Milia Nasıl Çıkarılır?
(Milia )
Milia Nasıl Çıkarılır?
Milia hemen hemen her yüzde görülebilen beyaz renkli yağ minik yağ bezeleridir. Bu bezeler en fazla burun çevresinde, alında, çenede ve göz çevresinde görülmektedir. Çoğu zaman kendiliğinden geçen miliada bazen özel tedaviler ve doğal yöntemler uygulanabilir. Küme küme halde bulunan milialar zararsız olup içerisindeki dokunun keratin adı verilen bir protein çeşidi olduğu bilinir. Kanserle ilişkilendirilmeyen milia, bir hastalık olmayıp estetik görünüm açısından rahatsızlık verici olabilir. Gruplar halindeki topaklar halinde olan, beyaz ve sarı renkli olan, ağrısız ve kaşıntısız olan milialar bu şekilde anlaşılabilir. Gardner sendromu, pakionişi gibi rahatsızlıkların bir nedeni olan milia hakkında daha fazla bilgi sahibi olalım…
Milia Nedir?
Milia, hem göz çevresi, hem çene etrafı, hem çene hem de burunda bulunabilen minik yuvarlaklardır. Genelde kümeler halinde bulunup, herhangi bir ağrı ihtiva etmezler. Buna ek olarak kansersiz kisteler olarak da bilinirler ve halk arasında da yağ bezeleri olarak da bilinmektedir.
Milia İçin Hangi Doktora Gidilir?
Söz konusu durumdan dolayı gidilmesi gereken hekimler yetişkinler için dermatoloji hekimleridir. Göz çevresi ya da çene çevresinde meydana gelen milialar için bu doktora gidilmesi önerilir. Eğer milialar yeni doğan bebekler ya da çocuklarda ise bu durumda çocuk polikliniğine gidilmesi önerilir.
Milia İlaçları Nelerdir?
Burada kullanılan ilaçların aktif maddelerinin retinoid olmasına özen gösterilir. Bu ilaç ölü derilerin temizlenmesine yardımcı olacağından kısa sürede miliaları da geçirebilir.
Milia Nasıl Çıkarılır?
Milianın nasıl çıkarılacağı internette bu konu hakkında en fazla araştırılan konular arasında yer alır. Bu durumda hiç kimsenin evde tek başına bunu çıkarması önerilmez. Bunun için bir uzmandan destek alınması ve drenaj edilmesi gereklidir.
Milia Ne İyi Gelmez?
Miliayı evde tek başına çıkarmak isteyen pek çok kişi olabilir. Bu durum sakıncalı olarak görüldüğünden şunların yapılmaması gereklidir;
· Kaşınmamalıdır.
· Ovalanmamalıdır.
· Fırçalanmamalıdır.
· Sıkılmaya çalışılmamalıdır.
Milia Doğal Tedavisi Nasıldır?
Bol bol su ile yıkanmalı ve kibarca kese atılmalıdır. Ayrıca günlük sabunla yıkanmalıdır. Ayrıca gül suyu sürülebilir ve bal ile tarçından oluşturulan bir macun sürülebilir.