Lordoz Geçer Mi?

(Lordoz )

lordoz-gecer-mi

Lordoz Geçer Mi?

Lordoz duruş bozukluğuna neden olabilen bir hastalıktır. Bunun düzeltilebilmesi ağrıların da giderilmesine yardım etmektedir. Bunun geçmesi için ise egzersiz yapılmalıdır. Yüzde yüz oranında herhangi bir iyileşme görülmese de önemli oranda aşama kaydedilir.

Lordoz, özellikle bizim toplumumuzda sık rastlanılan omurga hastalıklarından bir tanesidir. Lordoz denildiğinde, hastaların özellikle kuyruk sokumlarında yer alan kemiklerin içe doğru eğim aldığı akıllara gelmelidir. Geliştiğinde omurlara yük bindiren ve bazen oldukça ağrılı seyreden bu hastalık, fizik tedavi ve korselerle, hatta egzersizlerle bile düzeltilebilir. Fakat öncesinde bu durumu erken teşhis etmek önem taşıyan bir unsur olarak karşımıza çıkar.  Belde ve boyunda olmak üzere iki farklı türde görülebilen lordozun, hastalarda sinir sıkışıklığı, kas ağrısı ve aktivite kısıtlılığı yarattığı bilinmektedir. Lordoz hastalığını daha yakından tanıyalım…

Lordoz Belirtileri Nelerdir?

Lordoz meydana geldiğinde bilinen en önemli belirti kişilerin karnının öne doğru çıkması ve belin içe doğru kavis almasıdır. Bilinen diğer belirtiler ise genelde hareket kısıtlılığı, boyun ağrısı, bel ağrısı, kas ağrısı, sinir sıkışması ve sırt ağrısı olarak bilinmektedir.

Lordoz Ağrı Yapar Mı?

Evet. Lordozun özellikle belde görülmesi durumunda ağrı yaygın bir semptomdur. Lordozun diğer bölgelere baskı yapması sonucu görülen en bilinen semptom kesinlikle ağrıdır.

Lordoz Askerliğe Engel Mi?

Lordoz askerliğe engel teşkil edebilen bir hastalık değildir. Fakat bu hastalığın derecesi ve yarattığı engel oranına bakılarak askerlikten muafiyet meydana gelebilir. Bunun için yapılması gereken şeyler bir uzman kontrolünde olmaktır.

Lordoz Boy Kısaltır Mı?

Lordozun meydana geldiği durumlarda hastaların en fazla endişelendiği durum boy kısalığı yaratmasıdır. Hastaların çok büyük bir çoğunluğu bu hastalığın boy kısalığına neden olduğu kanısına varmıştır. Fakat bu konu hakkında net bir bilgi bulunmamaktadır.

Lordoz Çeşitleri Nelerdir?

Lordozun iki çeşit olduğu bilinmektedir. İlki belde görülen diğeri ise boyunda görülendir.

Lordoz Egzersizle Düzelir Mi?

Evet. Lordoz teşhisi alan hastalara önerilen ilk şey kesinlikle egzersizdir. Ameliyatla düzeltilebilen bir durum olmadığından fizik tedavi ve egzersiz bu hastalığın düzeltilebilmesinde etkilidir.

Lordoz Geçer Mi?

Lordoz duruş bozukluğuna neden olabilen bir hastalıktır. Bunun düzeltilebilmesi ağrıların da giderilmesine yardım etmektedir. Bunun geçmesi için ise egzersiz yapılmalıdır. Yüzde yüz oranında herhangi bir iyileşme görülmese de önemli oranda aşama kaydedilir.

Lordoz Genetik Mi?

Lordoz genetik geçişli bir hastalık değildir. Aksine sonradan ve aile üyelerinden yalnızca bir kişide görülebilen bir durumdur.

Lordoz Hangi Bölüm Bakar?

Ortopedi ve fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümüne gidilerek bu hastalığın tedavisi yapılabilmektedir.

Lordoz Nasıl Tedavi Edilir?

-Ağrıları azaltmak için ilaç kullanılabilir.

-Fizik tedavi ve rehabilitasyon yapılabilir.

-Yoga önerilir.

hakkında yapılan yorumlar
Yorum Yap (Değerli yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.)
Kimseyle mail adresiniz paylaşılmayacaktır.

Lordoz