Krup Hastalığı Kalıcı Mıdır?

(Krup Hastalığı)

krup-hastaligi-kalici-midir

Krup Hastalığı Kalıcı Mıdır?

Hayır. Kalıcı bir hastalık değildir. Fakat dikkat edilmediğinde tekrarlama riski vardır. Özellikle sonbahar ve kış aylarında daha dikkatli olunması gereklidir.

Üst solunum yolu tıkanıklığı olarak bilinen krup hastalığı daha çok küçük yaştaki bebek ve çocukları etkisi altına alır. Halk arasında yalancı kuşpalazı olarak da bilinen bu rahatsızlık söz konusu olduğunda, özellikle geceleri yüksek hırıltılı öksürük ve solunum akla gelir. Enfeksiyona bağlı bu hastalıkta, enfeksiyondan dolayı soluk borusunun üst kısmında ciddi şişlikler meydana gelir.  Özellikle sonbahar ve kış aylarında sık karşılaşılan bu hastalıkta, acil servis ya da bir çocuk polikliniğine başvurmak önemlidir.

Krup Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

-Özellikle geceleri nükseden yüksek ateş

-Havlamayı andıran öksürük

-Soluma esnasında şiddetli hırıltı

-Burun akıntısı

Krup Hastalığı Tedavisi Nasıldır?

Hastalığın şiddet ve seyrine bağlı olarak değişmekle birlikte, genelde kortizonlu ilaç kullanımı önerilir. Bu hastalığın tedavisinde solunum desteği ve antibiyotik kullanımı da şiddetle tavsiye edilir. Bazen yatarak tedavi olunması gerekebilir.

Krup Hastalığı Neden Olur?

Özellikle küçük yaştaki bebekleri kapsayan bu hastalık, enfeksiyon ve bakteri kaynaklı olarak meydana gelir. Kış aylarında çoğalması da bu nedenledir.

Krup Hastalığı Ne Kadar Sürer?

Krup hastalığı enfeksiyon ya da bakteri kaynaklı olduğu için gerekli antibiyotik tedavisi ve kortizon tedavisi ile birlikte hızlı bir şekilde geçebilir. Bu süre ise genelde üç gün ile bir hafta içerisinde değişir.

Krup Hastalığı Bulaşıcı Mıdır?

Evet. Kreşe giden çocuklar arasında oyuncak paylaşımları, çatal kullanımı ile beraber, öksürük ve hapşırma yolu ile de bulaşır. Bu süreçte çocuğun evde bakım altına alınması, çoğunluğun bulunduğu yerlerde bulunmaması gereklidir.

Krup Hastalığı Ateş Yapar Mı?

Evet. Yalancı kuşpalazı olarak da bilinen krup hastalığında bilinen en önemli belirti öksürükle beraber seyreden, özellikle geceleri artış gösteren ateştir.

Krup Hastalığı Diğer Adı Nedir?

Tıp dilinde krup olarak adlandırılan bu rahatsızlık halk arasında ise yalancı kuşpalazı olarak değerlendirilir.

Krup Hastalığı Hangi Bölüm Bakar?

Krup hastalığı daha çok bebek ve çocuklarda görülen bir hastalık olduğundan dolayı çocuk polikliniğine gidilmesi şarttır. Bazı durumlarda ise kulak burun boğaz polikliniklerine gidilebilir.

Krup Hastalığı İyileşir Mi?

Kronik olmayan, akut olarak gelişen bu rahatsızlıkta yeteri kadar verilen ilaç desteği ile, hasta olan bebek çok kısa sürede iyileşir.

Krup Hastalığı Kalıcı Mıdır?

Hayır. Kalıcı bir hastalık değildir. Fakat dikkat edilmediğinde tekrarlama riski vardır. Özellikle sonbahar ve kış aylarında daha dikkatli olunması gereklidir.

Krup Hastalığı Nasıl Başlar?

-Boğazda şişlikler

-Hırıltılı solunum

-Havlama benzeri sesle öksürük

 

hakkında yapılan yorumlar
Henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapabilir ve yardım isteyebilir, tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz.
Yorum Yap (Değerli yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.)
Kimseyle mail adresiniz paylaşılmayacaktır.

Krup Hastalığı