Ozon Terapisi Nasıl Yapılıyor?
(Ozon Terapisi)
Ozon Terapisi Nasıl Yapılıyor?
Ozon terapisi, ozon gazı adı verilen ve bağışıklık sistemini uyarıcı gücü olan bir molekülle yapılmaktadır. Ozon tedavisi ile birlikte hem vücutta oluşan çeşitli yaraların tedavisi sağlanır; hem de çeşitli immün sistem rahatsızlıklarının tedavisi sağlanır. Renksiz bir gaz olan ozon son yüzyılda en çok tercih edilen alternatif tıp teknikleri arasında yer almaktadır. Yan etkilerinin de az olması dolayısı ile etkinliği en çok onaylanan yöntemlerden biridir. Çeşitli hastalıkların, iyileştirilmesinde kullanılmasının yanı sıra kozmetik amaçlı da tercih edilir.
Ozon Terapisi Nasıl Yapılır?
Ozon terapisi ‘otohematerapi, ozon eklem tedavisi ve insüflasyon’ yöntemi olarak üç farklı şekilde yapılabilir. Fakat en yaygın yöntem hastadan alınan bir miktar kanla birlikte ölçüsü belirlenmiş bir miktar ozon karıştırılır ve tekrar deri altına enjekte edilir .
Ozon Terapisi Ne İşe Yarar?
Ozon terapisi genellikle ‘bağışıklık sistemi rahatsızlıklarında, enfeksiyonlarda, damar problemlerinde, dolaşım bozukluklarında, yara tedavilerinde, diyabet gibi rahatsızlıklarda kullanılabilmektedir.
Ozon Terapisi Faydaları Nelerdir?
Çeşitli hastalıklarda kullanılan ozon terapisinin insan vücuduna pek çok yararı bulunmaktadır. Bu faydalar arasında ise genellikle ‘kan dolaşımı temizliği, kan dolaşımı hızlandırılması, tansiyonun düzeltilmesi, enfeksiyon hastalıklarına karşı koruma’ yer alır.
Ozon Terapisi Nasıl Yapılıyor?
Ozon terapisi genelde kanla karışan ozonun yeniden enjekte edilmesi ve vajinal boşluktan vücut içerisine üflenmesi ile yapılabilir. Her iki yöntem de oldukça konforlu olduğundan dolayı hangisi tercih edilirse edilsin hasta sonuçtan memnun kalacaktır.
Ozon Tedavisi Devlet Hastanelerinde Yapılır Mı?
Ozon tedavisi genellikle eğitim araştırma hastaneleri ve şehir hastaneleri gibi tam teşeküllü hastanelerde yapılabilmekle beraber; bu tedavi yöntemini hekiminiz önermelidir. Ayrıca sigorta kapsamına da girmektedir.
Ozon Terapi Faydalı Mı?
Ozon terapisi hastalıkların iyileştirilmesinde, yaraların iyileştirilmesinde ve enfeksiyona karşı korunmada oldukça yararlı bir uygulamadır. Ayrıca dolaşım sistemi bozukluklarına karşı da müthiş bir savunma sağlamakla bilinir.
Ozon Tedavisi Gebelikte Yapılır Mı?
Ozon tedavisi gebelerde kesinlikle uygulanmayan bir tedavi yöntemidir.
Ozon Terapi Hangi Hastalıklarda Uygulanır?
Alternatif tıp tekniği olarak bilinen ozon terapisi ‘alzheimer, diyabet, sistit, migren, yara, diş enfeksiyonu, kemik enfeksiyonu, kulak enfeksiyonu, omurga iltihabı, ankilozan spondilit, bağırsak rahatsızlıkları, Parkinson, lyme hastalığı, hipertansiyon2 gibi çok çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılabilir.
Ozon Terapi Kaç Seans Yapılmalı?
Ozon tedavisinin kaç seans yapılacağı ihtiyaca göre değişmekle birlikte, uygulayıcı hekimin inisiyatifindedir.
Ozon Terapisi Kimlere Yapılmaz?
Her hasta için uygun olmayan bu yöntem, ‘kas krampları olan hastalara, ileri derece anemisi olan kişilere, hamilelere, kalp krizi öyküsü bulunanlara ve astım hastalarına uygulanmaz..