Su Gebeliği Tedavisi?

(Su Gebeliği)

su-gebeligi-tedavisi

Su Gebeliği Tedavisi?

Bu gebelik ortaya çıktığı zaman yapılacak tek şey kürtaj ile gebeliği sonlandırmaktır. Başka herhangi bir tedavi yöntemi maalesef bulunmuyor.

Bu gebelik türü halk arasında su gebeliği, tıpta ise boş gebelik olarak bilinen bir durumdur. Ayrıca tıpta bu tabir anembriyonik olarak da nitelendirilir. Bu gebelik türünde plasenta ve zar oluşmasına rağmen bebek oluşmamıştır. Su gebeliğinde döllenme durumu mevcuttur fakat bebek bu döllenme yalnızca plasenta ve zarı meydana getirirken, bebek oluşumu başlamaz. Bu gebelik türü yalancı bir gebelik olduğundan hamilelik derhal sonlandırılmalıdır. Su gebeliğinin teşhisi ultrasonografik muayene ile hemen tespit edilir. Genellikle döllenme sağlayan sperm ve yumurta hücrelerinin sorunlu olmasından kaynaklanan bu durumun anormal hücre bölünmesinden kaynaklandığı bilinir. Bu gebelik cerrahi müdahalelerle sonlandırılmasa bile vücut tarafından anormallik saptanır ve bu gebelik düşükle sonuçlandırılır. Su gebeliğinde tıpkı normal gebeliklerde ki belirtiler söz konudur. Sabah bulantısı, mide bulantıları, kusma ve halsizlik su gebeliğinde de dikkat çeken birer belirtilerdir. Fakat su gebeliğinde yapılan ultrason görüntüleri 7. Haftaya gelindiğinde embriyoyu göstermesi gerekmektedir. Rahim içinde gerçekleşen bu durumda Beta HCG hormonu da oldukça yüksektir. Anne adaylarında oldukça hayal kırıklığı yaratan bu durumu gelin yakından tanıyalım…

Su Gebeliği Nedir?

Su gebeliği kromozom ve bölünme bozukluğuna bağlı olarak gelişen, zarın ve plasentanın oluşup da bebeğin oluşmaması durumudur. Bu durumda gebelik ya kendiliğinden sonlanır ya da cerrahi müdahaleyle sonlanması gerekir.

Su Gebeliği Neden Olur?

Su gebeliğinin oluşmasının nedenleri arasında döllenen hücrelerin yanlış bölünmesi ve kromozom bozuklukları yer alır.

Su Gebeliği Belirtileri?

Normal gebeliklerde kese içerisinde bebek bulunur fakat su gebeliğinde embriyo bulunmamaktadır. Buna ek olarak adetin kesilmesi, şişkinlik, kusma ve halsizlikler görülür. Bu belirtiler normal gebeliklerde de görüldüğünden en kesin tanı yöntemi ultrason görüntülemesidir.

Su Gebeliği Zararlı Mı?

Su gebeliği annenin psikolojisine ve vücuduna zarar verebilmektedir. Hatta sonlandırılmayan bun gebelikler annenin zehirlenmesine neden olmaktadır.

Su Gebeliği Nasıl Anlaşılır?

Su gebeliği en kesin olarak ultrason görüntülemesi ile oluşur. Gebeliğin 7. Haftasına gelindiğinde ultrasondan embriyo görünmesi gerekir iken ne yazık ki karın ve zar içi boştur.

Su Gebeliği Tedavisi?

Bu gebelik ortaya çıktığı zaman yapılacak tek şey kürtaj ile gebeliği sonlandırmaktır. Başka herhangi bir tedavi yöntemi maalesef bulunmuyor.

Su Gebeliği Kan Testinde Çıkar Mı?

Kan testinde Beta HCG hormonu yüksek çıkar ve gebeliğin başladığını gösterir. Fakat boş gebeliği kesin ve net bir şekilde ortaya koymamaktadır.

Su Gebeliği İdrar Testinde Çıkar Mı?

Su gebeliği kan ve idrar testlerinde çıkmamaktadır. Mutlaka ultrason görüntülemesi yapılması gerekir.


hakkında yapılan yorumlar
Henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapabilir ve yardım isteyebilir, tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz.
Yorum Yap (Değerli yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.)
Kimseyle mail adresiniz paylaşılmayacaktır.

Su Gebeliği