Lohusa Dönemi Ne Kadar Sürer?

(Lohusa Dönemi)

lohusa-donemi-ne-kadar-surer

Lohusa Dönemi Ne Kadar Sürer?

Lohusalık dönemi, annenin ruhsal ve bedensel olarak eski düzenine dönmeye hazırlandığı bir süreçtir. Bu süre 6-7 hafta yani yaklaşık 42 gün kadar sürebilmektedir.

Lohusa dönemi olarak adlandırılan dönem bir bebeğin dünyaya gelmesinden hemen sonra annenin yaşadığı dönem olarak bilinir. Doğum eyleminin bitmesinin hemen ardından plasenta ve zarlar ayrılır. Lohusa dönemi olarak adlandırılan bu dönem 42 gün sürer. Tamamlanan 42 günün hemen ardından annenin gebelik öncesi hormon dengesine tekrardan dönmesi beklenir. Doğum süreci boyunca hemen hemen her şeye dikkat eden anne adayları bu dönemde de kendilerine ve bebeğe oldukça dikkat etmek durumundadır.


Kişisel temizliğin oldukça önemli olduğu perine bakımı döneminde el hijyeni, tuvalet hijyeni, kanama ve vajinal akıntılara daha fazla dikkat edilmelidir. Meme temizliği ve meme bakımı her zaman ön planda tutulmalıdır. Anneleri bu dönemde tükettikleri her türlü besinin, anne sütünden bebeğe de geçeceği bilinmelidir. Özellikle gaz yapıcı besinler, acılı, ekşili, baharatlı besinlerden uzak durulmalıdır. Bunun yerine anne sütünü destekleyecek bir takım yeşillik türevlerine sofralarında sık sık yer vermelilerdir. Beslenme, temizlik gibi direkt bebeği de etkileyecek durumlarla başa çıkıldığında yalnızca anneyi ilgilendiren problemler de olabilir. Bunlar arasında en fazla merak edilen durum ise cinsel yaşam oluyor. Lohusalık döneminde yaşanan tüm duygu durum karmaşaları, soruları, cevapları bu yazımızda sizlerle...


Lohusa Döneminde İlişkiye Girilir Mi?

Cinsel ilişki yeni anne olmuş kadının vücudunda değişikliklere neden olduğundan dolayı cinsel ilişkiye girilmez.

Lohusa Döneminde Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Annenin tükettiği her besin bebeğe süt yoluyla geçer. Bu nedenle aşırı yağlı, acı, baharatlı, ekşi yiyeceklere beslenme düzeninde yer verilmemelidir. Onun yerine günde en az 3 porsiyon meyve ve 3 porsiyon sebze tüketilmelidir. Yenilecek olan sulu yemekler de sebze yemekleri olarak tercih edilmelidir.

Lohusa Dönemi Ne Kadar Sürer?

Lohusalık dönemi, annenin ruhsal ve bedensel olarak eski düzenine dönmeye hazırlandığı bir süreçtir. Bu süre 6-7 hafta yani yaklaşık 42 gün kadar sürebilmektedir.

Lohusa Döneminde Cinsel İlişki Günah Mı?

Dini olarak bakıldığında lohusalık döneminde cinsel ilişkiye girmek yasak olarak adledilmiştir. Bunun en büyük sebebi ise kadına fizyolojik ve psikolojik açıdan iyi gelmeyecek olmasıdır.

Lohusa Döneminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler?

lohusalık döneminde dikkat edilmesi gerekenler 3 ana başlık altında toparlanır. Bunlardan ilki kişisel temizliğin ön planda tutulduğu dönemdir. Daha sonra beslenme ve uyku düzeni olarak belirtilir.

Lohusa Döneminde Anne Neden Yalnız Bırakılmaz?

Lohusa döneminde annenin yalnız bırakılmamasının en önemli sebebi yardıma ihtiyacı olmasındandır. Annenin kendini toparlamasını sağlamaktır. Bu süreçte anneye yemek hazırlanır, duş alması sağlanır.

Lohusa Döneminde Adet Olunur Mu?

Lohusa döneminde adet olunmaz. Lohusalık dönemi bitene kadar görülen kanamalar adetle ilişkilendirilmemelidir. Lohusalıktan sonra görülen ilk adet günü kişiden kişiye değişiklik gösterir.

Lohusa Döneminde Baş Ağrısı Olur Mu?

Doğum sonrası baş ağrısı yaşanması genelde epidural doğum sonrası görülür. Normal doğumlarda beklenen bir tablo değildir.

Lohusa Döneminde Ciğer Yenir Mi?

Lohusa döneminde demir yönünden zengin beslenmek büyük önem taşıyor. Demir yönünden zengin ciğer, balık, et ve kuruyemişe önem verilmelidir.

Lohusa Döneminde Gaz Yapan Yiyecekler Neler?

Lohusa döneminde gaz yapan yiyeceklerden uzak durulmalıdır. Bunlar arasında soğan, karnabahar, brokoli, kuru fasulye, pırasa yer alıyor.

Lohusa Döneminde İshal Olur Mu?

Lohusa döneminde ishal her kadında görülmez. Her zaman ki yeme düzeninden çıkıp, çocuğa daha fazla fayda sağlayacak besinlerle beslenmek annenin sindirim düzenini bozabilir.

Lohusa Döneminde Mide Bulantısı Olur Mu?

Mide bulantısı lohusa döneminde olan her kadında görülmez. Hekimler tarafından, mide bulantısının altında aşırı stres ve duygusal bozuklukların altta yattığı düşünülür.

Lohusa Döneminde Oruç Tutulur Mu?

Lohusalıktan çıkılmadan oruç tutulmaz. Oruç tutmaya başlamak için lohusalığın bitmesi beklenir.



hakkında yapılan yorumlar
Henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapabilir ve yardım isteyebilir, tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz.
Yorum Yap (Değerli yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.)
Kimseyle mail adresiniz paylaşılmayacaktır.

Lohusa Dönemi