Lohusa Humması Nasıl Tedavi Edilir?

(Lohusa Humması)

lohusa-hummasi-nasil-tedavi-edilir

Lohusa Humması Nasıl Tedavi Edilir?

Doğumdan sonra lohusa humması belirtileri görülürse derhal hekime danışılmalıdır. Sağlıklı beslenme ve istirahat ile bu hastalığın tedavisi sağlanır.


Yeni doğum yapan veya düşük doğum yapan kadınlarda ateşli, iltihaplı bir hastalık görülmesine lohusa humması veya albastı denir. Bu hastalığın en önemli sebebi doğum sırasında temizliğe uyulmamasıdır. Bu sebeple üreme yolları iltihaplanır ve lohusa humması başlar. Lohusalarda yüksek ateş, ishal, kusma, boğaz ağrısı, baş ağrısı ve kötü kokulu akıntılar görülür. Eğer üreme yollarından kapılan iltihaplar kana karışınca böbrekler ve akciğerler de zarar görebilir. Hatta bunlar bacaklardaki toplardamarlara da karışabilir ve bu sebeple bacaklar şişebilir. Bacaklarda pıhtı parçaları beyni tıkayabilir ve ölümle sonuçlanabilir. Lohusa hummasını önlemek için anne adayları gebeliğin son aylarında cinsel ilişkiden kaçınmalıdır. Vajina temizliği iyi yapılmalıdır. Doğumun yapılacağı hastane iyi seçilmelidir. 

Lohusa Humması Nasıl Tedavi Edilir?

Doğumdan sonra lohusalık humması belirtileri görülürse derhal hekime danışılmalıdır. Sağlıklı beslenme ve istirahat ile bu hastalığın tedavisi sağlanır.

Lohusa Humması Nasıl Geçer?

Lohusalık humması olan yeni annelerin vakit kaybetmeden hekime danışmaları gerekmektedir. Lohusalar ilaç kullanamazlar. Bu sebeple lohusalık hummasına neden olan faktörlerin ortadan kaldırılması ve hastaların bol bol dinlenmeleri gerekir.

Lohusa Humması Al Basma Nedir?

Yeni doğum yapan annelerin doğum sırasında veya doğumdan önce vajinal temizliğe dikkat etmemelerinden dolayı ateşli iltihap kapmalarıdır. Lohusalık humması olan kadınlarda yüksek ateş ve halsizlik görülür. Ancak tehlikeli bir hastalıktır. İltihap kana karıştığında diğer organlar da zarar görebilir ve ani ölüm gerçekleşebilir. Lohusa humması olan kadınlar belirtileri fark ettiği anda hemen hekime danışmalıdır. 

Lohusa Humması Diğer Adı?

Lohusalık humması ateşli bir hastalıktır. Bu sebeple halk arasında albastı, al basması olarak da geçer.

Lohusa Humması Belirtileri?

Lohusalık humması belirtileri arasında en çok yüksek ateş vardır. Ayrıca boğaz ağrısı, baş ağrısı, bel ağrısı, yorgunluk, halsizlik, vajinadan kötü ve ağır kokulu akıntı olur. 

Lohusa Humması Ne Demek?

Lohusa humması ateşli bir hastalıktır. Anne adaylarının doğumdan önce ve doğum sırasında vajinal temizliğe dikkat etmezlerse üreme yollarından mikrop kaparlar ve iltihaplanırlar. Önce yüksek ateş ve halsizlik görülür. Vajinada kötü kokulu akıntı olur. Ayrıca eğer tedavi edilmezse çok tehlikeli boyutlara gelebilir. İltihap kana karışır ve akciğerlere, böbreklere zarar verebilir. Ayrıca vücuttaki iltihap yüzünden bacaklardaki toplardamarlar şişebilir. Bunun adında da flebit denir. Flebit ciddi bir hastalıktır. Kan pıhtılaşır ve pıhtı parçaları beyne giderek beyni tıkayabilir. Böylece beyne oksijen gitmez ve ölümle sonuçlanır.

Lohusa Humması Nedenleri?

Anne adaylarının doğumdan önce cinsel ilişkide bulunması ve vajinal temizliğin tam yapılmaması, doğum sırasında doğumu yapılan hastanenin temiz olmaması, doğumu yaptıran doktorun ellerinin kirli olması, temizliğe dikkat edilememesi, doğumdan hemen sonra banyo olmak, lohusalık bitmeden cinsel ilişkide bulunmak lohusa hummasına sebep olan nedenlerdir. 


hakkında yapılan yorumlar
Yorum Yap (Değerli yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.)
Kimseyle mail adresiniz paylaşılmayacaktır.

Lohusa Humması