Kadınlarda Tüylenme Hormon Bozukluğu?

(Kadınlarda Tüylenme)

kadinlarda-tuylenme-hormon-bozuklugu

Kadınlarda Tüylenme Hormon Bozukluğu?

Hormonlar üreme ve metabolizma konusunda önemli bir yer tutar. Kadınlarda hormon bozuklukları daha çok görülmektedir. Hormon bozukluklarının da birçok sebebi olabilir. Bu sebepler;stres,düzensiz
beslenme,polikistik over sendromu,erken menopoz,birincil yumurtalık yetmezliği, ve doğum kontrol haplarıdır.

Her insanda ergenlik çağında belli bölgelerde tüylenme olur. Ancak kadınlarda tüylenme daha azdır. Sadece koltuk altında ve genital bölgede tüylenme görülür. Ama bazı durumlarda kadınlarda da normal olmayan tüylenmeler olabilir. Bu da üst dudak bölgesi,çene altı,göğüs ve göbek bölgesi,sırt,kuyruk sokumu ve uylukta sert ve koyu renkli kıllanmalardır.Kadınlardaki bu aşırı tüylenmeye hirsutism adı verilir.


Estetik problemler kadar sıkıntılı bir durum olan tüylenmeye adrenal tümörler,androjen üreten tümörler,adrojenik ve anaboliksteroidlerin kullanımı,tiroid ve hipofiz bezi hastalıkları,

hormonal dengesizlikler neden olabilir. Aşırı tüylenmede yaşayan kadınlarda saçta dökülme,adet düzensizliği,ciltte yağlanma,seste kalınlaşma,sırtta ve belde akne görülebilir.Bu belirtiler görüldüğünde hekime başvurmak gerekir.


Kadınlarda Tüylenme Tedavisi?

Tüylerden kurtulmak için epilasyon ve ağda gibi çözümler var ancak epilasyonun ve ağdanın baş edemeyeceği kadar tüylenme yaşanması durumunda hormon bozukluğundan bahsedilebilir.Aşırı tüylenme yaşayan kadınların hekime görünmeleri ve ardından gerekli testler yaptırarak,bu testler doğrultusunda tedavi olması gerekir.Bu testler hormon seviyelerini ölçer ve sorunun neden kaynaklandığını tespit eder.Tedavi olarak da çeşitli hormon ilaçları ve tüy giderici kullanılır.

Kadınlarda Tüylenme İçin Hangi Doktora Gidilmeli?

Hasta ilk olarak jinekoloji uzmanlarına görünmelidir. Ancak sonrasında hormon bozuklukları için endrokoloji bölümüne yönlendirilir. 

Kadınlarda Tüylenme Neden Olur?

Tüylenmeye neden olan androjen hormonları aslında daha çok erkeklerde baskın olan hormonlardır. Ancak bazı durumlarda erkek hormonları kadınlarda da baskın hale geliyor ve aşırı 

tüylenmeye neden olabiliyor. Bunun yanında böbreküstü bezi hastalıkları,yumurtalık tümörü, ve kistleri,polivistik over sendromu da aşırı tüylenmeye neden olabilir.

Kadınlarda Tüylenme Nerelerde Olur?

Üst dudak,çene,göğüs ve göbek çevresi,iç bacaklar,sırt,kalça ve kasıklarda tüylenme olur.

Kadınlarda Hormon Bozukluğu Sebebiyle Tüylenme?

Hormonlar üreme ve metabolizma konusunda önemli bir yer tutar. Kadınlarda hormon bozuklukları daha çok görülmektedir. Hormon bozukluklarının da birçok sebebi olabilir. Bu sebepler;stres,düzensiz beslenme,polikistik over sendromu,erken menopoz,birincil yumurtalık yetmezliği, ve doğum kontrol haplarıdır.

Kadınlarda Tüylenme Artışı?

Kadınlarda tüylenme artışının sebebi androjen hormonunun östrojen hormonundan daha baskın hale gelmesinden kaynaklıdır.

Kadınlarda Tüylenmenin Azalması?

Androjen hormonunun baskın hale gelmesiyle erkeklerde görülen saç dökülmesi kadınlarda da görülür.

Kadınlarda Aşırı Tüylenme Tedavisi?

Kadınlarda aşırı tüylenmenin en önemli sebeplerinden bir tanesi de polikistik over sendromudur. Bu da ancak uzman hekime danışmak ve belli testlerden geçmek ile anlaşılır. Tedavide dermatoloji uzmanı,kadın doğum uzmanı,radyoloji uzmanı ve endokrinoloji uzmanına görünmek gerekir.

Kadınlarda Anormal Tüylenme?

Kadınların erkekler gibi tüy çıkarması beklenemez. Kadınlarda ancak koltuk altı ve genital bölgelerde kıllanma görülmektedir. Onun dışındaki bölgelerde ayva tüyü şeklinde hafif tüylenmeler normal sayılmaktadır. Ancak erkeklerdeki gibi kalın,sert ve koyu renkli kıl çıkarmak hormon bozukluğunun ve birtakım rahatsızlıkların habercisidir.

Kadınlarda Aşırı Tüylenmeye Bitkisel Çözüm?

Ginseng özleri bilimsel olarak kanıtlanmayan ancak hastaların küçük bir kısmında işe yarayan bir bitki türüdür. Ancak bunu kullanmadan önce de kesinlikle hekime danışmak gerekir.

Kadınlarda Boyunda Tüylenme?  

Kadınlarda boyunda kıl görülmez ancak hisutsm hastalarında boyunda erkek tipi kıllanmalar görülür.

Kadınlarda Belde Tüylenme?

Hormon bozukluğu yaşamayan kadınlarda belde kıl görülmesi mümkün değildir. Bu durumda hekime danışmakda fayda vardır.

Kadınlarda Yüzde Tüylenme Bitkisel Çözüm?

Yüzdeki kıllanmaya nane çayı içmek, yüze ballı limon suyu sürmek,zerdeçallı sütlü nohut unu sürmek,gülsuyu sürmek bitkisel çözümlerdir.

Kadınlarda Çene Tüylenmesi?

Erkeklerin çenesinde kıl görülmesi mümkündür ancak kadınlarda bu normal olmayan bir durumdur. Hekime danışılmalıdır.

Kadınlarda Göbekte Tüylenme?

Kadınlarda ayva tüyü şeklinde tüylenme görülür ama hormon bozukluğu veya polikistik over sendromu yaşandığında göbek deliği ve çevresinde erkek tipi kıllanma görülür. Hekime danışılmalıdır.

Kadınlarda Genetik Tüylenme?

Genetik problemler de aşırı kıllanmaya neden olabilir.Akdenizde yaşayan kadınların genetikleri biraz daha sıkıntılı olduğu uzamnlar tarafından söylenmiştir.

Kadınlarda Göğüste Tüylenme?

Kadınların göğsünde erkek tipi kalın ve sert kılların görülmesi normal bir durum değildir.

Kadınlarda Kalçada Tüylenme?

Kadınların anüs çevresinde kıl görülmesi normal bir durumdur ancak kalça yüzeyinde kalın ve koyu renkli kıl görülmesi normal bir durum değildir. 


hakkında yapılan yorumlar
Henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapabilir ve yardım isteyebilir, tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz.
Yorum Yap (Değerli yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.)
Kimseyle mail adresiniz paylaşılmayacaktır.

Kadınlarda Tüylenme