Koku Alamama Geçici Midir?

(Koku Alamama)

koku-alamama-gecici-midir

Koku Alamama Geçici Midir?

Koku alamama problemine neden olan faktör bulunduktan ve problem çözüldükten sonra tekrar koku alma duyusu oluşur.

Koku alma duyusu grip, alerji veya soğuk algınlığı nedeniyle ortaya çıksa bile uzun süre devam ettiğinde basit bir rahatsızlık olmaktan çıkar ve ciddi bir hastalığın habercisi olabilir. Uzun süredir devam eden koku alamama problemi varsa veya aniden koku alamama durumu ortaya çıktıysa en kısa sürede yakın sağlık kuruluşuna gitmek gerekir. 

Koku Alamama Tedavisi Nasıl Yapılır?

Koku alamama problemi için önce buna neden olan sorunlar bulunur. Altta yatan hastalıklar tedavi edilir. Eğer koku alamamaya alerji enden oluyorsa bunun için ilaçlar reçete edilir. Eğer diş çürümesi ise bunun için dişler yaptırılır. Eğer uyuşturucu ve sigara kullanımına bağlı olarak koku alamama ortaya çıktıysa bu alışkanlıkları bir an önce terk etmek gerekir. 

Koku Alamama Baş Ağrısı Yapar Mı?

Koku alamama probleminin yanında baş ağrısı problemi de ortaya çıkabilir. Bu durum grip, soğuk algınlığı veya sinüzitin habercisi olabilir. Vakit kaybetmeden hekime danışmak gerekir. 

Koku Alamama Geçici Midir?

Koku alamama problemine neden olan faktör bulunduktan ve problem çözüldükten sonra tekrar koku alma duyusu oluşur.

Koku Alamama Corona Belirtisi Mi?

20202nin başlarından beri olan covid salgını belirtilerinden birisi de koku alma duyusunun kaybıdır. Koku alamama, tat alamama, baş ağrısı, eklem ağrısı, öksürük, hapşırık gibi başka belirtiler de varsa en yakın zamanda en yakın sağlık kuruluşuna gidilmeli ve covid testi yaptırılmalıdır. 

Koku Alamama Hastalığının Adı Nedir?

Koku alamama problemi için koku duyusu bozukluğu da denir. 

Koku Alamama Hangi Bölüm Bakar?

Koku alamama problemi varsa kulak burun boğaz bölümüne gidilmelidir. 

Koku Alamayan İnsan Tat Alabilir Mi?

Koku alamama sorunu tat alamama sorununa da yol açar. 

Koku Alamama Nedenleri Nelerdir?

Koku alamama problemi doğuştan gelen bir rahatsızlık da olabilir. Bunun yanında nedenleri; soğuk algınlığı, grip, nezle, alerji, sinüs enfeksiyonu, nazal polipler, beyin sarsıntısı, kafa travması, diş çürümesi, tükürük bezi hastalığı, demans, Alzheimer, Parkinson, kafa tabanı tümörleri, sigara içmek yüz felci geçirmek, radyasyon tedavisi görmek, kimyasal maddelerin kokusuna maruz kalmak, şizofreni, uyuşturucu kullanmak, bazı ilaçların yan etkileri ve vitamin eksikliğidir.


hakkında yapılan yorumlar
Henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapabilir ve yardım isteyebilir, tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz.
Yorum Yap (Değerli yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.)
Kimseyle mail adresiniz paylaşılmayacaktır.

Koku Alamama