Şizofreni Erken Belirtileri?

(Şizofreni)

sizofreni-erken-belirtileri

Şizofreni Erken Belirtileri?

Şizofreninin erken belirtileri sosyal hayattan uzaklaşma, dış dünyaya karşı tepkisiz durma, yaşanılan duyguları ifade edememe, duş alma gibi gündelik işlerin yapılamaması, aşırı gülme, aşırı ağlama, konsantrasyon güçlüğü ve anlamsız konuşmalardır.

Şizofreni hastalığı kişinin gerçekler ile gerçeklik dışında olup bitenleri birbirinden ayıramadığı, halüsinasyonlar gördüğü ciddi bir rahatsızlıktır. Şizofreni hastalar çok düzensiz bir şekilde düşünürler ve bu yaşadıkları zihin karmaşıklığı yüzünden anormal davranışlar sergileyebilirler. Bu yüzden şizofreni hastalarının yaşam boyu tedavi görmeleri ve kontrol altında tutulmaları gerekmektedir. Şizofreniye neden olan şey tam olarak bilinmemektedir. Ancak uzmanlar bunun genetik yapının ve beyin yapısının neden olduğunu düşünmemektedirler. Ayrıca kişinin yaşadığı çevre de şizofreninin oluşumuna katkı sağlamaktadır. Şizofreni kişinin hayatında ciddi problemlere yol açabilir. Şizofreni hastaları çok fazla intihar etmeyi düşünürler ve ayrıca obsesif kompulsif bozukluk, anksiyete bozuklukları ve depresyon da bütün bunlara eşlik eder. Bu yüzden hastalar saldırgan davranışlara sahip olabilirler. Bu hastalığın maalesef kesin bir tedavi yöntemi yoktur. Ancak hastalara ilaçla ve psikiyatri tedavisiyle kontrol altına alınabilir. 

Şizofreni Genetik Mi?

Şizofreni genetik bir hastalıktır. Anne veya babada şizofreni varsa çocuğun da şizofreni olması riski vardır. Özellikle hem annede hem de babada şizofreni varsa çocuğun şizofreni olma riski daha da artmaktadır.

Şizofreni Çeşitleri?

Şizofreninin bazı türleri vardır. Bunlar;

Paranoid şizofreni: Hastalar eziyet gördükleri kişilerle ilgili yanlış düşüncelere sahiptir. Ancak konuşmaları ve davranışları normaldir.

Hebefrenik şizofreni: Hastalar tutarsızdır ve konuşmaları karmaşıktır. Uygunsuz davranırlar ve günlük işlerini yapmakta zorlanabilirler.

Katatonik şizofreni: Hastalar dış dünyaya karşı tepkisizdirler ve çok katı dururlar. Kötü beslenirler ve yorgun görünürler ve kendilerine zarar verirler.

Ayrışmamış şizofreni: 

Rezidüel şizofreni: Hastanın semptomları azalmıştır.

Şizofreni Belirtileri?

Şizofreni hastaları garip inançlara sahip olurlar, gerçekte olmayan şeyleri gördüklerini, olmayan şeyleri duyduklarını, tuhaf kokular duyduklarını ve bedenine bir şeylerin dokunduğunu hissederler. Anlamsız cümleler kurarlar, düşüncelerinde tutarsızlık olur. Yavaş yürürler, yavaş hareket ederler, karar vermede zorluk yaşarlar, anlamsız şeyler yazarlar, bazı şeyleri unuturlar ve kaybederler.

Şizofreni Akıl Hastalığı Mıdır?

Şizofreni aslında beyinsel bir hastalıktır. Kişinin beyin kimyasından ötürü kaynaklanır.

Şizofren Cezai Ehliyeti?

Şizofreni hastaları yaptıkları eylemin ne anlama geldiğini tam anlayamazlar. Ayrıca irade yetenekleri yoktur. Bundan dolayı işledikleri bir suçtan ceza almazlar.

Şizofreni Cinsellik?

Şizofreni hastalığı cinsel yaşamı olumsuz etkiler. Hastalar uygunsuz cinsel davranışlarda bulunurlar. Uygun olmayan kişilere ve cansız nesnelere karşı cinsel dürtüler duyabilirler. 

Şizofreni Çocuğa Geçer Mi?

Şizofreni hastalığı genetiktir. Çocuğa geçme olasılığı vardır. Ayrıca hem anne hem de baba şizofreni hastasıysa çocuğun şizofreni olması daha yüksek ihtimaldir.

Şizofreni Çalışabilir Mi?

Şizofreni hastaları çalışamazlar. Çünkü onlar normal gündelik işleri bile yapmakta zorlanabilirler. Ayrıca hastalığın alevlenme dönemlerinde ailesine ve çevresindekilere karşı saldırgan davranışlar sergileyebilirler. Bu sebeple çoğu zaman yatarak tedavi olmaları gerekmektedir.

Şizofreni Doğuştan Mıdır?

Şizofreni hastalığı genetiktir. Anne ve babada şizofreni varsa çocuğun da şizofreni olma ihtimali vardır.

Şizofreni Erken Belirtileri?

Şizofreninin erken belirtileri sosyal hayattan uzaklaşma, dış dünyaya karşı tepkisiz durma, yaşanılan duyguları ifade edememe, duş alma gibi gündelik işlerin yapılamaması, aşırı gülme, aşırı ağlama, konsantrasyon güçlüğü ve anlamsız konuşmalardır.

Şizofreni Fiziksel Belirtileri?

Şizofreni hastalarında anlamsız ve çocuksu hareketler, konsantrasyon güçlüğü ve uygunsuz davranışlar görülebilir.

Şizofreni Geçer Mi?

Şizofreninin tedavisi kesin değildir. İlaçla ve yatarak tedavi olunması gerekmektedir. Ancak bazı hastalarda semptomlar tamamen geçmiştir.

Şizofreni Hastaları Nasıl Davranır?

Şizofreni hastaları uygunsuz ve abartılı davranışlar sergilerler. Sosyal çevreden uzaklaşırlar ve çok sert görünürler. Halüsinasyon görürler ve yanlış inançlara sahip olurlar.

Şizofreni İyileşir Mi?

Şizofreninin kesin tedavisi yoktur. Bu yüzden hastaların ilaçlı ve yatarak tedavi olmaları gerekmektedir. Kesin olarak iyileşme çok nadir görülür.


hakkında yapılan yorumlar
Yorum Yap (Değerli yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.)
Kimseyle mail adresiniz paylaşılmayacaktır.

Şizofreni