Probiyotik Çay Ne İşe Yarar?

(Probiyotik)

probiyotik-cay-ne-ise-yarar

Probiyotik Çay Ne İşe Yarar?

Hazır bir formda pek çok market ve eczanede satılan probiyotik çayların kullanımı önerilmektedir. Bu çayların insan sağlığına yararı arasında ‘sindirim sistemini düzene sokması, sindirim sisteminin korunup güçlenmesini sağlaması’ gibi istenilen etkiler yer almaktadır.

Mide ve bağırsak sağlığının korunması ve desteklenmesi, genel sağlığın korunması ve devamı için önem taşımaktadır. Bu noktada insanların pek çok doğal besin takviyelerine ihtiyacı doğar. Bağırsak florası ve mide florasının önemli destekçisi ve dostu olarak da probiyotikler sıklıkla tüketilmelidir. Doğal ve sağlıklı bakterilerden oluşan probiyotikler hakkında tüm merak edilenler sizlerle…

Probiyotik Nedir?

Probiyotikler, çeşitli besinler aracılığı ile alınabilen, bağırsak ve mide florasını destekleyen yararlı bakterilerdir. Canlı bakteri olarak da bilinen probiyotikler bilhassa bağırsaklarda bulunan zararlı bakterilerle savaşan mayalardır.

Probiyotik Besinler Hangileridir?

Fermente edilen her türlü ürün aslında birer probiyotiktir ve canlı bakteriler taşımaktadır. Bu anlamda bakıldığında süt ürünlerinden bazıları probiyotiktir. Örnek verilmesi gerekiyorsa;

-Boza

-Kefir

-Tarhana

-Yoğurt

-Sirke

Probiyotik Faydaları Nelerdir?

Bağırsak sağlığına dost olan bu canlı bakterilerin faydaları arasında;

-Sindirim sistemini düzenleyerek koruması

-Otoümmin sisteminin desteklenmesi ve korunması

-Yararlı bakterilerin kazandırılması ve zararlı bakterilerin kayına neden olması

-Egzama, sedef gibi otoümmin rahatsızlıkların şiddetinin azaltılması

-Alerjilere ve duyarlılıklara karşı dayanıklılık kazandırılması

Probiyotik İçeren Besinler Nelerdir?

Canlı maya olarak bilinen probiyotiklerin sıklıkla ‘şarap, boza, şalgam, kefir, yoğurt, peynir, fermente süt, birada2 bulunduğu bilinmelidir.

Probiyotik Alerji Yapar Mı?

Probiyotiklerin herhangi bir şekilde alerji yapmadığı hatta doğuştan ya da sonradan gelişen alertjilere karşı direnç kazandırdığı bilinmelidir.

Probiyotik Çeşitleri Nelerdir?

Bilinen ve sıklıkla kullanılan probiyotik çeşitleri arasında ‘bifidobakteri ve laktobasil’ yer almaktadır.

Probiyotik Çay Ne İşe Yarar?

Hazır bir formda pek çok market ve eczanede satılan probiyotik çayların kullanımı önerilmektedir. Bu çayların insan sağlığına yararı arasında ‘sindirim sistemini düzene sokması, sindirim sisteminin korunup güçlenmesini sağlaması’ gibi istenilen etkiler yer almaktadır.

Probiyotik Eksikliği Belirtileri Nelerdir?

Vücutta yeteri kadar probiyotik bakterilerini bulunmaması durumlarında kişilerde belirgin özellikler meydana gelebilmektedir. Bunlar arasında sivilce oluşumunun artması, depresyona meyil, sık sık kabız ya da sık sık ishal olma, kronik yorgunluk, görmede bulanıklık gibi durumlar yer almaktadır.

Probiyotik Hap Nasıl Kullanılır?

Sindirim sisteminin düzenlenmesine fayda sağlayan probiyotik haplar, doğrudan bir bardak su ile kullanılabilir.

Probiyotik Hangi Yiyeceklerde Var?

Fermente soya ürünlerinin tamamı, özellikle kırmızı şarap, her türlü sebzeden oluşabilen turşular, biralar, meyve suları, keçi sütünde bol miktarda probiyotik bakteri bulunmaktadır.

hakkında yapılan yorumlar
Yorum Yap (Değerli yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.)
Kimseyle mail adresiniz paylaşılmayacaktır.

Probiyotik