Talasemi Astsubaylığa Engel Mi?

(Talasemi)

talasemi-astsubayliga-engel-mi

Talasemi Astsubaylığa Engel Mi?

Taleseminin uzun süreli varlığı birtakım sağlık sorunlarını da bir araya getirebileceği için engel teşkil edebilir. Buna ek olarak çalışmaya engel halsizlik yaratabilmektedir. Bu nedenle engel teşkil edebilir. Subaylık sınavlarından öncesinde yapılacak testler oldukça önemlidir.

Akdeniz anemisi olarak da bilinen talasemi, kalıtımsal bir rahatsızlıktır. Talaseminin gen mutasyonlarına uğraması sonucunda meydana geldiği bilinir. Kanda bulunan hemoglobinin sentezleme becerisinin bozulması nedeni ile meydana gelen bir rahatsızlıktır. Ailesinde Akdeniz anemisi olan kişilerde görülmesi tek risk faktörü olarak bilinmektedir. Soluk beniz, kalp çarpıntısı, karında şişlik ve yüz kemiklerinin belirginleşmesi ile karakterize olan talasemi hakkında tüm merak edilenler sizlerle…

Talasemi Nedir?

Talasemi özellikle Akdeniz ikliminde yaşayan kişiler tarafından sıklıkla yaşanan kalıtımsal bir hastalıktır. Kuşaktan kuşağa aktarım özelliği taşıyabilen kansızlık problemi olarak nitelendirilebilir.

Talasemi Testi Nedir?

Genetik testler, tam kan sayımları ve periferik yayma adı verilen pek çok testin bir araya getirilip yapıldığı ve talasemi teşhisinin konulabileceği bir test olarak bilinmektedir.

Talasemi Astsubaylığa Engel Mi?

Taleseminin uzun süreli varlığı birtakım sağlık sorunlarını da bir araya getirebileceği için engel teşkil edebilir. Buna ek olarak çalışmaya engel halsizlik yaratabilmektedir. Bu nedenle engel teşkil edebilir. Subaylık sınavlarından öncesinde yapılacak testler oldukça önemlidir.

Talasemi Belirtileri Nelerdir?

-Çıkıntılı yüz kemiği görünümü

-Burun kökünün daha basık bir görünüme sahip olması

-Dalak ve karaciğerde büyüme

-Sık sık enfeksiyon hastalıklarına yakalanma

-Gelişim problemleri

-Halsizlik

Talasemi Bulaşıcı Mı?

Talasemi tamamen ailesel bir hastalık olup, enfeksiyon ya da bakteri kaynaklı bir hastalık olmadığından bulaşıcılık taşımaz. Fakat aile üyelerinden bir sonraki kuşağa geçmesi oldukça yüksek bir ihtimaldir.

Talasemi Cinsel Yolla Bulaşır Mı?

Talasemi ne tükürük yolu, ne cinsel temas, ne vücut sıvıları hiçbir şekilde bulaşıcılık taşımayan bir hastalıktır.

Talasemi Hastasının Çocuğu Olur Mu?

Evet. Bebeğin dünyaya gelmesinde taşıyıcı ya da doğrudan talasemili olmak engel teşkil etmemektir. Fakat anne ya da babanın her ikisinde de taşıyıcı gen var ise, talasemili çocuk doğması oldukça kuvvetli bir ihtimaldir.

Talasemi Lösemiye Çevirir Mi?

Toplumda yanlış bir algı olarak bilinen aneminin lösemiye çevirmesi gibi bir durum söz konusu değildir.

Talasemi Genetik Mi?

Kısacası kansızlık olarak bilinen talaseminin genetik geçişli bir hastalık olduğu bilinmektedir. Kısacası aile mirası hastalık olarak da değerlendirilir.

Talasemi Gebeliğe Engel Mi?

Anne ya da babanın, hatta her ikisinin de talasemi hastası olması, çocuğun meydana gelmesinde engel durumu oluşturmaz. Fakat doğacak bebekte, talasemi olma riski oldukça yükselecektir.

Talasemi Kronik Hastalık Mı?

Kronik hastalıklar kategorisinde yer alan hastalıklardan biri de talasemi yani Akdeniz anemisidir. Aile faktörü nedeniyle ortaya çıktığından rahatlıkla genetik grubuna girmektedir.

Talasemi Kaç Yaşında Ortaya Çıkar?

Annesi ya da babasının talasemili olduğu bilinen bebeğin, doğumunun ardından geçen altı aylık süreçte kontrollere alınır. Bu da yaklaşık altı aylık olduğu süreçtir.

Talasemi Kanda Nasıl Anlaşılır?

Demir ve serum demiri olarak bilinen kan değerlerinin eksik olması akabinde anlaşılabilir. Ayrıca kanda bulunan hemoglobin miktarına bakılarak da bu teşhis konulabilir.

Talasemi Olan Evlenebilir Mi?

Talasemi hastalığından muzdarip olan çiftlerin evlenmelerinde herhangi bir sorun bulunmamaktadır. Yapılacak testler sırasında kişilerin taşıyıcı ya da doğrudan hasta olması evliliğin iptal edilmesine neden olmaz.

Talasemi Öldürür Mü?

Düzenli tedavi edilmemesi halinde öldürücü nitelikte bir hastalıktır. Kalp yetmezliğine neden olması da bu riski artırıcı bir faktördür.

Talasemi Önlenebilir Mi?

Hamilelik esnasında yapılacak tarama testleri ile birlikte fark edildiğinden dolayı önlenebilir bir hastalık olarak değerlendirilmektedir.

 

hakkında yapılan yorumlar
Yorum Yap (Değerli yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.)
Kimseyle mail adresiniz paylaşılmayacaktır.

Talasemi