Kadınlarda Karın Şişliği Neden Olur?
(Kadınlarda Karın Şişliği)
Kadınlarda Karın Şişliği Neden Olur?
stres gibi sebepler de karın şişliğine neden olur.
Karın şişliği hem kadınlarda, hem erkeklerde hem de çocuklarda görülen bir rahatsızlıktır. Çoğu zaman yemek yedikten sonra kendini gösteren şişlik normal olsa da uzun süren şişlik bazı hastalıkların habercisi olabilir. Çölyak, irritabl bağırsak sendromu, ülser, gastrit, dispepsi, kabızlık, mide ve bağırsak kanseri, safra kesesi bozuklukları, mide fıtığı gibi hastalıklar karın şişmesine neden olur.
Ayrıca kadınlarda adet(regl) dönemlerinin başlangıcından önce karın şişliği yaşanır. Özellikle adet gecikmesinde karın şişliği yaşanması çok doğaldır. Ancak adetin başlamasından sonra karın şişliği büyük oranda azalacaktır. Ancak adetten sonra halen geçmeyen ve kişinin sosyal hayatını olumsuz etkileyen karın şişliği yaşanmasında doktora görünmek çok önemlidir.
Kadınlarda Karın Şişliği Hamilelik Belirtisi Mi?
Gebeliğin en önemli belirtilerinden bir tanesi karın şişliğidir. Ancak gebelikte karın şişmesi yaşanması için en az 4 aylık olunması gerekir. Kişinin hamileliğinden haberdar değilse ve karnının şiştiğini fark ediyorsa eczaneden alınan hamilelik testleri ile ya da hastanede kan testi yaptırarak hamile olup olmadığını öğrenebilir.
Kadınlarda Karın Şişliği Kasık Ağrısı?
Karın şişmesi pelvik bölgesine yani kadınlarda üreme organlarını içine alan kemik çatısına baskı yaparak kasıklarda ağrıya neden olur.
Kadınlarda Karın Şişliği Neden Olur?
Karın şişliğinin en büyük sebebi beslenme ve sindirim bozukluğudur. Çölyak hastalığı, irritabl bağırsak sendromu, ülser, gastrit, kabızlık, gaz sancısı, safra kesesi bozuklukları, ödem, besin alerjileri,stres gibi sebepler de karın şişliğine neden olur.
Kadınlarda Karın Altında Şişlik?
Kadınların karın altında bulunan ve üreme organlarını altına alan bölgeye pelvik bölge denir. Pelvik bölge şişliği ve ağrıları jinekolojik nedenler ve jinekolojik nedenler dışındaki ağrılardan kaynaklanır.
Jinekolojik nedenler;
Yumurtalık tümörleri ve kistleri
Rahim ağzı kanseri
Rahim sarkması
Rahimde bulunan miyomlar
Doğum kontrolü için taktırılan spirale bağlı ağrılar,
Düşük yapma
Ölü bebek doğurma
Seks sonrası ağrıdan dolayı kaynaklanır.
Jinekolojik nedenler dışındaki nedenler;
Sindirim sistemi bozuklukları
İdrar yollarından taş, sistit
Doğum sonrası ağrılar
Strese bağlı ağrılar
Apandist ağrıları
Kabızlık
Kalın bağırsak tümörü
Kasık fıtığından kaynaklanan ağrı ve şişkinliklerdir.
Kadınlarda Adet Dönemi Karın Şişliği?
Kadınlar her ay düzenli olarak adet görürler. Bu adet döngüsü kadınlar için çok önemli bir döngüdür. Adet döngüsünde ağrılar ve kramplar yaşanması çok normaldir. Bunun yanında memelerde şişkinlik
ve karın şişliği yaşamak da çok normaldir. Genelde adetten önce karın şişmesi adetin geleceğinin habercisi sayılır ve adet başladığında karın şişliği azalır. Bazen adet gecikmesi yaşandığında da
karın şişliği yaşanır ve bu da çok normaldir.
Kadınlarda Karın Neden Şişer?
Fazla yağlanma, fazla ödem yani su toplanması, karın kas ve diğer dokularından kaynaklanan tümörler, başka organlardaki kanserin karın içine yayılması, fıtıklar ve apseler, fazla gaz birikmesi, karında
asit toplanması gibi sebepler karın şişmesine neden olabilir.
Kadınlarda Karın Şişliği Nasıl Geçer?
Yağlı ve baharatlı gıdalardan uzak durulmalı, kilo vermeye ve ödem atmaya çalışılmalı, stresten ve hızlı yemekten kaçınılmalı, maden suyu gibi rahatlatıcı içecekler tüketilmelidir. Zencefil çayı ve kayısı
çayı da karın şişliğine iyi gelen besinler arasındadır. Halen geçmeyen karın şişliği varsa kesinlikle hekime danışılması gerekir.
Kadınlarda Karın Şişliği Bitkisel Tedavi?
Karın şişliğine iyi gelen besinler arasında salatalık, ananas, rezene, tarçın, nane, zencefil çayı, yoğurt, papatya çayı vardır. Bunlar tamamen doğal çözümlerdir. Karın içindeki şişliği azaltmayı sağlar.
Ancak uzun süre geçmeyen karın şişliği ciddi hastalıkların sebebi olabileceğinden hekime danışmakta fayda vardır.
Kadınlarda Karın Şişliği Ciddi Midir?
Karın şişliği ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Bu yüzden uzun süren ve sosyal yaşamı olumsuz etkileyen şişliklerin göz ardı edilmemesi ve hekime danışılması gerekmektedir.