Kalp Kası İltihabı

kalp-kasi-iltihabi

Tıp dilinde miyokardit olarak bilinen kalp kası iltihabı, kişinin genel sağlık sistemine büyük zara r veren ve sağlığını bozan bir durumdur. Kalp kası iltihabının başlangıcında ne yazık ki sinsi bir seyir söz konusudur. Hastalık ağır ağır ilerler ve hiçbir belirti vermeyebilir. Ölüm gibi ciddi bir sonuç doğurabileceği de bilinmelidir. Genellikle kalp yetmezliğine varan ağır sonuçları da bulunduğunu söylemek önemlidir.

Kalp Kası İltihabına Ne İyi Gelir?

Kalp kası iltihabından muzdarip olan hastaların günlük beslenme alışkanlıklarını değiştirmesi ve yeni bir rejime girmesi gerekmektedir. Buna ek olarak fiziksel aktivitelerin önemi unutulmamalı ve hareketsiz kalınmamalıdır. Dinlenmek gereken yerlerde ise iyi bir yatak istirahati olmak durumundadır.

Kalp Kası İltihabı Nedenleri Nelerdir?

Kalp kası iltihabının ortaya çıkmasında en etkili durum virüstür. Kana karışmasıyla bu virüsün hastalığın ilerlemesinin önüne geçilmesi mümkün değildir. Bu virüs ise genellikle grip, kızamık, çocuk felci gibi hastalıklardan kaynaklanıyor.

Kalp Kası İltihabı Tehlikeli Mi?

Kalp kası tedavi edilmediğinde ya da tedaviye uyum sağlanmadığında ağır sonuçlar doğurabilmektedir. En iyi ihtimalle kalp yetmezliğine neden olabiliyor iken, ölümle sonuçlanma ihtimali de oldukça fazladır ve bu nedenle erken teşhis ve tedavi büyük önem taşımaktadır.

Kalp Kası İltihabı Belirtileri Nelerdir?

Sıklıkla karşılaşılan belirti göğüs yanmasıdır. Bunun dışında kalpte ritim bozuklukları da meydana gelir. Hasta çok çabuk yorulur ve nefes alıp vermesi oldukça güçleşir.

Kalp Kası İltihabı Nasıl Tedavi Edilir?

Verilecek antibiyotikler, aspirin tedavileri ve özel olarak yaptırılan aylık iğneler bu hastalığın en temel tedavi yöntemi olmakla birlikte; hastalığın daha iyiye gitmesi için yatak istirahati önemlidir.

Kalp Kası İltihabı Askerlik Yapar Mı?

Askerlik için yapılan sağlık muayenelerinde kalp kası iltihabının askerlik yapmaya engel olabileceği bilinmelidir.

Kalp Kası İltihabı Nasıl Anlaşılır?

Nefes alıp verme esnasında üfürüm söz konusu olabilmektedir. Hastalığın en erken belirtisi budur. Aynı zamanda göğüs ağrısı da bilinen belirtiler arasında yerini almaktadır.

Kalp Kası İltihabı Geçer Mi?

Düzenli tedavi ve hastalığın erken teşhisi ile birlikte hastalığın daha konforlu bir şekilde sürdürülmesi sağlanmaktadır. Kesin ve net bir çözümü henüz mümkün değildir.

Kalp Kası İltihabı Kendiliğinden Geçer Mi?

Miyokardit olarak bilinen ve iltihap kaynaklı olarak bilinen bu hastalık, tedavi ile birlikte geçebilir. Kendiliğinden geçmesi henüz mümkün değilken bu hastalık tedavi edilmeye muhtaçtır.

Kalp Kası İltihabı Nasıl Geçer?

Antibiyotik tedavisi

İğne tedavisi

Aspirin

İstirahat

Beslenme düzeni

Kalp Kası İltihabı Tedavisi Nedir?

EKG, Magnetik Rezonans (MR) gibi tanı yöntemleri ile hastalığın keşfi yapıldıktan sonra gerekli görülen destek cihazları ve ilaçlı tedavilere başlanabilmektedir.

Kalp Kası İltihabı hakkında yapılan yorumlar
Henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapabilir ve yardım isteyebilir, tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz.
Yorum Yap (Değerli yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.)
Kimseyle mail adresiniz paylaşılmayacaktır.

Kalp Kası İltihabı