Kuru İğne Tedavisi Nasıl Yapılır?
(Kuru İğne Tedavisi)
Kuru İğne Tedavisi Nasıl Yapılır?
Kuru iğne tedavisi, kas iskelet rahatsızlıklarının ağrılarında kullanılan yeni tür bir tedavi yöntemidir. Bu yöntem özellikle fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezlerinde sıklıkla kullanılır. Bu yöntem özellikle ağrıya bağlı olarak gelişen hareket sınırlılıklarında kullanılmaktadır. İlaç içermeyen iğnelerle yapılan bu işlem, kaslara batırılır. Kas sertliklerine karşı, iğnenin mekanik etkisinden fayda alınması sağlanır. Özellikle fibromiyalji ve ankilozan spondilit gibi rahatsızlıklar için uygun ve etkili bir tedavi biçimidir.
Kuru İğne Tedavisi Fiyatları Nelerdir?
Kronik ya da akut hastalıkların tedavisinde kullanılan kuru iğne tedavisinin fiyat aralığı hakkında herhangi bir bilgi paylaşılması söz konusu değildir. Bu tedavi seans aralıkları ile yapıldığından dolayı fiyat aralığı da değişiklik gösterecektir.
Kuru İğne Tedavisi Nasıl Yapılır?
Çeşitli uzunlukta olan iğneler, özellikle boyun ve sırt ile kısmında ki kaslara doğrudan batırılarak uygulanabilir. Burada ki işlemle birlikte kas spazmlarının önüne geçilmiş olunur.
Kuru İğne Tedavisi Acıtır Mı?
Yalnızca tetik noktalara uygulandığında acı hissi oluşturmaktadır. Bunun dışında ki bölgelerde acı hissi yer almaz. Tedavinin ardından tetik noktalarda kaybolur.
Kuru İğne Tedavisi Ağrı Yapar Mı?
Kuru iğne tedavisinin ağrı yapmadığı hatta tedavi ile birlikte mevcut olan ağrılarında giderildiğini söylemek mümkündür. Tedavi amacına uygundur.
Kuru İğne Tedavisi Baş Ağrısına İyi Gelir Mi?
Bir ağrı kontrol mekanizması olarak bilinen kuru iğne tedavisinin baş ağrısı dahil kronik ya da kronik olmayan pek çok ağrıyı dindirici etkisi bulunur.
Kuru İğne Tedavisi Riskleri Nelerdir?
Kuru iğne tedavisinin kayıt alına alınmış herhangi bir riski bulunmamaktadır. Kısa bir süredir güvenle kullanılır.
Kuru İğne Tedavisi Nerede Yapılır?
Kuru iğne tedavisi hastanelerin fizik tedavi ve rehabilitasyon polikliniklerinde, özel kliniklerde ve yine rehabilite evlerinde yaptırılabilir.
Kuru İğne Tedavisi Yapan Devlet Hastaneleri Hangileridir?
Kuru iğne tedavisi yönteminin kullanıldığı devlet hastaneleri bilindiği kadarı ile bulunmamaktadır. Genellikle özel hastanelerde yaptırıldığı bilinmektedir. Çünkü bu işlem SGK kapsamına girmemektedir.
Kuru İğne Tedavisi Yan Etkileri Nelerdir?
Fibromiyalji gibi kronik hastalıkların tedavisinde kullanılan kuru iğne tedavisinin içeriğinde herhangi bir ilaç türevi bulunmadığından dolayı yan etkisi de bulunmamaktadır.
Kuru İğne Tedavisinin Faydaları Nelerdir?
-Özellikle kas ağrılarının giderilmesinde yardımcıdır.
-Tetik noktaları bloke eder.
-Kas spazmlarını çözer.
-Yeniden hareket edebilme kabiliyetini kazandırır.
Kuru İğne Tedavisi Hangi Hastalıklara İyi Gelir?
Kuru iğne tedavisinin ‘ağrılı kas spazmları, bel ağrısı, bel fıtığı, sırt ağrısı, romatoid artrit, kalça ağrısı, diz ağrısı, fibromiyalji, nevralji’ gibi rahatsızlıklarını giderdiği bilinmektedir.
Kuru İğne Tedavisi Kaç Dakika Sürer?
Uygulandığı bölgeye göre farklılıklar taşısa da kuru iğne tedavisinin yaklaşık olarak yirmi dakika boyunca sürdüğünü belirtmek gerekir.
Kuru İğne Tedavisi Migrene İyi Gelir Mi?
Kuru iğne tedavisi özellikle migrenin yarattığı gerilim tipi baş ağrısını giderir. Kasılan boynu rahatlatır.
Kuru İğne Tedavisi Orucu Bozar Mı?
Kuru iğne tedavisinde herhangi bir ilaç kullanılmadığından dolayı orucu bozma niteliği taşımamaktadır.
Kuru İğne Tedavisi Sgk Karşılıyor Mu?
Kuru iğne tedavisi SGK kapsamına giren bir uygulama değildir.
Kuru İğne Tedavisi Kimlere Uygulanır?
Çeşitli nedenlerle ağrıları olanlara
12 yaş sonrasına
Hareket kısıtlılığı olanlara güvenle uygulanabilir.