Otizm Çeşitleri Nelerdir?

(Otizm)

otizm-cesitleri-nelerdir

Otizm Çeşitleri Nelerdir?

Üç çeşit otizm vardır. Bunlar klasik otizm, asperger sendromu atipik otizmde denilen yaygın gelişimsel bozukluk olarak bilinmektedir.

Otizm kişinin çevresiyle fiziksel veya sözel ilişkilerinin etkilendiği gelişimsel bir bozukluktur. Otizm erken çocukluk denilen dönemlerde başlayıp, ömür sonlanana kadar devam edebilecek bir durumdur. Otizmin tam olarak nedeni bilinmese de yapılan araştırmalar sonucu genetik olduğu düşünülmektedir. Otizmli bireylerin %70’inde zekâ geriliği %10'unda ise üstün zekâlılık görülmektedir. Otizmin tanısının konulmasında ailenin ana sınıfı öğretmenlerinin dikkatli olması çok önemlidir. Erken tanı ve uygun Tedavi ve Rehabilitasyonlar ile kişinin normal hayata kazandırılması mümkündür.

Otizm Çeşitleri Nelerdir?

Üç çeşit otizm vardır. Bunlar klasik otizm, asperger sendromu atipik otizmde denilen yaygın gelişimsel bozukluk olarak bilinmektedir. 

Otizm Neden Olur?

Otizmin neden olduğuna dair kesin bir kanıt bulunmamakla beraber Yapılan araştırmalar sonucunda genetik olduğu düşünülmektedir. 

Otizm Spektrum Bozukluğu Nedir?

Otizm spektrum bozukluğu kişinin beyninin işleyişine ya da yapısındaki sinir sistemini etkileyen sorunlardan kaynaklanan bir hastalık olarak düşünülmektedir. 

Otizmli Ünlüler Kimlerdir?

Otizmli bireylerin%70’inde Zekâ geriliği saptanırken%10’unda ise Üstün zekâlılık görülmektedir. Bildiğimiz otizmli ünlüler arasında; Franz Kafka, Beethofen, Friedrich Nietzsche, Albert Einstein, Mozart, Newton, Tesla, Jane Austen ve Van Gogh gibi dahiler yer almaktadır. 

Otizm Tedavisi Nasıldır?

Otizm tedavisi otizmin çeşidine bir kişinin durumuna göre değişmekle beraber genelde özel eğitim ve terapiler uygulanmaktadır. 

Otizmin Belirtileri Nelerdir?

Otizm genelde erken çocuklukta ortaya çıkmakla beraber belirtileri; çocuğun göz teması kuramaması, sallanarak veya parmak ucunda yürümesi, sık sık elleriyle oynaması, dönen nesnelere aşırı ilgisinin olması, konuşma bozuklukları, ismine tepki vermemesi, parmağı ile istediği şeyi gösterememesi ve yaşıtlarının oynadığı oyunlara ilgisizliği olarak görülebilmektedir. 

Otizm Asperger Sendromu Nedir?

Otizm asperger sendromunun diğer otizm türlerinden farkı dil ve bilişsel gelişimde bir gecikme olmaması yalnızca sosyal etkileşimde zorluklar ve takıntılı ilgi durumları anlamına gelmektedir. 

Otizm Anne Karnında Belli Olur Mu?

 Down Sendromu gibi durumlar için anne karnında bebeğe testler yapılabilirken, otizm sonradan gelişen beyinsel bir rahatsızlık olduğu için anne karnında bunun tanısı yapılamamaktadır. 

A Tipi Otizm Nasıl Tedavi Edilir?

Otizm tedavileri kişiden kişiye değişmekte olup kişinin bir uzmana gösterilmesi gerekmektedir. 

Otizm Belirtileri 4 Yaş Nasıl Olur?

4 yaşındaki çocuğun göz kontağı kurmaması, ismi söylendiğinde bakmaması, dil ve konuşma becerisinde yaşadığı problemler, aile bireylerine karşı ilgisizlik, sallanarak veya parmak ucunda yürümesi, dönen eşyalara takıntılı olması gibi durumlarda bir test yapılması önerilmektedir.

Otizm Cezai Ehliyet Var Mıdır?

Otizmin cezai ehliyetinin olup olmadığı kesin olarak bilinmemektedir.

Otizm Erken Belirtileri Nelerdir?

Otizmin erken belirtileri arasında çocuğun göz teması kuramaması, takıntılı davranışlarının olması, ismine tepki vermemesi, dönen nesnelere takıntılı olması, konuşma sorunları, isteklerini parmakla gösterememesi, sallanarak veya parmak ucunda yürümesi olarak belirtilebilir. 

Otizm Genetik Mi?

Otizm için kesinlikle genetiktir denilen emekle birlikte genetik olduğuna dair birçok araştırma yapılmıştır. 

Otizm Geçer Mi?

Otizm, kişide ömür boyu seyretmekle beraber Eğer Erken teşhis yapılmışsa kişinin normal hayata kazandırılması için birçok terapi ve eğitimler verilmektedir. 

Otizm Gibi Hastalıklar Nelerdir?

Otizme benzeyen veya otizmle karıştırılan hastalıkların arasında doğumsal sağırlık, Zekâ geriliği, dikkat eksikliği, çocukluk dönem depresyonu, erken çocukluk konuşma problemleri sayılabilmektedir. 

Otizm Hastalık Mıdır?

Otizm hastalık değil bir gelişim bozukluğudur. 

Otizm Hangi Engel Grubuna Girer?

Otizm zihinsel bir engel olarak görülse de aslında bir engel değil nörolojik bir rahatsızlıktır. 


hakkında yapılan yorumlar
Yorum Yap (Değerli yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.)
Kimseyle mail adresiniz paylaşılmayacaktır.

Otizm