Serviks Kanseri Taraması?

(Serviks Kanseri)

serviks-kanseri-taramasi

Serviks Kanseri Taraması?

Serviks kanseri taraması için ‘pap smear’ testi uygulanmaktadır. Bu test cinsel yaşamı aktif olan tüm kadınlara önerilir.

Serviks kanseri halk arasında rahim ağzı kanseri olarak da bilinen ve kadınlarda en sık rastlanan bir kanser türüdür. Rahmin vajinayla bağlantısını sağlayan boyun şekline benzeyen kısım serviks olarak adlandırılır. Bu bölgede ise kanserli hücreler kümelenerek yuva yaparlar. Özellikle cinsel yolla bulaşan hastalıkların bir uzantısı olarak bu kanser türü ile karşılaşmak mümkündür. Cinsel yolla bulaşan hastalıklarda ki virüsler, serviksin yüzeyine tahribata uğratırlar. Vajinal kanamalarla kendini gösteren serviks kanserinde ise erken teşhis ve tedavi oldukça hayati önem taşır. Cinsel ilişki sırasında görülen anormal ağrılar da serviks kanserinin belirtileri arasında yer alır.

Serviks Kanseri Taraması?

Serviks kanseri taraması için ‘pap smear’ testi uygulanmaktadır. Bu test cinsel yaşamı aktif olan tüm kadınlara önerilir.

Serviks Kanseri Aşısı?

Serviks kanseri aşısı 15 yaş öncesinde ve sonrasında dozlar halinde yapılan HIV aşılamasıdır.

Serviks Kanseri Evreleri?

Serviks kanseri de diğer tüm kanser türlerinde ki gibi 4 evreden oluşur. İlk evrede kanser hücresi 4 santimetreden küçüktür ve serviks sınırlarındadır. 2. evrede kanser yumuşak dokuya doğru yayılım gösterir. 3. evrede ise vajinanın alt kesimlerine yayılır ve idrar problemleri başlar. 4.ve son evre ise kanser hücrelerinin akciğer, karaciğer ve böbrek gibi organlara yayılım göstermesi ile klinikleşmektedir.

Serviks Kanseri Nedir?

Serviks kanseri halk arasında rahim ağzı kanseri olarak bilinen ve kadınlarda görülen bir kanser türüdür. Vajina ile rahim arasında ki bağlantıyı kuran bölgede meydana geldiğinden serviks kanseri denmektedir.

Serviks Kanseri Belirtileri?

Cinsel ilişki esnasında ağrı, kilo kaybı, iştahsızlık, düzensiz adet görme, tek bacakta şişlik, kokulu akıntı ve vajinal kanamalar, serviks kanserinin belirtileri arasında yer almaktadır.

Serviks Kanseri Ameliyatı?

Serviks kanseri ameliyatı cerrahi, laparoskopi, robotik be açık ameliyat yöntemleri ile yapılabilmektedir. Bu yöntemler hastalığın evrelerine, hastanın yaşına, boy ve kilosuna göre değişiklik gösterir ve hekim hasta ile birlikte bu kararı almaktadır.

Serviks Kanseri Ölümcül Müdür?

Hayır. Bu sorunun cevabına evet demek gelişmiş teknoloji sayesinde mümkün değildir. Elbette erken teşhis ve tedaviye uyum sağlamak bu kanser türünü yenmek için yetecek kriterlerdir.

Serviks Kanseri Bitkisel Tedavi?

At kuyruğu kırk kilit otu ve su, sinirli yaprak ve su, altın otu ve su ile hazırlanan birçok çay bitkisel tedavi yöntemi olarak bilinir.

Serviks Kanseri Bulaşıcı Mıdır?

Serviks kanseri bulaşıcı değildir fakat bu kanser türüne HIV neden olmuş ise bu durumun bulaşıcılığı vardır.

Serviks Kanseri Görülme Sıklığı?

Dünya Sağlık Örgütü’nden elde edilen verilere göre her sene yaklaşık 500.000 kişide serviks kanseri görülmektedir. Fakat bu veriler 2005 yılına aittir. Güncel verilerde bu sayının daha da fazla artmış olabileceği düşünülüyor.

Serviks Kanserine İyi Gelen Bitkiler?

Reishi mantarı, zerdeçal, yaban mersini, ginseng gibi bitkiler ve bitkilerin özlerinin kanserli hücrelerle savaştığı bilinir.

Serviks Kanseri Kimlerde Görülür?

Kadınların en çok savaşmak zorunda kaldığı hastalıklardan ikinci sırada yer alan bu kanser türü her 100 kadından 2’sinde görülebilmektedir.

Serviks Kanserine Ne İyi Gelir?

Zeytinyağı ve tereyağı benzeri yağlardan yararlanmak, şekerli gıdaların tüketimini durdurmak, çörek otu tüketimine özen göstermek, ev yapımı kefir tüketmek ve beyaz unlu ürünlerden uzak durmak bu kanserin etkilerini en hafif şekilde geçirmenize yardımcı olacaktır.

Serviks Kanseri Öldürür Mü?

Serviks kanseri daha eski yıllarda ölümcül hastalıklar arasında gösteriliyordu fakat şu anda böyle bir düşünceden bahsetmek oldukça zorlaşıyor.

Serviks Kanseri Tekrarlar Mı?

Serviks kanserinin tekrarlama riskinin oldukça düşük olduğu biliniyor.


hakkında yapılan yorumlar
Henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapabilir ve yardım isteyebilir, tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz.
Yorum Yap (Değerli yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.)
Kimseyle mail adresiniz paylaşılmayacaktır.

Serviks Kanseri