Kalp Yetmezliği Kaç Yaşında Görülür?
(Kalp Yetmezliği)
Kalp Yetmezliği Kaç Yaşında Görülür?
Çeşitli belirtilerle kendini gösteren ve vücudun hayati organlarından olan kalbin yeteri kadar vücuda kan pompalayamaması durumlarında kalp yetmezliği denilen ve sık rastlanılan durum meydana gelir. Çok ciddi bir sağlık sorunu olan kalp yetmezliği akut olarak meydana gelebileceği gibi kronik de olabilir. Hatta genetik geçişle geçebileceği de edinilen bilgiler arasında yerini alır. Erken teşhis ve tedavi kalp yetmezliği olanlarda önemli bir detaydır.
Kalp Yetmezliği Belirtileri Nelerdir?
Ciddi bir sağlık sorunu olan kalp yetmezliğinin birden çok belirtisi bulunmaktadır. Bu belirtiler arasında ilk sırayı çabuk yorulma alır. Buna ek olarak hastalarda ‘ani kilo artışı, aritmi, solunum darlığı, kan damarlarının belirginleşmesi, sık sık mide bulantısı, şiddetli öksürük gibi durumlarda meydana gelebilmektedir.
Kalp Yetmezliği Nedir?
Kalp yetmezliği, akut ya da kronik bir şekilde ortaya çıkabilen, vücuda kalp tarafından yeteri kadar kan pompalanamaması durumudur. Ciddi bir şekilde ilerleyen ve ölümcül sonuçlar doğurabilecek olan sinsi seyirli bir rahatsızlıktır.
Kalp Yetmezliği Neden Olur?
Kalbin çeşitli nedenlerle yeterince kasılamaması olarak bilinen bu rahatsızlığa sebebiyet veren pek çok faktör bulunur. Bunlar arasında ilk sırayı yüksek tansiyon hastalığı yer alabilir. Ayrıca kalp krizi öyküsünün bulunması da kalp yetmezliğinin bir nedenidir. Tüm bunlara ilave olarak ‘obezite, diyabet, doğumsal bozukluklar, sürekli kullanılan ilaçların yan etkileri’ de yer almaktadır.
Kalp Yetmezliği Ağrı Yapar Mı?
Şiddetli semptomlara sahip olan bu hastalığın kalpte ağrı yaptığı bilinir. Buna ek olarak göğüs kafesinde şiddetli ağrı olduğu da bilinen etkiler ve belirtiler arasındadır.
Kalp Yetmezliği Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Düzenli ve sigarasız bir yaşama geçilmesi ilk şarttır. Buna ek olarak kalp yetmezliğinden muzdarip olan hastalar ‘nefes kontrolü yapmalı, kilo kontrolüne dikkat etmeli, sık sık nabız ölçümü yapmalı, verilen ilaçları düzenli kullanmalı’dır.
Kalp Yetmezliği Genetik Mi?
Kalp yetmezliğinin genetik geçişe sahip olduğu bilinmektedir. Geçmiş üst soyda bulunan bazı yakın akrabalarda kalp yetmezliğinin olması diğer aile üyelerinde olması riskini de artırır.
Kalp Yetmezliği Geçer Mi?
Kalp yetmezliği kişinin ömrü boyunca taşımak zorunda olduğu bir hastalıktır. Bu hastalığa sahip bireyler, yaşamlarını ömür boyu dikkatli geçirmek zorundadır. Erken tedavisi yapıldığında hastalık kontrol altına alınabilir. Fakat tamamen geçmesi gibi bir durumdan bahsedilememektedir.
Kalp Yetmezliği Geriler Mi?
İlaçların düzenli kullanımı, düzenli uyku, kontrollerin aksatılmaması gibi durumlarla hastalığın gerilmesi sağlanabilmektedir. Fakat temelli bir iyileşme günümüzü şartlarında mümkün olmamaktadır.
Kalp Yetmezliği Halsizlik Yapar Mı?
Kalp yetmezliği, oksijeninin ve kanın tüm vücuda yayılmasına engel teşkil eden bir hastalıktır. Kanın yeteri kadar pompalanamadığı durumlarda, organlar ve dokular yeteri kadar beslenmediği için kişiler sık sık halsizlikten ve yorgunluktan şikayetçilerdir.
Kalp Yetmezliği İlaçla Tedavi Edilebilir Mi?
Başlangıç düzeyde olan kalp yetmezliği için hastalığın kontrol altına alınabilmesi mümkündür. Fakat ileri düzeyde bir rahatsızlık için bu durum söz konusu değildir. Cerrahi operasyonla kalp pili takılabilir.
Kalp Yetmezliği İlk Belirtileri Nedir?
Çok çabuk yorulma, aniden kilo alımının artması, nabız düzensizliği, iştah kaybının yaşanması, kalpte sık sık çarpıntı olması, bu hastalığın ilk belirtilerindendir.
Kalp Yetmezliği Kimlerde Görülür?
Kal yetmezliği genelde 65-70 yaş sonrasında görülen bir hastalıktır. Yaş faktörünün de burada önemli bir etken olduğun da tahmin edilebilir.
Kalp Yetmezliği Kaç Yaşında Görülür?
Genellikle 65 yaşında kendini belli etmeye başlar.
Henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapabilir ve yardım isteyebilir, tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz.