Kekik Yağı Alerji Yapar Mı?

(Kekik Yağı)

kekik-yagi-alerji-yapar-mi

Kekik Yağı Alerji Yapar Mı?

Kekik yağı az miktarda kullanılıyor dahi olsa bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. İltihaplanmaya veya ciltte kızarıklığa neden olabilir. Böyle bir durum olursa hemen hekime danışmanız gerekir.


Kekik en sağlıklı bitkiler arasında yer almaktadır. Kansere karşı koruyucu olan bu bitki aynı zamanda kan şekeri düzenlenmesi ve idrar söktürücü özelliklerini de kendisinde barındırır. İçerisinde bulunan birçok vitamin ve mineral sayesinde saç ve cilt sağlığı için de çok faydalıdır. Kekik yemeklerde kullanılabilir ve suyu ve yağı da kullanılır. Ancak çok fazla kekik tüketmek sağlığı olumsuz anlamda etkileyebilir. Bu nedenle ölçülü bir şekilde kullanmak çok iyi olacaktır. 

Kekik Yağı Faydaları Nelerdir?

Kekik ve kekik yağının birçok faydası olmaktadır. Kalp sağlığına iyi gelir. Kolesterol seviyesini dengeler. Hipertansiyona iyi gelir. Kansere karşı koruyucudur. Kanseri önler. Özellikle kolon kanserine karşı vücudu korur. Vücuttaki iltihabı azaltır. Romatoid artrit ve gut gibi hastalıkların tedavisinde kullanılabilir. Bağışıklık sistemine iyi gelir. Grip ve nezle gibi hastalıklara iyi gelir. Solunum yolu enfeksiyonlarından korur. Vücuttaki yaraların iyileşmesini hızlandırır. Özellikle çocuklarda görülen dipraksi hastalığının tedavisinde büyük rol oynar. Göz sağlığına iyi gelir. Gece körlüğüne karşı koruyucu rol üstlenir. Bronşit ve öksürük gibi hastalıkları iyileştirir. Kadınlarda adet sancılarını azaltır. Adet düzensizliğini ve gecikmeleri önler. Ağız sağlığını korur. Ağızda yara oluşmasını önler. Diş eti kanamalarını önler. Cilde uygulandığında ciltteki kabarıkları ve çatlakları önler. Egzamaya iyi gelir. Kırışmayı önler. Saç dökülmesini önler. Saçlarda oluşan kepekleri giderir. Kilo vermeye yardımcıdır. Aalzheimer ve parkinson gibi hastalıklardan korur. Böcek ısırmasına karşı iyi gelir. Kas ve kemik gelişiminde yardımcıdır. Ağrıyan bölgelere uygulandığında ağrıyı dindirir. 


Kekik Yağı Nasıl Kullanılır?

Kekik yağı kullanmak istenrse bir bardak suyun içine birkaç damla damlatılır ve ardından tüketilir. Ayrıca birkaç damla pamuğa damlatılır ve temiz cilde uygulanır. 

Kekik Yağı Ne İşe Yarar?

Kekik yağı içinde birçok vitamin ve mineral barındırır. Bu sayede en büyük antioksidanlardan birisidir. Bağışıklık, sindirim, solunum sistemini korur. Hormon düzeylerini dengeler. Kolesterol seviyesini düzenler. 

Kekik Yağı Adet Söktürür Mü?

Kekik yağı hormon düzenlenmesinde önmeli rol oynuyor. Adet gecikmelerini önler ve adet sancılarını azaltır.

Kekik Yağı Alerji Yapar Mı?

Kekik yağı az miktarda kullanılıyor dahi olsa bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. İltihaplanmaya veya ciltte kızarıklığa neden olabilir. Böyle bir durum olursa hemen hekime danışmanız gerekir. 

Kekik Yağı Akciğere İyi Gelir Mi?

Kekik yağı solunum sitemine iyi gelir. Öksürük, bronşit gibi hastalıkları önler. 

Kekik Yağı Buruna Damlatılır Mı?

Kekik yağı buruna damlatmak pek iyi bir yol değildir. Ancak sıcak suyun içine damlatılıp koklanabilir.

Kekik Yağı Cildi Yakar Mı?

Kekik yağı cilt için kullanıma uygundur. Ciltteki bakterileri ve mikropları önler ve cilde iyi gelir. 

Kekik Yağı Çatlaklara İyi Gelir Mi?

Kekik yağı ciltteki çatlakları yok eder. Egzama gibi hastalıklara iyi gelir. Kırışıklığı ve yaşlanmayı geciktirir. 

Kekik Yağı Diş Ağrısına İyi Gelir Mi?

Kekik yağı ağız ve diş sağlığına çok iyi gelir. Diş eti kanamaları, ağız içi yaraları, diş iltihabını önler. 

Kekik Yağı Egzama İçin Nasıl Kullanılır?

Kekik yağı pamuğa damlatılıp kullanılabilir. 

Kekik Yağı Günde Kaç Kez Kullanılır?

Kekik yağı günde bir kez tüketmek yeterlidir. 

Kekik Yağı Göbek Eritir Mi?

Kekik yağı kilo vermeye yardımcıdır. 

Kekik Yağı Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Kekik yağı bronşit, grip, nezle, kalp hastalıkları, egzama, saçlarda kepek, ciltte kırışıklık, çatlak, kolesterol, gece körlüğü gibi hastalıklara iyi gelir. 

hakkında yapılan yorumlar
Yorum Yap (Değerli yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.)
Kimseyle mail adresiniz paylaşılmayacaktır.

Kekik Yağı