İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?

(İmplant Tedavisi)

implant-tedavisi-nasil-yapilir

İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?

İmplant tedavisi için ilk önce hastanın çene kemiği yapısının uyun olup olamaması ile ilgili bir test yapılmalıdır. Hekimin önerdiği tarihte 15 dakika süren vidalama işlemi yapılır. Hemen ardından ise hasta 4-6 aylık bir süre beklemeye geçer. Vida ile vücut anatomisi birbirine entegre olduğunda ise diş takılarak işlem bitmiş olur.

İmplant tedavisi diş hekimliğinin son dönemlerde en fazla geliştirdiği konulardan bir tanesidir. Çeşitli sebeplerden dolayı diş kaybı yaşayan bireylerin imdadına yetişen bu tedavi yöntemi, oldukça popüler bir uygulamadır. Hastalara ise uzun vadede konfor alanı sağlar. Dişler kendini yenileyemeyen organlar olduğundan dolayı sağlık açısından eksikliği çeşitli başka problemlere de sebebiyet verir. Çene kemiğine vidalama işlemi ile yapılan implant tedavi hakkında tüm merak edilenler yazımızda yer alıyor.

İmplant Tedavisi Fiyatları Ne Kadardır?

İmplant tedavisinin bilinen fiyat aralığı genelde 1060 Türk Lirası ile 2690 Türk Lirası arasında değişiklik gösterebilmektedir.

İmplant Tedavisi Aşamaları Nelerdir?

İmplant tedavisinin iki aşamalı olduğu bilinmekle birlikte, ilk aşaması, çene kemiğine vidalama işlemi ile başlar. 4 aylık sürenin geçmesi ile beraber, diş yerleştirilir ve sabitlenir.

İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?

İmplant tedavisi için ilk önce hastanın çene kemiği yapısının uyun olup olamaması ile ilgili bir test yapılmalıdır. Hekimin önerdiği tarihte 15 dakika süren vidalama işlemi yapılır. Hemen ardından ise hasta 4-6 aylık bir süre beklemeye geçer. Vida ile vücut anatomisi birbirine entegre olduğunda ise diş takılarak işlem bitmiş olur.

İmplant Tedavisi Ne Kadar Sürer?

İmplant tedavisini ilk vidalama işlemi 15 dakika sürerken araya 4-6 aylık bir bekleme süresi geçer. Ardından da yine bir 15 dakikada bu işlem biter.

İmplant Tedavisi Nedir?

İmplant tedavisi, çürüme, kaza gibi nedenlerden dolayı kaybolan dişin yerine konulması için uygulanan yeni bir diş işlemidir.

İmplant Tedavisi Acıtır Mı?

İmplant tedavisi hastaların gözünü korkutsa da lokal anestezi verildiği için herhangi bir ağrı ya da acı hissi oluşmamaktadır. Fakat yine de hekiminiz tedbiren ağrı kesici reçete edilebilir.

İmplant Tedavisi Ağrılı Mı?

İmplant tedavisinin uygulama aşamasında bir ağrı duyulmaz. Fakat hasta anestezini etkisinden çıktığında çok şiddetli olmayacak şekilde ağrı duyabilir.

İmplant Tedavisi Avantajları Nelerdir?

İmplant tedavisinin avantajları arasında ‘sağlıklı görünüm, yemek yeme keyfi, ağız içi sağlığı ve hijyeni, dayanıklılık’ gibi etkiler yer almaktadır.

İmplant Tedavisi Sonrası Beslenme Nasıl Olmalı?

İmplant tedavisinin ilk aşaması olan vidalamadan sonra sıcak içecek ve yiyeceklerden uzak durulmalı, daha çok sıvı ve yumuşak kıvamlı besinler yenmelidir.

İmplant Tedavisi Hangi Bölüm Bakar?

Devlet hastanelerinde bu işlemler uygulanmadığından dolayı özel hastanelerin diş poliklinikleri ve özel ağız ve diş sağlığı kliniklerine gidilmelidir.

İmplant Tedavisi Devlet Karşılıyor Mu?

İmplant tedavisi günümüz şartlarında estetik kategorisine girdiği için devlet tarafından karşılanmamaktadır.

İmplant Tedavisinde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Tedavi sonrasında alkol ve sigara kesinlikle kullanılmamalı, yumuşak kıvamlı besinlerin alımına dikkat edilmeli ,reçete edilen ilaçlar düzenli olarak kullanılmalı ve sıcak içeceklerden bir süre uzak durulmalıdır.

İmplant Tedavisi Hangi Durumlarda Yapılır?

Çürüme, bakımsızlık, ya da kaza sonucu diş yitiren kişilerin yaptırması uygun görülür,

İmplant Tedavisi Devlet Hastanelerinde Yapılıyor Mu?

Devlet hastanelerinde diş implantı yapılamamaktadır.

İmplant Tedavisi Kimlere Uygulanmaz?

Çene yapısı bozuk olanlar ve kötü alışkınlıklara sahip olanların implant tedavisi yaptırmaları uygun görülmez.

İmplant Tedavisi Kaç Yaşında Yapılır?

18 yaşından büyük kişiler için yapılması uygun görülen bir işlemdir.

hakkında yapılan yorumlar
Henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapabilir ve yardım isteyebilir, tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz.
Yorum Yap (Değerli yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.)
Kimseyle mail adresiniz paylaşılmayacaktır.

İmplant Tedavisi