine bir destek koymak ve hekimin yazdığı şişkinlik gideren ilaçları kullanmak iyi gelir.
Tendinit Belirtileri Nelerdir?
Tendinit belirtileri; tendon ve çevresinde ağrı olması ve omuzlarda hareket kaybı olmasıdır.
Tendinit Diğer İsmi Nedir?
Tendinit yani tendon iltihabı tendonit olarak da geçer.
Tendinit Hangi Bölüm Bakar?
Tendinit hastalığı belirtileri görülüyorsa ortopedi ve travmatoloji bölümüne gidilmelidir.
Tendinit Hangi Doktor Bakar?
Tendinit için ortopedi ve travmatoloji uzmanına görünmek gerekir.
Tendinit İyileşir Mi?
Tendinit genelde fizik tedavi, ağrı kesici ve istirahat ile iyileşebilir. Ancak bazı durumlarda yaralanmanın şiddeti ile tendon yırtılması olabilir ve ameliyat gerekebilir.
Tendinit Ne Kadar Sürede İyileşir?
Tendinit rahatsızlığın iyileşmesi kişinin ve yaralanmanın durumuna bağlıdır. İyileşme birkaç hafta veya birkaç ay sürebilir.
Tendinit Nedenleri?
Tendinit yani tendon iltihabı ani bir yaralanmadan dolayı meydana gelir. Spor hareketlerinde çok kez tekrar etmek de tendinite neden olabilir. Bunun için spor yapılacaksa ısınmadan spor yapılmamalı, doğru hareketleri doğru tekniklerle yapmak gerekir. Bunun dışında yaş faktörü tendinit için çok önemlidir.çünkü yaşlanmayla beraber vücut daha az esnek olur. Ayrıca diyabet hastaları ve romatoid artit hastalığı tendinit oluşmasında çok etkilidir.
Tendinit Türleri Nelerdir?
Tendinitin birkaç türü vardır. Bunlar; aşil tendinit yani topuk ve baldırda olan tendinit, supraspinatus tendinit yani omuzlarda olan tendinit, De Quervain’in stenoz tenosinoviti yani başarmak etrafında olan tendinit, tenisdirseği yani dirseklerde oluşan tendinit ve bilek tendinitidir.