İdrar Yolu Enfeksiyonu Ateş Yapar Mı?

(İdrar Yolu Enfeksiyonu)

i-drar-yolu-enfeksiyonu-ates-yapar-mi

İdrar Yolu Enfeksiyonu Ateş Yapar Mı?

Hastalığın temel nedeni bakteri ve iltihap olduğu için, yüksek ateş beklenen bir semptomdur.

İdrar yolu enfeksiyonu, erkeklerin de kadınların da dönem dönem muzdarip olduğu hastalıklardan bir tanesidir. Üriner sistem enfeksiyonu olarak tanımlanan hastalık, idrar yollarını kaplayan ve faaliyetini sürdüren enfeksiyondur. Bazen umumi tuvalet kullanmak mecburiyetinde olmak, bazen dikkatsizce temizlenmek bu hastalığa davetiye çıkarır. Hastalığın etki alanı o kadar yüksektir ki;çoğu zaman böbreklere kadar yayılım gösterebilir. Üretradan mesaneye kadar uzanan bölümde enfeksiyonun taşınması hastalığı daha ciddi bir tablo haline sokabilir.


İdrar yaparken zorlanma, sık sık idrar yapma ihtiyacı hissetme, tuvalete gidildiğinde çok fazla idrarın akacağını zannedip, bir iki damla idrar yapma gibi durumlar idrar yolu enfeksiyonunun en belirgin özelliğidir. Sıcak havanın,sıcak kompresin iyi gelmediği bu hastalıkta mümkün olabildiği kadar bol su içmek gerekmektedir. Bol su içmenin idrar yolunu rahatlattığı bilimsel olarak da desteklenmektedir. Eğer sizler de kimi zaman idrar yolu enfeksiyonuna yakalanıyorsanız, antibiyotiğe başlamadan evvel muhakkak su içmeye başvurun. Elbette ki çok geç olmadan doktora başvurarak kesin tedavi yöntemlerini de benimsemek gerekiyor...


İdrar Yolu Enfeksiyonu Belirtileri Neler?

İdrar yolu enfeksiyonunun en belirgin özelliği sık sık idrara çıkmak olarak biliniyor. Buna eşlik eden diğer belirtiler ise; idrar yaparken ağrı ve yanma, ateş, kötü koku, alt karın ağrısı, yorgunluk olarak listeleniyor.

İdrar Yolu Enfeksiyonu Neden Olur?

İdrar yolu enfeksiyonuna neden ilk etken bakteriler olarak bilinir. Escherichia coli bakterisi olarak bilinen bakteri insan dışkısında bulunur. Yanlış taharet alan kişilerde bu bakterinin idrar yoluna bulaşması kaçınılmazdır. Bir diğer etken ise, iş yerlerinde, alışveriş merkezlerinde, hastanelerde sıklıkla kullandığımız ortak tuvaletlerden kaynaklanır.

İdrar Yolu Enfeksiyonu Nedir?

İdrar yolu enfeksiyonu, idrar yolu enfeksiyonu üretra adı verilen kanalların iltihaplanması anlamına gelir.

İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir?

İdrar yolu enfeksiyonuna en iyi gelen şey, bol bol su içerek mesanenin dehidrasyonunu sağlamaktır. Suyla yıkanan mesane, gerekli görüldüğünde antibiyotikle de desteklenebilir.

İdrar Yolu Enfeksiyonu Mide Bulantısı Yapar Mı?

İdrar yolu enfeksiyonu iltihap içeren bir rahatsızlık olduğu için zaman zaman mide bulantısına da yol açar.

İdrar Yolu Enfeksiyonu İçin Hangi Bölüme Gidilir?

İdrar yolu enfeksiyonunun uzun vadede tedavisini sağlayacak doktorlara ürolog denir. Üroloji polikliniğe idrar yolu enfeksiyonu şikayetiyle gelen hastalara yardımcı olmaktadır.

İdrar Yolu Enfeksiyonu Ateş Yapar Mı?

Hastalığın temel nedeni bakteri ve iltihap olduğu için, yüksek ateş beklenen bir semptomdur.

İdrar Yolu Enfeksiyonu Adeti Geciktirir Mi?

Adet gecikmesinin altında yatan birçok kronik ve akut sebep yatmaktadır. İdrar yolu enfeksiyonu bu sebeplerden biri değildir.

İdrar Yolu Enfeksiyonu Bulaşıcı Mı?

İdrar yolu enfeksiyonunun bulaşıcı olduğu durumlar nadirdir. Bulaşıcı olması çok fazla beklenen bir durum değildir.

İdrar Yolu Enfeksiyonu Çarpıntı Yapar Mı?

Kalp çarpıntısının altında yatan birçok neden bulunuyor. Nadiren de olsa idrar yolu enfeksiyonu çarpıntıya sebebiyet verebiliyor.

İdrar Yolu Enfeksiyonu Düşüğe Sebep Olur Mu?

Kadın hastalıkları ve doğum uzmanlarının ortak kanaatine göre bu enfeksiyon, düşük riskini artıran önemli bir faktör olarak gösteriliyor.

İdrar Yolu Enfeksiyonu Deride Döküntü Yapar Mı?

Bu enfeksiyonunun deride döküntü yaptığına dair herhangi veri elde edilememiştir. Deri döküntüsünün altında başka başka birçok neden yatıyor olabilir. Eğer deri döküntüsünden şikayetçiyseniz, deri ve zührevi hastalıklar polikliniğine başvurmanız önerilir.

İdrar Yolu Enfeksiyonu Erkeğe Bulaşır Mı?

İdrar yolu enfeksiyonunun çiftler arasında bulaşıcılığı olan bir hastalık olduğu düşünülüyor. Fakat bu konuda kapsamlı bir araştırma yapılabilmiş değildir.


hakkında yapılan yorumlar
Henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapabilir ve yardım isteyebilir, tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz.
Yorum Yap (Değerli yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.)
Kimseyle mail adresiniz paylaşılmayacaktır.

İdrar Yolu Enfeksiyonu