Miyom Embolizasyonu
Miyomlar, kadınlar için risk oluşturmayan fakat tümör olarak adlandırılan tümörlerdendir. İyi huylu olması dolayısı ile genelde alınmasına bile gerek bulunmamaktadır. Genellikle orta yaş olarak adlandırılan dönemde;30 ya da 40 yaş aralığında görülür. Hiç doğum yapmayan kadınlarda görülür. Bunun dışında ise siyah ırkın ve genetik yatkınlığın da miyom için risk faktörü oluşturduğu bilinir. 40’lı yaşlarda görülmesinin sebebi ise östrojenin yeteri kadar üretilmemesi gösterilir. Genellikle iyi huylu tümörler olması gerekçesi ile, miyomu olan kadınlarda herhangi bir şikayet görülmemektedir. Fakat bazı durumlarda miyomu olan kadınlarda sık sık idrara çıkma, kasık ağrısı, kansızlık ve halsizlik gibi semptomlara sebebiyet verir.
Miyom Embolizasyonu Nasıl Yapılır?
Miyom embolizasyonu, rahimde kümelenen miyomların giderilmesi için uygulana n basit ve etkili bir cerrahi işlemdir. Kalp anjiyosuna benzerliği ile dikkat çeker. Kısacası kasıktan iğne ile girilerek yaptırılabilir.
Miyom Embolizasyonu Nedir?
Miyom embolizasyonu, rahimde bulunan ve çeşitli sebeplerle oluşan miyomların, giderilmesi için yapılan bir tedavi yöntemidir. Burada yapılacak işlemle birlikte miyomların küçülmesi sağlanmakla birlikte, büyük ölçüde de bu miyomlar giderilebilir.
Miyom Embolizasyonu Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Embolizasyon işlemi sonrasında hastalar günlük dinlenmelerine dikkat etmeli, ağır kaldırmaktan kaçınmalı, genital bölge hijyenine dikkat etmeli ve hafif beslenmeye özen göstermelidirler.
Miyom Embolizasyonu Fiyatları Ne Kadardır?
Bu işlemin yaptırılacağı bölgeye göre, kliniğe göre ve hastalığın ilerleyişine göre değişen fiyatlar genelde 2000-5000 arasında değişkenlik gösterir.
Miyom Embolizasyon Yan Etkileri Nelerdir?
Nadiren de olsa görülen yan etkisi kişilerin adetten kesilmesidir. Bu durum genelde kısa bir süreyi kapsamakla birlikte, endişe verici değildir. Bunun dışında hastalar genital hijyenine dikkat etmezler ise kişilerde enfeksiyon riski oluşur.
Miyom Embolizasyonu Sonrası Kanama Normal Mi?
Miyom embolizasyonu işlemi sonrasında hastalarda kanama olması normal bir komplikasyon olarak değerlendirilir iken; bu şikayet yaklaşık bir ay sonra son bulur. Eğer hala devam eden kanama söz konusu ise ve bu kanama çok şiddetli ise mutlaka hekime danışmak gereklidir.
Miyom Embolizasyonu Riskleri Nelerdir?
Vajinal akıntı, iskemi, amenore, dismenore, rahim enfeksiyonu, servikal kalan tıkanıklığı, bu işlemin bilinen riskleri arasında yer almaktadır.
Embolizasyon Miyom Tedavisi Yapan Hastaneler Nerelerdir?
Medical Park Hastanesi, Acıbadem Hastanesi, Başkent Üniversitesi Hastanesi gibi yerlerin miyom embolizasyonu uygulaması yaptığı bilinmekle birlikte, tam teşekkülü devlet hastanelerinde ve özel kliniklerde de uygulanabilir.
Miyom Embolizasyonu Tanısı Nasıl Konur?
Ultrasonografi ve Magnetik Rezonans (MR) gibi görüntüleme teknikleri ile birlikte alınan belgeler hekimlere bu konu hakkında önemli bilgiler vermektedir.
Miyom Embolizasyonu Avantajları Nelerdir?
Miyom embolizasyonu işleminin avantajları arasında ‘yalnızca kasık uyuşturularak yapılması, yumurtalıkların alınmaması, hastanede kalma süresinin kısa olması’ gösterilebilir.
Henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapabilir ve yardım isteyebilir, tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz.