Oksitosin Hormonu Nasıl Artar?

(Oksitosin Hormonu)

oksitosin-hormonu-nasil-artar

Oksitosin Hormonu Nasıl Artar?

İnsan için önemli olan bu hormonu, aşık olarak, hayal kurarak, evcşl hayvan besleyerek ve seks yaparak artırmak mümkündür.

Kadınlık ve aşk hormonu olarak bilinen oksitosin,aynı zamanda hamilelik esnasında anne ile bebek arasında ki duygusal bağın gelişimini de etkiler. Bu hormon hipofiz bezi olarak bilinen dokuda üretilmektedir. Halk arasında bu hormonun dokunmakla ve sevgiyle de ilintili bir hormon olduğu bilinir. Oksitosin hormonunun salgılanması genelde kadınların orgazm olmalarını da kolaylaştırmaktadır. Buna ek olarak bu hormonun doğum sırasında salgılanarak doğumu kolaylaştırdığı da bilinir. Oksitosin hormonunun salgılanmadığı durumlarda ya da eksikliğinde birçok olumsuzlukla karşılaşıldığı bilinir. Kişilerin kaygılı olması, depresyon, stresli hissetme, huysuzluk ve huzursuzluk gibi etkiler bu hormonun eksikliğinde görülmektedir.

Oksitosin Hormonu Nedir?

Oksitosin hormonu kadınlarda görülen, orgazmı ve doğumu kolaylaştıran ve mutluluk veren hormondur. Hipofiz bezlerinden salgılanan bu hormon mutluluk ile bağlantılıdır.

Oksitosin Hormonu Nasıl Artar?

İnsan için önemli olan bu hormonu, aşık olarak, hayal kurarak, evcşl hayvan besleyerek ve seks yaparak artırmak mümkündür.

Oksitosin Hormonu Nerede Üretilir?

Oksitosin hormonu, hipofiz bezi adı verilen dokuda üretilmektedir.

Oksitosin Hormonu Nasıl Yükseltilir?

Sevilen kişilerle sıklıkla iletişim kurmak, sevilen bir ilişkinin içerisinde olmak ve düzenli cinsel ilişki yaşıyor olmak, masaj yaptırmak, eğlenceli aktivitelerde bulunmak ve hayal dünyasını şekillendirmek, oksitosin hormonunun yükseltilmesinde önem taşır.

Oksitosin Hormonu Nasıl Azaltılır?

Sosyal yaşamdan uzaklaşmak, sevilen bir ilişki içerisinde olamamak, yakınlarımızdan uzaklaşmak, herhangi bir amaca bağlı bir faaliyette bulunmamak, oksitosin hormonunun az salgılanmasına birer sebeptir.

Oksitosin Hormonu Özellikleri Neler?

Oksitosin hormonu, yeni doğum yapan ve emziren annelerin, emzirme işlemini yapmasını kolaylaştırır. Doğum esnasında kasılmaların artmasına yardımcı olur ve rahat bir doğum yapılmasını sağlar.

Oksitosin Hormonu İlaçları Neler?

Oksşitosin hormonu içeren herhangi bir ilaç markası verisine ulaşılamamıştır. Psikiyatr kliniklerinde bu bilgi hekimden talep edilebilir.

Oksitosin Hormonu Hangi Besinlerde Var?

Ton balığı, kırmızı et, yumurta, süt, çilek, nar, muz, avokado, sardalya, yeşil yapraklı sebzeler, zeytin ve kuruyemişlerde oksitosin hormonu bulunmaktadır.

Oksitosin Hormonunun Davranışsal Etkileri?

Oksitosin hormonu ilişkileri sağlamlaştıran, stresi ve kaygıyı azaltan, doğum ve orgazm gibi durumları kolaylaştıran, cinsel uyarılmayı artıran etkilerinden söz etmek mümkündür.

Oksitosin Hormonu Erkeklerde Var Mı?

Oksitosin hormonu erkeklerde de vardır fakat kadınlara oranla daha azdır. Erkeklerde sperm hareketliliğine yardımcı olmaktadır.

Oksitosin Hormonu Hastalıkları?

Şizofreni, hiperaktivite bozukluğu, yaygın anksiyete bozukluğu, otizm, obsesif kompülsif bozukluk ve sosyal fobi gibi rahatsızlıklar, oksitosin hormonunun eksikliğinde görülen rahatsızlıklar olarak bilinmektedir.

Oksitosin Hormonu Ne İşe Yarar?

Oksitosin hormonu, kişinin daha mutlu ve daha huzurlu birey olmasına yardımcı olur. Oksitosin hormonu aynı zamanda doğum sırasında salgılanarak doğumun kolaylaşmasını ve emzirme döneminde rahatlık sağlar.

Oksitosin Hormonu Nasıl Ölçülür?

Oksitosin hormonu halk arasında bel sıvısı olarak bilinen BOS’un klinik değerlendirmesi ile ölçülebilir.

Oksitosin Hormonu Eksikliğinde Ne Olur?

Oksitosin hormonu eksikliğinde, sosyal fobi, otizm, depresyon, kaygı, huzursuzluk, anksiyete gibi psikiyatrik rahatsızlıkların başladığı görülür.

Erkeklerde Oksitosin Hormonu Ne Zaman Salınır?

Genellikle erkeklerde az görülen oksitosin hormonu, sevişme esnasında salgılanır.


hakkında yapılan yorumlar
Henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapabilir ve yardım isteyebilir, tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz.
Yorum Yap (Değerli yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.)
Kimseyle mail adresiniz paylaşılmayacaktır.

Oksitosin Hormonu