Yetişkinlerde Hiperaktivite Bozukluğu Belirtileri Nelerdir?

(Hiperaktivite Bozukluğu)

yetiskinlerde-hiperaktivite-bozuklugu-belirtileri-nelerdir

Yetişkinlerde Hiperaktivite Bozukluğu Belirtileri Nelerdir?

Yetişkin bireylerde hiperaktivite bozukluğu problemi belirtileri dikkatsizlik, dikkat dağınıklığı, sık sık hata yapma, konuşulanları dinlememe, ilgisizlik, organizasyon yapmakta hata, kişisel eşyaları kaybetme, rutin işlerinde aksaklık yapmadır.


Hiperaktivite bozukluğu genelde çocuklarda görülen psikolojik bir hastalıktır. Aşırı hareketlilik veya olağanüstü aktiflik anlamına gelir. Bu rahatsızlığa sahip çocuklar kendilerini kontrol altına alamazlar. Bir yerde sabit bir şekilde duramazlar. Dikkatlerini bir konuya odaklayamazlar. Odaklanma problemi öğrenme güçlüğüne yol açar ve çocuklar okulda birçok sıkıntıyla uğraşmak zorunda kalırlar.

Hiperaktivite Bozukluğu Tedavisi Nasıldır?

Hiperaktivite bozukluğunun tedavisi ilaçlar ile olabilmektedir. Ancak ilaçlar kesinlikle kalıcı bir iyileşme sağlamazlar. Hiperaktivite bozukluğu problemi uzman hekimler tarafından nörolojik kaynaklı olarak ifade edilir. Genelde bu probleme neden olan faktörler çocuğun duygularını net olarak ifade edememesi, kendi içini tam olarak boşaltamamasıdır. Bu sebeple bu problemin tedavi edilebilmesi için çocuklara fırsat verilmelidir. Çocukların ağlamasına izin verilmeli, duygularını boşaltabilmesi için ona destek olunmalıdır.

Hiperaktivite Bozukluğu Neden Olur?

Hiperaktivite bozukluğu doğuştan olabilir, nörolojik bir hastalıktan veya beslenme bozukluğundan dolayı da olabilir.

Hiperaktivite Bozukluğu İçin Hangi Doktora Gidilir?

Hiperaktivite bozukluğu belirtileri olan çocukların psikiyatri kliniğine götürülmeleri önerilir.

Hiperaktivite Bozukluğu Nasıl Anlaşılır?

Hiperaktivite problemi belirtileri çocuklarda huzursuzluk, her şeye karşı aşırı tepki gösterme, çok az uyuma, sürekli kucak isteği, çok ağlama, dikkatsizlik, odaklanamama, oyun sırasında sırasını bekleyememe, sabırsızlık, her zaman hareket etme, eşyaları kaybetme, aileye ve öğretmenlere karşı öfke, arkadaşlarına karşı veya kardeşine karşı fiziksel şiddet gösterme, uyumsuzluk, kavga çıkarma, sürekli koşup zıplama, bir şeyleri kırıp dökme olarak tanımlanır.

Yetişkinlerde Hiperaktivite Bozukluğu Belirtileri Nelerdir?

Yetişkin bireylerde hiperaktivite bozukluğu problemi belirtileri dikkatsizlik, dikkat dağınıklığı, sık sık hata yapma, konuşulanları dinlememe, ilgisizlik, organizasyon yapmakta hata, kişisel eşyaları kaybetme, rutin işlerinde aksaklık yapmadır.

Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu Genetik Midir?

Dikkat dağınıklığı ve hiperaktivite bozukluğu nörolojik ve psikolojik bir hastalıktır. 

Hiperaktivite Bozukluğu Özellikleri Nelerdir?

Dikkat dağınıklığı, konsantrasyon güçlüğü, ilgisizlik, sabırsızlık, kişisel eşyaları kaybetme, sürekli hareketlilik, yoğun bir şekilde düşünememe, öğrenme güçlüğü, konuşan kişinin sözünü kesme ve dinlememedir. 

Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu Risk Faktörleri Nelerdir?

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu kısa adıyla DEHB’nin risk faktörleri gebelik sırasında annenin ilaç kullanması, sigara ve alkol kullanması, gebelikte enfeksiyon oluşması, doğum sırasında zorluk, beyin travması ve bebeğin düşük olma ihtimalinin olmasıdır. 

Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu Unutkanlık Yapar Mı?

Dikkat eksiliği ve hiperaktivite problemi unutkanlığa neden olabilir.

Hiperaktivite Bozukluğu Zararları Nelerdir?

Kişi sürekli huzursuzdur, eşyalarını kaybeder, bulmak istediği bir şeyi kolayca bulamaz, öğrenme güçlüğü çeker, sabırsızdır, dinleme becerisi yoktur, arkadaşları arasında ve aile arasında huzursuzluğa neden olur.

hakkında yapılan yorumlar
Yorum Yap (Değerli yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.)
Kimseyle mail adresiniz paylaşılmayacaktır.

Hiperaktivite Bozukluğu