Stomatit Bitkisel Tedavisi Mümkün Müdür?

(Stomatit)

stomatit-bitkisel-tedavisi-mumkun-mudur

Stomatit Bitkisel Tedavisi Mümkün Müdür?

Birçok hastalıkta olduğu gibi stomatitte de bitkisel tedavi iyi gelmektedir. Hatta bazen bu bitkisel tedaviler hastalığın iyileşmesinde büyük rol oynar.

Ağız içerisinde gelişen iltihaplanmalarına verilen genel tıbbi isim Stomatit olarak karşımıza çıkar. Halk arasında yaygın olarak görülen bu rahatsızlık hem çocuklarda hem de yetişkinlerde dönemsel oluşabilir. Bu dertten muzdarip kişilerde ağzın mukoza bölgesinde acı veren kabarcıklar şeklinde belirti gösterir. Tek bir neden bağlı olarak gelişmeyen ve pek çok sorunla ilgili baş gösterebilir. Genelde bağışık sisteminin zayıflaması, ağızda bulunan zararlı bakteriler, mantar hastalıkları, virüsler, herhangi bir şeye karşı alerji ve bazı ilaçların fazla kullanılması Stomatitin baş göstermesine bazı nedenlerdir. Stomatitin baş göstermesi ile ağız kokusu, vücut ısısının artması, ağız içi kızarıkları, ağız içinde batma ve yanma hissi gibi durumlar gelişebilir.

Stomatit Nedir?

Ağız içinde gelişen iltihaplanmaların tümüne verilen tıbbi genel isim stomatittir. Halk arasında bunlara aftta denilmektedir. Baş gösterdiği anda ağız içinde yanma ve acı veren, kabarcıklar meydana çıkar.

Stomatit Ne Demektir?

Stomatit anlamı ağız içi yara ya da ağız içindeki iltihaplanmaya verilen isimdir. Bunun halk arasında ki isim ise aft olarak karşımıza çıkar.

Stomatit Tedavisi Nasıldır?

Her hastalıkta olduğu gibi Stomatit tedavisi de geldiği boyutla alakalıdır. İlk yöntemler gargara ve merhem olarak hastaya sunulur. Bunun dışında doktorun uygun gördüğü hallerde antibiyotik tedavisi veya hormonal preparat uygulanır. Bu tip hastalarda genelde hafif beslenme tarzı önerilir. Çok sıcak besinlerin tüketilmemesi, acı, ekşi ve asitli içeceklerden uzak durulması tavsiye edilir.

Stomatit Anlamı Nedir?

Stromatit mukoza veya ağız içerinde oluşan bütün iltihaplı kabarcıklar anlamına gelir.

Stomatit Belirtileri Nelerdir?

Ağız kokusu, vücut ısısının artması, ağız içi kızarıkları, ağız içinde batma ve yanma hissi gibi belirtiler stromatit hastalarında görülebilir.

Stomatit Bitkisel Tedavisi Mümkün Müdür?

Birçok hastalıkta olduğu gibi stomatitte de bitkisel tedavi iyi gelmektedir. Hatta bazen bu bitkisel tedaviler hastalığın iyileşmesinde büyük rol oynar.

Stomatit Bitkisel Tedavisi Nasıldır?

Özellikle papatya çayı ile gargara yapmak, propolis içmek dışında, Hindistan cevizi yağını yaralara sürerek ya da alo vera jelini yine yaralara uygulayabilirsiniz.

Stomatit Bulaşıcı Mıdır?

Stomatit eğer bir mikroptan bağlı gelişmişse bu mikrobik canlı bulaşabilir. Ama bulaştığı kişi de stomatit rahatsızlığına sebep olmayabilir. Yani stomatit hastalığı bulaşıcı değil, bunu yapan mikrobik bir nedense, bu mikrop bulaşabilir.

Stomatit Çeşitleri Nelerdir?

Farklı olarak 4 çeşit stomatit gözlemlenmiştir. Dudakta iltihaba neden olana keilit, dil üzerinde iltihaplanmaya sebep olan glosit, dişeti iltihaplanmasına sebep olan gingivit ve son olarak ağız iltihabına ise farenjit ismi verilmiştir.

Aftöz Stomatit Etkeni Nedir?

Bu tür aftlar şiddetli olmamakla beraber tedaviye çok ihtiyaç yoktur. Ama nispeten daha büyük yaralar ve ağrı varsa benzokain gibi kremler kullanılabilir.

Stomatit Nasıl Tedavi Edilir?

Bu tamamen doktorunun muayene ettikten sonra karar vermesi ile tedavi haritası çizilir.

Stomatit Neden Olur?

Stomatit birçok nedenle gelişebildiği gibi, genelde viral enfeksiyonlara bağlı gelişir. Sigara kullanımı, zayıf bağışıklık sistemi, tahriş edici besinler ve kimyasal kullanımı, bazı vitamin eksiklerinde, HIV virüsü taşıyan bireylerde, hormonal değişimleri de neden olabilir.

hakkında yapılan yorumlar
Yorum Yap (Değerli yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.)
Kimseyle mail adresiniz paylaşılmayacaktır.

Stomatit