Myomektomi Sonrası Gebelik Mümkün Mü?

(Myomektomi)

myomektomi-sonrasi-gebelik-mumkun-mu

Myomektomi Sonrası Gebelik Mümkün Mü?

Rahimde bulunan miyomların çıkarılması işlemi olarak bilinen myomektomi sonrasında kadınların doğurganlığında herhangi bir aksaklık yaşanmaz. Bu işlem sonrasında gebe kalmayı engelleyecek faktörler yok denecek kadar azdır. hatta öyle ki gebe kalamamaktan yakınan kadınlarda miyom olup olmamasına bakılır varsa çıkarılır ve sonrasında gebe kalma işleminin yüzde 40 oranla arttığı da bilinir.

Kadın üreme organlarında en sık rastlanılan hastalıklar ve tümörler arasında miyom adı verilen oluşumlar yer almaktadır.

Büyük ya da küçük fark etmeksizin pek çok kadında bu tümörlerle karşılaşılır. Kimi hastalarda rahatsızlık verici olabilir iken çoğu hastada ise sessiz ve zararsız

bir şekilde varlığını sürdürür. Menopoza girmemiş, nispeten daha genç yaşta ki kadınlarda görülme olasılığı oldukça sıktır. Miyom olan hastaların bazılarında kanama, şiddetli pelvik ağrı görülebileceğinden dolayı, hekimler tarafından cerrahi bir operasyon ile alınmasına karar verilebilir. Bu durumda da oldukça modern bir yöntem olan myomektomi yapılabilir.

Myomektomi Nedir?

Kadınların sıklıkla rahatsızlık duyduğu miyomların alınması için uygulanan bir cerrahi işlemin ismine denmektedir.

Yalnızca daha konforlu bir cerrahi işlem olarak da nitelendirilebilir.

Myomektomi Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Rahimde ya da yumurtalıklarda bulunan miyom adı verilen iyi huylu oluşumların alınması için uygulanacak bir cerrahi yöntem olan myomektomi

ameliyatı iki farklı şekilde yapılabilmektedir. Açık ve kapalı olmak üzere gerçekleştirilen bu işlem ile birlikte karından kesi atılması ile

risksiz bir cerrahi işlem sağlanır.

Myomektomi Sonrası Gebelik Mümkün Mü?

Rahimde bulunan miyomların çıkarılması işlemi olarak bilinen myomektomi sonrasında kadınların doğurganlığında herhangi bir aksaklık yaşanmaz.

Bu işlem sonrasında gebe kalmayı engelleyecek faktörler yok denecek kadar azdır. hatta öyle ki gebe kalamamaktan yakınan kadınlarda miyom olup olmamasına bakılır varsa çıkarılır ve sonrasında gebe kalma işleminin yüzde 40 oranla arttığı da bilinir.

Myomektomi Ameliyatı Kaç Saat Sürer?

Hastanın başka hastalıklarının olup olmaması ve miyomların miktarına bağlı olmakla birlikte bu işlem yaklaşık 1.5 saat ile 2 saat arasında sürmekte, daha sonra bir gün hastane istirahati verilerek hastanın normal yaşamına devam etmesi sağlanmaktadır.

Myomektomi Ameliyatı Sonrası Cinsel İlişki Sakıncalı mı?

İşlem sonrasında hastanın vajinal yollardan gelişen bir kanaması ya da karın ağrısı gibi bir durum söz konusu değil ise cinsel ilişkiye girilmesinde bir sakınca bulunmaz.

Fakat yine de tedbir amaçlı tam iyileşmenin sağlanması beklenmelidir. Bu oluşabilecek komplikasyonların engellenmesinde önemli rol taşımaktadır.

Myomektomi Komplikasyonları Nelerdir?

Her cerrahi işlem de bulunabileceği gibi myomektomi sonrasında da bazı istenmeyen durumlar oluşabilir. Bu durumlar arasında ise genellikle

bağırsak tıkanıklığı, kasıklarda sık tekrarlayan ağrılar, art arda düşük yapma olasılığı' yer almaktadır.

Myomektomi Sonrası Kanama Olur Mu?

Myomektomi işlemi sonrasında kanama olması beklenmez fakat nadiren de olsa böyle bir komplikasyonla karşılaşılma olasılığı vardır. Burada önemli olan kanamaya eşlik eden bir ağrının olup olmadığı ve kanamanın şiddetidir.

Myomektomi Nasıl Yapılır?

Myomektomi ameliyatı açık ve kapalı olmak üzere iki farklı şekilde yapılabiliyor iken ayrıca sezaryen ameliyatına benzer bir özellik taşımaktadır.

Myomektomi Ne Kadar Sürer?

Mtyomektomi cerrahisinin süresi 1.5 ile 2 saat arasında değişkenlik göstermektedir.

Myomektomi Sonrası Normal Doğum Mümkün Mü?

Daha önce yapılmış ameliyat sayısına, başka hastalıkların eşlik edip etmediğine ve çoklu doğum öyküsünü olup olmadığına göre değişkenlik göstermekle beraber, genelde bu hususta karar hekimlere bırakılmalıdır.

Laparoskopik Myomektomi Nasıl Yapılır?

Miyom şikayeti olan hastanın genel anestezi altına girmesi sağlanır ve hemen ardından karın bölgesine sezaryende olduğu gibi kesiler atılır. Burada hastanın karnı özel bir yöntem ile şişirilerek laparoskop cihazı yerleştirilir. Ardından miyomların çıkarılması sağlanır. 

hakkında yapılan yorumlar
Henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapabilir ve yardım isteyebilir, tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz.
Yorum Yap (Değerli yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.)
Kimseyle mail adresiniz paylaşılmayacaktır.

Myomektomi