Kimyasal Peeling Nedir?
(Kimyasal Peeling)
Kimyasal Peeling Nedir?
Kaza sonucu oluşan yaralar, güneş ya da sıcak su kaynaklı yanıklar, yaşa bağlı olarak gelişen kırışıklıklar ve cilt çukurları, ergenlik sivilcelerinin izlerini giderilmesinde kullanılan ve çok tercih edilen işlemlerden bir tanesi kimyasal peelingtir. Çeşitli kimyasal solüsyonların birbirine karıştırılması ile tercih eden kişilerin cildine bu solüsyon uygulanır. Yara izlerinin ve lekelerin giderilmesinde oldukça yararlı olduğu gibi, cildi canlandırması ve gençleştirmesi de bir başka olumlu tarafıdır.
Kimyasal Peeling Nedir?
Kimyasal peeling, çeşitli cilt solüsyonlarının karıştırılması ile oluşturulan bir uygulamadır. Bu kimyasal asit sayesinde kişilerin ciltleri kabuk kabuk soyulma eylemi gösterir. Bu sayede lekeler ve kırışan üst tabaka ağrısız ve sancısız bir şekilde vücutta ayrılarak, ışıl ışıl bir görünüm elde edilir.
Kimyasal Peeling Fiyatları Nelerdir?
Bir güzellik uzmanı ya da hekim tarafından uygulanan bu işlemin fiyatı ihtiyaç duyduğunuz bölgeye göre, ihtiyaç duyduğunuz seans sayısına göre ve yaptırmak istediğiniz işlemi tercih ettiğiniz kliniğe göre değişiklik gösterebilir.
Kimyasal Peeling Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?
Cilt yenileme işlemi olarak da bilinen kimyasal peeling sonrasında ‘oluşan kabuklanmalar soyulmamalı, önerilen krem haricinde herhangi bir krem türü sürülmemeli ve güneş ışınlarına maruz kalınmamalıdır.
Kimyasal Peeling Nasıl Yapılır?
Kimyasal peeling işlemi için ilk olarak hastanın cilt yapısının türü belirlenir. Karma, yağlı ya da kuru cilt tipine göre hazırlanacak solüsyonlar değişiklik gösterir. Hekim gözetiminde yapılan bu işlem sonrasında kişinin cildi iyi bir şekilde temizlenir ve işlem başlar.
Kimyasal Peeling Ne İşe Yarar?
Karaciğerden kaynaklı çıkan ve vücuda yerleşen lekeler, aknelere bağlı izler, güneş yanıkları, cilt kırışıklıkları ve gebelik lekelerinin giderilmesi ve pırıl pırıl bir cilt görünüme sahip olunması için gerekli bir işlem olarak nitelenir.
Kimyasal Peeling Aşamaları Nelerdir?
İlk olarak kişinin cilt tipine uygun olan karışım solüsyon hazırlanır. Hemen ardından cildin temizliği sağlanır ve uygulama başlar. Kısaca bakıldığında üç aşamalı bir işlem denilebilir.
Kimyasal Peeling Acı Verir Mi?
Kimyasal peeling uygulaması sırasında az miktarda acı hissi ve batma hissi görülebilir fakat bu his oldukça kısa sürelidir.
Kimyasal Peeling Cildi İnceltir Mi?
Kimyasal peeling işlemi sonrasında cilde yeteri kadar iyi bakılmaması, güneş ışınlarına maruz kalınması dolayısı ile ciltte hasarlar meydana gelebilir fakat dikkat edildiği sürece bir sorun yaşanmamaktadır.
Kimyasal Peeling Cilde Zarar Verir Mi?
Güneş ışınlarına fazlası ile maruz kalmak ve elle soyma işlemi yapılması sonrasında cilt hasar görebilir.
Kimyasal Peeling Cilde Faydaları Nelerdir?
Kimyasal peelingin faydaları arasında ‘cildin nem seviyesini artması, kırışıklıklar ve lekelerin giderilmesi, genç görünüme sahip olunması gibi faydaları bulunur.
Kimyasal Peeling Cilt Rengini Açar Mı?
Cildin ton farklılığı göstermesi beklenmemelidir fakat belli başlı lekelerin renginde açılmalar görüldüğü bilinmelidir.
Kimyasal Peeling Devlet Hastanelerinde Yapılır Mı?
Özel bir uygulama ve bir estetik işlemi olarak kabul edilen kimyasal peeling uygulaması devlet hastaneleri tarafından yapılmamakta ve SGK bu işlemin ücretini herhangi bir şekilde karşılamamaktadır.
Kimyasal Peeling Evde Yapılır Mı?
Yeteri kadar cildin iyi tanınması, kullanılacak malzemelerin oranlarının iyi ayarlanması ile birlikte evde de yaptırılabilecek bir işlemdir. Fakat yine de en uygun sonucun alınması için estetik merkezlerinde ve özel kliniklerde yaptırılması gerekmektedir.
Kimyasal Peeling Gözenekleri Sıkılaştırır Mı?
Kimyasal peeling işlemi sonrasında beklenen faydalar arasında gözenek sıkılaşması da yer almaktadır.
Kimyasal Peeling Hamilelere Yapılır Mı?
Geliştirilen özel koşullar sayesinde bu işlem bebek bekleyen kişilere de yaptırılabilir. Fakat uzmanınızdan destek alınız.
Kimyasal Peeling Hangi Bölgelere Uygulanır?
Yüz bölgesinde, göğüs bölgesinde, eller, boyun ve kollarda uygulanabilmektedir.
Henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapabilir ve yardım isteyebilir, tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz.