Koterizasyon Nedir?

(Koterizasyon)

koterizasyon-nedir

Koterizasyon Nedir?

Hasar oluşan dokularda istenmeyen veya enfekte olan hücreleri yok etmek, kan damarlarında durdurulamayan kanamaları durdurmak için kullanılan tedavi yöntemi olarak adlandırılır. Bu işlem elektrik ve ısı akımı kullanılarak yapılan bir yakma işlemidir. Deride ve damarlarda istenmeyen bölgeyi yakmak için tercih edilir.

Koterizasyon istenmeyen bir durumdan kurtulmak için kullanılan günümüzde çokça tercih edilen bir yakma yöntemi olup aynı zamanda ismini fazla duyumsamadığımız uygulamalar arasında yer alır. Siğil dondurma gibi işlemlerde uygulanan bu yöntem ile ameliyat yapılmasına gerek duyulmamakta, hem hastaya hem de hekime kolaylık sağlamaktadır.

Koterizasyon Nedir?

Hasar oluşan dokularda istenmeyen veya enfekte olan hücreleri yok etmek, kan damarlarında durdurulamayan kanamaları durdurmak için kullanılan tedavi yöntemi olarak adlandırılır. Bu işlem elektrik ve ısı akımı kullanılarak yapılan bir yakma işlemidir. Deride ve damarlarda istenmeyen bölgeyi yakmak için tercih edilir.

Koterizasyon Fiyatı Ne Kadardır?

koterizasyon uygulaması uygulanacak olan bölgeye ve yapılan işlemin yoğunluğuna göre değişkenlik gösterir. Uygulanan bölgeye ve uygulanan kurumlara göre de fiyatlar değişir. Bu durumda sağlık kurumlarıyla görüşüp fiyat bilgisinin alınması önerilir.

Koterizasyon İşlemi Nasıl Yapılır?

Bu uygulamayla penis veya anüs çevresindeki siğiller yakılabilir. Genital bölgede bulunan siğiller alçak gerilim bulunan prob uçlarla yakılarak bölgeden atılabilir. Rahim ağzında bulunan yaraların tedavisinde de kullanılan bu yöntem için genelde ameliyathane kullanılmaz. Uzman hekimin muayenehanesinde de uygulanabilen basit bir işlemdir. Zorlu siğillerde kişiye lokal anestezi uygulanabilir. Bu sayı çoksa genel anestezi tercih edilir.  

Koterizasyon Sonrası Kanama Olur Mu?

Ameliyattan sonra bazı kişilerde ufak akıntılar ve kanamalar görülebilir. İlk 24 saat geçtikten sonra kan akışı devam ediyorsa uzman hekime danışılır. İşlemin yapıldığı bölge gözlem altında tutulur. Rahim ağzına yapılan işlemlerde akıntı şikayetlerinin olması normal ve beklenen bir durumdur.  

Koterizasyon Ameliyatı Riskli Mi?

Her işlem gibi bu işlemde de küçük riskler bulunmaktadır. Dikkat edilmediğinde ve uygulama yapılan bölge temiz bakılmadığında aynı zamanda doktorun verdiği talimatlara uyulmadığında enfeksiyon gibi durumlar oluşabilir.

Koterizasyon Anlamı Nedir?

Dokuları tahrip etmek, o dokuyu ortadan yangıyla kaldırmak demektir. Bu uygulama için fiziksel ve kimyasal bir takım işlemler uygulanır.

Koterizasyon Sonrası Akıntı Olur Mu?

Vajinaya uygulanan işlemler sonrasında akıntı sorunuyla karşılaşılabilir. önemli olan bölgeyi temiz tutmaktır. Su ile sık sık yıkanmalı ve temiz kalması sağlanmalıdır.

Koterizasyon Sonrası Ağrı Oluşur Mu?

Bu işlemi tamamlamak birkaç dakika sürer. Genelde ağrısız olarak nitelendirilen koterizasyon işlemi kişiden kişiye ağrı miktarının değiştiğiyle de nitelendirilebilir. İşlem sonrası ufak şişlikler meydana gelebilir.

Koterizasyon İle Ben Tedavisi Önerilir Mi? 

Ben tedavisi için birçok tedavi yöntemi vardır genelde et benlerinde tercih edilmesi muhtemeldir. Lazer yöntemi ben aldırmak için daha çok kullanılan bir yöntemdir. 

Koterizasyon İz Bırakır Mı?

İşlemin yapıldığı bölgede küçük bir yara kabuğu kalma durumu vardır fakat bu yara zamanla olgunlaşır ve düşer. Zamanla iz yok olduğu görülür.

Koterizasyon Sonrası Bakım Nasıl Olmalıdır?

Kimyasal ürün kullanımından kesinlikle kaçınılması gerekir. Bölgenin enfeksiyon kapmasını önlemek için sık sık temizlenmeli su ve ile yıkanmalıdır.

Koterizasyon Sonrası Cinsellik Nasıldır?

Genital bölgeye uygulanan koterizasyon işleminden sonra buradan temizlenen siğil gibi oluşumların yerindeki yaralar iyileşene kadar cinsel ilişkiden uzak durulması önerilir. Rahim ağzı yarası bulunan kişilerde genellikle bu süre 1 ay olarak belirtilir.

Koterizasyon Devlet Hastanesinde Yapılır Mı?

Bu işlem devlet hastanelerinde SGK güvencesiyle uygulanabilen bir yöntem olarak bilinmektedir.

Koterizasyon Sonrası Denize Girilir Mi?

Koterizasyon uygulanan bölgenin iyileşme sürecinde olduğu dönemde denize girme durumu söz konusu olamaz. Kişi bu eylemden özellikle uzak durmalıdır.

Koterizasyon Kaç Dakika Sürer?

Koterizasyon işlemi çok kısa sürede biten bir işlemdir bu süre yaklaşık olarak birkaç dakikada biter

Koterizasyon Hangi Durumlarda Yapılır?

Ciltteki kötü hücreleri yakmak için başvurulan bu işlem genellikle siğil tedavisinde ve cilt yaralarını iyileştirmek için kullanılır. Damarlarda ameliyat sırasında oluşan aşırı kanama durumunun önüne geçmek için de bu yönteme başvurulabilir.


hakkında yapılan yorumlar
Yorum Yap (Değerli yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.)
Kimseyle mail adresiniz paylaşılmayacaktır.

Koterizasyon