Selenyum
Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gibi vücut için önem arz eden pek çok görevde kullanılan selenyum, hastalıklara karşı korunmak için en önemli mineraller arasında yer almaktadır. Selenyumun bilhassa stresle savaştığı bilinmektedir. Aynı zamanda kanser yapıcı özelliği ile bilinen vücuttaki serbest radikallere karşı da etkilidir. İltihabın ve yağının giderilmesinde önem taşıyan selenyum mineralini daha yakından tanıyalım…
Selenyum Faydaları Nelerdir?
Sağlıklı bir vücut için pek çok görevi faydası bulunan selenyumun bilinen yararları arasında ‘stresle savaşması, tirodi koruması, bağışıklığı güçlendirmesi, kalp rahatsızlıklarına karşı kalkan görevi görmesi, astıma iyi gelmesi ve iltihabı önleyici’ özellikleri yer almaktadır.
Selenyum Eksikliği Nedir?
Bağışıklık sisteminin güçsüzleşmesi ve diyabet gibi rahatsızlıkların başlaması ile karakterize olan bu durum, genelde normal bir insan vücudunda olmasın gerekenden daha az selenyum minerali bulunması, dolayısı ile buna bağlım bir takım sorunlar çıkmasıdır.
Selenyum Ne İşe Yarar?
Selenyum vücudun pek çok görevini yerine getirmesi açısından önemli bir mineral olmakla birlikte, kanser, saç sağlığı ve kalp sağılığına karşı kişiyi korunaklı hale getirmektedir.
Selenyum Fazlalığı Nedir?
Vücut için her mineralde olduğu gibi selenyumun da belli bir değer aralığı olmalıdır. Bu durumda alınması gerekenden daha fazla selenyum olması belirli başlı sağlık sorunlarına sebebiyet verebilir. Bu sorunların başında ise kalp ve karaciğer hastalıkları gösterilebilir.
Selenyum Açısından Zengin Besinler Nelerdir?
Özellikle yumurta, balık, tavuk, et, ceviz gibi besinleri selenyum açısından oldukça zengin gıdalar olduğunu söylemek mümkündür.
Selenyum Aç Mı Tok Mu Kullanılır?
Vücut sağlığı açısından oldukça önem taşıyan selenyumun dilendiği gibi aç ya da tok halde alınabilmesi herhangi bir sakınca taşımamaktadır.
Selenyum Cinsel Gücü Artırır Mı?
Erkeklerde sperm kalitesini artması ve kan dolaşımı hızlandırması sebebi ile cinsel gücü artırıcı bir nitelik taşımaktadır.
Selenyum Değeri Kaç Olmalı?
Günde kullanılması ya da alınması gereken selenyum miktarı yetişkin kişiler için en az 100 Mcg değerinde olmalıdır.
Selenyum Depolanır Mı?
Selenyum vücutta depolanabilen bir mineral olmakla birlikte, emilimini gerçekleştirildiği bölgenin ince bağırsaklar olduğu söylenebilir.
Selenyum Düşüklüğü Belirtileri Nelerdir?
Vücutta yeteri kadar olmayan selenyum kişilerde kolesterol yüksekliğine, tırnaklarda beyazlamaya, uyuşukluğa, kaslarda güçsüzlüğe ve saç dökülmesine sebebiyet verebilmektedir.
Selenyum Ne Zaman Alınmalı?
Takviye olarak alınan selenyum mineralinin özellikle sabah saatlerinde alınması önemli olmakla birlikte, günü herhangi bir saatinde de alınabilmesi sakıncalı değildir.
Selenyum Ödem Yapar Mı?
Selenyumun vücutta su tutmaya neden olmadığını söylemek mümkündür.