Sarı Nokta Hastalığı Bulaşıcı Mıdır?

(Sarı Nokta Hastalığı)

sari-nokta-hastaligi-bulasici-midir

Sarı Nokta Hastalığı Bulaşıcı Mıdır?

Hayır. Sarı nokta hastalığı denildiğinde pek çok kişinin aklına gelen şey iltihabi bir durumdur. Fakat bu rahatsızlıkta ne bir iltihap ne de enfeksiyon ya da bakteri olmadığından dolayı kesinlikle bulaşıcı değildir.

Halk arasında ‘sarı benek ya da sarı nokta’ olarak bilinen bu rahatsızlık, tıp tabiri ile ‘makula dejenerasyonu’ dur. Gelişmiş ülkelerde görülme sıklığı çok daha fazladır. Genellikle altmış yaş üstü, kadın ve erkek bireylerin büyük bir kısmında görülür. Sarı nokta hastalığı sinsi seyirli bir hastalık olmakla birlikte, oldukça da ilerleyicidir. Buna ek olarak sarı nokta hastalığına sahip kişilerin tek başlarına araba kullanama ve alışveriş yapamamaya kadar varan görme keskinlikleri azalmıştır.

Sarı Nokta Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

Yaşın ilerlemesi ile belirtilerin daha da sıklaştığı bu hastalıkta;

-Sima tanımada güçlük

-Görsel algıların bozulması

-Renklerin daha soluk görünmesi

-Okuma, yazma gibi eylemlerde zorlanma

-Merkezi görme kaybı gibi özellikler ön plandadır.

Sarı Nokta Hastalığı Tedavisi Nasıldır?

Sarı nokta hastalığı kişilerde yaşla birlikte ortaya çıkan bir hastalıktır. Göz kendini yenileyebilen bir organ değildir. Bu nedenle yaşa bağlı gelişen göz hastalıklarında mevcut bir tedavi seçeneği de söz konusu değildir. Fakat hastalığın seyrini durdurucu bir takım göz egzersizleri yapılabilir ve hekimin uygun görmesi halinde ilaç tedavileri başlanabilir.

Sarı Nokta Hastalığı Neden Olur?

-Yetersiz beslenme

-Sigara ve alkol kullanımı

-Genetik yatkınlık ve gen geçişi

-İleri yaş gibi nedenlerle meydana gelmektedir.

Sarı Nokta Hastalığı Genetik Mi?

Bu konu hakkında araştırmalar yapılmış fakat henüz hiçbir nihai sonuca varmamıştır. Fakat araştırılan genler, hastalığın soy bağı ile taşındığını gösteren ibareler taşıdığı için genetik olması ihtimalinde kuvvetle durulmaktadır.

Sarı Nokta Hastalığı Ameliyat Edilir Mi?

Sarı nokta hastalığında bilinen yeni bir ameliyat tekniği bulunmuştur. Bu ameliyat çeşidinin ismi ise ‘Makrovision Cerrahi’dir.

Sarı Nokta Hastalığı Ağrı Yapar Mı?

Sarı nokta hastalığı, görme keskinliği üzerinde etkileri olan bir göz hastalığıdır. Ağrı gibi bir semptomu olduğunda dair şikayet ve bulgular bulunmaz.

Sarı Nokta Hastalığı Bulaşıcı Mıdır?

Hayır. Sarı nokta hastalığı denildiğinde pek çok kişinin aklına gelen şey iltihabi bir durumdur. Fakat bu rahatsızlıkta ne bir iltihap ne de enfeksiyon ya da bakteri olmadığından dolayı kesinlikle bulaşıcı değildir.

Sarı Nokta Hastalığı Engelli Raporu Kaçtır?

Görme keskinliği azalan, merkezi görme yetisinde ciddi tahribata neden olan bu hastalık söz konusu olduğundan büyük bir engel durumu teşkil eder. Hastalar rahatlıkla kendi işlerini yapamadıkları için yüzde doksan gibi bir oranla engel raporu hakkı doğar. Buna ek olarak sarı nokta hastaları çeşitli ÖTV vergi indirimlerinden de faydalanabilirler.

Sarı Nokta Hastalığı Kör Eder Mi?

Gerekli tanı ve tedavi yapılmadığında sarı nokta hastalığının muhtemel sonucu körlüktür. Bu hastalık merkezi görme sisteminde ciddi tahribatlara neden olmaktadır.

Sarı Nokta Hastalığı Hangi Bölüm Bakar?

Sarı nokta hastalığı söz konusu olduğunda nöroloji hekimleri ve göz hekimleri ortak bir çalışma prensibi yürütürler. Bu nedenle göz polikliniği ya da nöroloji polikliniğinden randevu alınarak, tedaviye başlanabilir.

Sarı Nokta Hastalığı Hacamat iyi Gelir Mi?

Bir alternatif tıp seçeneği olarak hacamattan fayda alınabilir. Fakat bilimsel bir kanıt olmadığından dolayı hacamat hekimler tarafından önerilmemektedir.

Sarı Nokta Hastalığı Kaç Yaşında Başlar?

Sarı nokta hastalığının başladığı taban yaş sınırı altmış olarak bilinir. Artı beş yaş ve eksi beş yaş olarak da görülme ihtimali bulunur.

 

hakkında yapılan yorumlar
Yorum Yap (Değerli yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.)
Kimseyle mail adresiniz paylaşılmayacaktır.

Sarı Nokta Hastalığı