K Vitamini Aşısı Yan Etkileri Nelerdir?

(K Vitamini)

k-vitamini-asisi-yan-etkileri-nelerdir

K Vitamini Aşısı Yan Etkileri Nelerdir?

Takviye olarak alınan K vitamini aşısının bazı yan etkileri olmakla beraber bu etkiler genelde cilt morarması, regl kanamasının normalden daha fazla olması, idrarda kanamaya neden olması, kemiklerde güçsüzlük olarak bilinmektedir.

Doğal ve düzenli beslenme şekli ile birlikte kişiler ihtiyaçları olan vitamini almış olurlar. A, B, C, D, e vitamini gibi K vitamini de bunlardan bir tanesidir ve en az diğerleri kadar vücut için görevi bulunur. Eksikliğinde özellikle kanama bozukluğu gibi rahatsızlıklara neden olmakla birlikte, düzenli bir şekilde alınamadığında mutlak suretle takviye olarak alınması gerekmektedir.

K Vitamini İçeren Besinler Hangileridir?

K vitaminin bol miktarda bulunduğu besinler arasında ‘domates, yumurta, süt, peynir, kaju, fındık, ıspanak, lahana, kırmızı et, tavuk, soya, ciğer’ gibi sıklıkla tüketilen besinler yer almaktadır.

K Vitamini Ne İşe Yarar?

K vitaminin vücut için en önemli özelliğinin kan pıhtılaşmasına yardımcı olması olmakla birlikte, kalsiyum birikimine yardımcı olması ve kemik sağlığını koruması yer alır.

K Vitamini Nedir?

K vitamini özellikle kanın pıhtılaşmasına yardımcı olan ve vücudun genel sağlığını koruyan bir vitamin türü, bileşendir.

K Vitamini Eksikliğinde Görülen Hastalıklar Hangileridir?

Yetişkin bireyler ve çocuklarda yeteri kadar olmayan K vitamininin kanama problemlerine neden olabileceği ve pıhtılaşmayı engelleyeceği bilinmektedir.

K Vitamini Aşısı Yan Etkileri Nelerdir?

Takviye olarak alınan K vitamini aşısının bazı yan etkileri olmakla beraber bu etkiler genelde cilt morarması, regl kanamasının normalden daha fazla olması, idrarda kanamaya neden olması, kemiklerde güçsüzlük olarak bilinmektedir.

K Vitamini Bulunan Meyveler Hangileridir?

Özellikle üzüm, yaban mersini, kivi gibi besinlerde daha fazla K vitamini bulunmaktadır.

K Vitamini Nerede Emilir?

Kanın pıhtılaşması için büyük önem taşıyan K vitaminin insan vücudunda emilimini sağlandığı yer, bağırsaklar olarak bilinmektedir.

K Vitamini Depolanır Mı?

K vitaminin günlük alınması gereken miktarından ziyade depolandığı bilinir. Bu sebep ile depolandığı organ ise karaciğerdir.

K Vitamini Eksikliği Neden Olur?

Bazı kişilerde sıklıkla diyalize girilmesi, crohn hastalığından şikayetçi olunması, çölyak rahatsızlığının olması ve kistik fibroz gibi hastalıklar K vitaminin azalmasına neden olmakla birlikte, yeteri kadar beslenmemek de bu sebeplerden biri olarak gösterilebilir.

K Vitamini Fazlalığı Belirtileri Nelerdir?

Kişilerde K vitaminin gereğinden fazla olması durumunda, kaşıntı, karaciğer fonksiyon bozukluğu, kızarıklık, terleme, göğüste sıkışma, damar tıkanıklığı gibi sorunlarla karşılaşılması olasıdır.

K Vitamini Görevleri Nedir?

K vitaminin görevleri arasında ‘kalsiyum birikiminin sağlanması, kemik sağlığının korunması, protein üretimi, metabolizma sağlığının korunması’ gibi etkiler yer almaktadır.

K Vitamini Hangi Sebzelerde Bulunur?

Özellikle ıspanak, lahana, maydanoz, pazı gibi yeşil yapraklı sebzelerde; domates ve taze fasulyede bol miktarda K vitamini bulunmaktadır.

K Vitamini Kanın Pıhtılaşmasını Sağlar Mı?

Vücut içerisinde ve oluşan yaralanmalarda aşırı kanamayı önleyen, bir pıhtılaşma sorununa engel olan görevi bulunmaktadır.

K Vitamini Kanı Sulandırır Mı?

Hayır. Aksine K vitaminin en temel görevi kanın pıhtılaşmasını sağlamak olacaktır.

K Vitamini Reçetesiz Alınır Mı?

Bir besin takviyesi olması dolayısı ile reçeteli ya da reçetesiz her iki şekilde de alınabilir.

hakkında yapılan yorumlar
Henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapabilir ve yardım isteyebilir, tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz.
Yorum Yap (Değerli yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.)
Kimseyle mail adresiniz paylaşılmayacaktır.

K Vitamini