Laktoz İntoleransı Belirtileri Nelerdir?

(Laktoz İntoleransı)

laktoz-intoleransi-belirtileri-nelerdir

Laktoz İntoleransı Belirtileri Nelerdir?

Laktoz intoleransının belirtileri arasında şişkinlik, mide bulanması, ishal, kusma, karında ağrı, mide krampları gibi sorunlar yer almaktadır.

Birçoğumuz süt ve içinde süt ürünleri olan yiyecekleri tükettiğimizde bazı olumsuz etkilerle karşılaşırız ve vücudumuz farklı olumsuz tepkiler verir. Süt içeren besinlerde laktoz adı verilen bir yapı bulunmamaktadır. Bu yapıyı sindiremediğimiz için vücudumuzun tepkileriyle karşılaşırız. Bu konuyu derinlemesine inceledik ve sonucunda neler oluşacağıyla ilgili yazımızı derledik. Bunları inceleyerek oluşan sorunların sırasıyla üzerinde duralım.

Laktoz İntoleransı Diyeti Nasıldır? 

Laktoz intoleransı diyeti süt ve süt ürünleri içeren besinlerin tüketilmemesi demektir. Bunlar genelde süt, yoğurt, dondurma, sütlü yaylılar, hazır çorbalar, kremalar, bisküviler, margarin ve tereyağı gibi birtakım yiyeceklerdir.

Laktoz İntoleransı Nasıl Geçer?

Laktoz intoleransı laktaz enziminin az salgılanması durumudur ve bu durum ancak laktozsuz beslenerek düzelir. Yani laktoz içeren besinler tüketilmeye tekrar başlandığında rahatsızlıklar nükseder.

Laktoz İntoleransı Nasıl Anlaşılır?

Laktoz intoleransının anlaşılabilmesi için Dışkı asitliği testi, hidrojen solunum testi, laktoz tolerans testi gibi testler uygulanmakta ve sonunda Laktoz intoleransı tanısı konulmaktadır.

Laktoz İntoleransı Ağız Kokusu Oluşur Mu?

Laktoz intoleransı olan kişilerde süt ürünlerinin tüketimi sonrasında bu rahatsızlık ağızda koku oluşumuna neden olabilir. 

Laktoz İntoleransı Belirtileri Nelerdir?

Laktoz intoleransı olan kişilerde karında şişkinlik, bulantı, kusma, baş dönmesi gibi belirtiler meydana gelir. Bunun sonucunda kişi bir takım testler yaptırarak Laktoz intoleransının varlığını gözlemler. Bunlarla birlikte vücut az miktarda laktozu tolere edebilir.

Laktoz İntoleransı Bitkisel Tedavisi Var Mı?

Laktoz intoleransı için herhangi bir bitkisel tedavi yöntemi bulunmamaktadır çünkü vücut laktoza karşı tepki verir. Bu yüzden laktozsuz besinler tüketilmelidir.

Laktoz İntoleransı Belirtileri Nelerdir?

Laktoz intoleransının belirtileri arasında şişkinlik, mide bulanması, ishal, kusma, karında ağrı, mide krampları gibi sorunlar yer almaktadır.

Laktoz İntoleransı Nedenleri Neler?

Bu sorun doğuştan kişide meydana gelmektedir bu yüzden kişiler ömür boyu laktozsuz besinler 

Laktoz İntoleransı Çarpıntı Yapar Mı?

Laktoz intoleransının gerçekleşmesi durumunda kişide çarpıntı görülme olasılığı yüksektir. Kalpte ritm bozukluğu gibi sorunlar ortaya çıkabilir.

Laktoz İntoleransı Kesin Çözüm Var Mı?

Bu rahatsızlığın kesin bir çözümü bulunmamaktadır. Bu yüzden kişiler sürekli laktoz diyetini uygulamalıdırlar.

Laktoz İntoleransı Doğuştan Mı?

Laktoz intoleransı doğuştan oluşan bir sorundur. Kişi doğuştan laktaz enzimini az salgılar. Laktoz intoleransının yaşanması çölyak gibi hastalıklarında ortayya çıkmasına sebep olabilir.

Laktoz İntoleransı Hangi Enzim Yetersizliğinde Oluşur?

Laktoz aslında farklı bir formda bulunan bir şeker türüdür. Süt şekeri ismiyle de adlandırılmaktadır. Bağırsaklardan salgılanan ve ismi laktaz olan bir enzim ile parçalanma işlemi gerçekleşir. Bu enzimin yeteri kadar salgılanmaması sonucunda Laktoz intoleransı meydana gelir.

Laktoz İntoleransı Hangi Yiyeceklerde Var?

Laktoz intoleransı olan yiyecekler arasında süt, yoğurt, peynir, ayran, tereyağı, krema, dondurma gibi yiyecekler örnek gösterilebilir.

Laktoz İntoleransı İcin Hangi Doktora Gidilir?

Bu rahatsızlık için hastalar gastroenteroloji bölümüne danışmaktadır.

Laktoz İntoleransı İçin Ne Yapmalı?

Kişiler laktozsuz besinlere hayatlarında yer vermeli ve bu sayede şikayetlerden kurtulmalıdır. Eser miktarda laktozun vücuda girişi kabul edilebilir fakat fazla miktarda olduğunda istenmeyen durumlarla karşılaşıp rahatsızlık duyabilirsiniz. Süt tüketmek yerine badem sütü veya soya sütü tercih edebilirsiniz.

Laktoz İntoleransı Kabızlık Yapar Mı?

Genelde Laktoz intoleransı kişide şişkinlik gibi etkiler bırakır. Sindirim sisteminde bir takım sıkıntılar oluşur ve bu da kabızlık gibi sorunların önünü açabilmektedir.

Laktoz İntoleransı Kilo Aldırır Mı?

Laktoz intoleransı daha çok laktozlu besinlere karşı vücudun oluşturduğu tepkidir. Bu yüzden kişi kilo almaktan çok vücudunun alarm verdiği diğer etkilere odaklanmaktadır. Şişkinlik kilo almış hissi uyandırabilir.

Laktoz İntoleransı Kaç Günde Geçer?

Laktoz intoleransı olan kişilerin vücutları yeterince laktaz enzimi salgılayamadığı için laktoz enzimini sindirememektedir. Bu yüzden bu sorun dinamik bir sorun olduğu için kişiler laktozlu besinleri tüketmemelidir.


hakkında yapılan yorumlar
Henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapabilir ve yardım isteyebilir, tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz.
Yorum Yap (Değerli yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.)
Kimseyle mail adresiniz paylaşılmayacaktır.

Laktoz İntoleransı