Süt Ateşi Belirtileri?

( Süt Ateşi )

sut-atesi-belirtileri

Süt Ateşi Belirtileri?

Süt ateşi olmasının belirtileri arasında; göğüslerde şişlik, sertlik ve ağrı vardır.

Bebeklerin anne sütü emmesi çok önemlidir. Doğumdan hemen sonra bebeğin emzirilmesi gerekir. Anneden ilk gelen süte kolostrum ya da ağız sütü denir ve bu süt bebek için çok önemlidir. Anne sütü içinde protein, mineral ve antikorlar bulundurduğu için bebeği beslemekle kalmaz ayrıca bebeğin bağışıklık kazanmasına ve hastalıklara karşı daha dirençli hale gelmesini sağlar. Ancak emzirme sırasında da bazı sorunlar ortaya çıkabilir. Süt ateşi de bunlardan bir tanesidir. Süt ateşi annenin göğüslerinde fazla süt olması ve bebeğin emmemesinden dolayı sütün birikerek göğüslerde şişlik, sertlik oluşturmasıdır. Bu durumda göğüsler iltihaplanabilir. Bunun olmasını engellemek için bebeğin sık sık emzirilmesi gerekir.

Süt Ateşi Belirtileri?

Süt ateşi olmasının belirtileri arasında; göğüslerde şişlik, sertlik ve ağrı vardır. 

Süt Ateşinde Ne Yapılır?

Eğer süt ateşi varsa bunu anlamak kolaydır. Çünkü göğüsler şişer, ağrır ve sertlik hissedilir. Bu durumda bebeğin sürekli emzirilmesi gerekir. Bebek emmeyi reddediyorsa süt pompasıyla süt sağılabilir. Ayrıca ılık duş almak, göğüsleri temiz bezle silmek ve masaj yapmak da iyi gelir.

Süt Ateşi Kaç Gün Sürer?

Süt ateşi birkaç gün veya birkaç hafta sürebilir. Bu durumun çaresi bebeği sık sık emzirmektir. 

Süt Ateşi Nedir?

Süt ateşi göğüslerde fazla süt birikmesi ve bundan dolayı göğüslerin şişmesidir. Göğüsler şişmenin yanında sertleşir ve acı verebilir. Bu yüzden bebeğin sık sık 2-3 saatte bir emzirilmesi gerekir.

Süt Ateşi Nasıl Anlaşılır?

Süt ateşi olursa göğüsler şişer ve sertleşir. Ayrıca ağrı ve acı verirler. Yan yatarken ya da yüz üstü yatarken acı duyulur. Hatta eğer bebek emzirilmezse veya süt sağılmazsa göğüsler iltihaplanabilir.

Süt Ateşi Nasıl Tedavi Edilir?

Süt ateşinin çaresi bebeği sık sık emzirmektir. Eğer bebek sürekli emmek istemiyorsa süt pompası ile süt sağılır ve saklanır. Bunun yanında ılık duş almak, ıslak bezle göğüslere masaj yapmak da süt ateşine iyi gelir.

Anne Sütü Ateşi Düşürür Mü?

Anne sütü bebeğe çok faydalıdır. Eğer bebek ateşlenirse anne sütü emmesi bebeğin su ihtiyacını azaltır ve ateşi düşürür. 

Süt Kırılması Ateş Yapar Mı?

Göğüslerdeki süt kanalları iltihaplardan dolayı tıkanırsa annede ateş yükselebilir ve memede sertlikler oluşabilir. 

Memede Süt Ateşi?

Memelerde fazla süt birikmesi ve bebeğin emmemesinden dolayı süt memede birikir ve birtakım sorunlara neden olur. Memeler fazla sütten dolayı şişer ve sertleşir. Yatarken veya ayakta acı ve ağrı verebilir. Hatta eğer süt boşaltılmazsa memeler iltihap kapabilir.


hakkında yapılan yorumlar
Yorum Yap (Değerli yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.)
Kimseyle mail adresiniz paylaşılmayacaktır.

Süt Ateşi