Rezene Çayı Hamilelikte Zararlı Mı?

(Rezene Çayı)

rezene-cayi-hamilelikte-zararli-mi

Rezene Çayı Hamilelikte Zararlı Mı?

Hamilelik sırasında pek çok bitkisel çayın tüketimine müsaade edilmemektedir. Bu çaylar arasında rezene çayı da yerini almakla birlikte; doğum sonrasında kontrollü bir şekilde ve mutlaka tüketilmesi önerilir.

Sodyum, fosfor, potasyum bakımından oldukça zengin olan, maydonozgillerden olan rezene bitkisi pek çok kişi tarafından sıklıkla içilir. Çay formu ile kullanımı oldukça basit olan rezene çayı, çeşitli hastalıklara iyi gelmektedir. Özellikle emziren annelerde kullanımı önerilmektedir. Çünkü iyi bir süt arttırıcı özelliğe sahip olduğu bilinmektedir. Öte yandan basur, kabızlık gibi rahatsızlıkların rahatlatılmasında kullanımı önerilmektedir.

Rezene Çayı Faydaları Nelerdir?

Rezene çayı pek çok hastalıktan koruyan ve pek çok hastalığa iyi gelen özellikleri ile bilinir ve tercih edilir. Rezene çayının hatrı sayılır faydaları arasında ‘boğaz ağrısını dindirmesi, midenin ve bağırsakların düzenli çalışması, metabolizma hızlandırıcı etkisi, kasları gevşetmesi ve anne sütünü artırması’ gibi özellikler yer alıyor.

Rezene Çayı Nasıl Yapılır?

Ezilmiş olan rezene kaynamış fincana aktarılmış olan suya eklenmelidir. Yaklaşık beş dakika olarak bekleyen ve süzülen çay, balla karıştırılarak içilmelidir. Yapımı oldukça basit olan bu çayı, hazır poşet çay halinde de tüketebilirsiniz.

Rezene Çayı Zararları Nelerdir?

Her şeyin fazla tüketimi kişiye zarar verebileceği gibi rezene çayının da böyle bir etkisi söz konusudur. Bazı bünyelerde alerji olabileceği gibi çoğunlukla fazla tüketimi sonrasında istemsiz kusma ve ciltte kızarıklık gibi etkiler de görülebilmektedir.

Rezene Çayı Zayıflatır Mı?

Hiçbir çay, yağ ya da bitki doğrudan ve tek başına zayıflamada etkili değildir. Bu nedenle mutlaka zayıflamak isteyen kişilerin beslenme rejiminde değişikliğe gitmesi ve egzersizi bir yaşam biçimi haline getirmesi gerekmektedir. Rezene çayı da tek başına kullanıldığında zayıflatıcı etkiyi göstermezken, diyete ve spora verilen önemle birlikte, yağ yakıcı özelliğini işleme sokmaya başlar.

Rezene Çayı Adet Söktürür Mü?

Yapılan bir takım araştırmalara göre, rezene çayı diğer pek çok bitkisel çayın özelliği gibi adet söktürmede faydalıdır. Özellikle adetin gecikmeye başladığı zamanlarda kullanımı rahatlamaya ve reglin çözülmesine yardımcı olur.

Rezene Çayı Aç Karnına Mı Tok Karnına Mı?

Gastrit, ülser gibi mide rahatsızlıkları söz konusu olduğunda, bu çayın rahatlatıcı etkisinden tam fayda sağlanması için mutlaka aç karna tüketilmesi gerekir. Bunun dışında ise ara öğün olarak rezene çayı tercih edilebilir.

Rezene Çayı Anne Sütünü Arttırır Mı?

Rezene çayı, özellikle doğumdan sonra pek çok kadına önerilen bitkisel çaylardandır. Rezene çayının anne sütünü artırıcı etkisi bulunan östrojen hormonunu aktif hale getirmesi dolayısı ile bu çaydan yarar alınmalıdır. Özellikle lohusalık döneminde rezene çayının gücünü önemseyin.

Rezene Çayı Bebeklere Verilir Mi?

Kolik bebek olarak adlandırılan bazı bebekler için rezene çayı rahatlatıcı bir özelliğe sahiptir. Bunun için haftada üç seferi geçmemek kaidesi ile çay kaşığı kadar bebeklere rezene çayı verilir ve rahatlaması sağlanır. Elbette ki bir çocuk hekimine danışılması önemlidir.

Rezene Çayı Cinsel Gücü Artırır Mı?

Yukarıda da basit geçtiği üzere, kan akşının hızlandırılmasında faydalı bir içecek olan rezene çayı, özellikle erkekler için önemlidir. Kan dolaşımının artması ile birlikte ereksiyon problemi de ortadan kalkacaktır.

Rezene Çayı Çarpıntı Yapar Mı?

Rezene çayının içerisinde kafein gibi bir değer bulunmadığından dolayı çarpıntıya neden olabileceği düşünülmemektedir. Fakat yine de bu özellik tam olarak açıklığa kavuşamamıştır.

Rezene Çayı Günde Kaç Bardak İçilir?

Yukarıda bahsi geçen rezene çayının yan etkilerine maruz kalınmaması için günlük tüketim miktarına önem gösterilmelidir. Dolayısı ile bu çayın tüketim miktarı günlük en fazla iki ya da üç küçük fincan dolusu olmalıdır.

Rezene Çayı Hamilelikte Zararlı Mı?

Hamilelik sırasında pek çok bitkisel çayın tüketimine müsaade edilmemektedir. Bu çaylar arasında rezene çayı da yerini almakla birlikte; doğum sonrasında kontrollü bir şekilde ve mutlaka tüketilmesi önerilir.

 

hakkında yapılan yorumlar
Henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapabilir ve yardım isteyebilir, tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz.
Yorum Yap (Değerli yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.)
Kimseyle mail adresiniz paylaşılmayacaktır.

Rezene Çayı