Hamilelik Sonrası Ödemler Nasıl Atılır?

(Hamilelik Sonrası)

hamilelik-sonrasi-odemler-nasil-atilir

Hamilelik Sonrası Ödemler Nasıl Atılır?

Hamilelik sonrasında vücudun fazla suyu tutması beklenen bir durumdur. Ancak doğumdan sonra bu ödemlerden kurtulmak mümkündür. Et, balık, kuruyemiş gibi kaliteli protein almak, bol bol su içmek, önerilen egzersiz planına uymak, bebeğinizi sıklıkla emzirmek, aşırı şekerli ve tuzlu yemeklere son vermek ödemlerden kurtulmanızı sağlayan en etkili yöntemlerdir.

Hamilelik süreci boyunca çekilen tüm sıkıntılara göğüs geren anneler, bebeklerini kucaklarına aldıktan sonra da bazı problemlerle karşılaşabilmektedir. Özellikle doğuma kadar olan süreçte, bebeğin beslenebilmesi için alınan fazla kilolar, annelerin psikolojisini etkileyen temel bir unsurdur. Annenin eşiyle yaşadığı cinsel problemler, çiftlerin evliliğini bile sıkıntıya düşürebilir. Hormon dengesinin oldukça değişmesi, dengelerin altüst olması gibi faktörler hamilelik sonrası depresyonu tetikleyebilmektedir. hayatın ve  vücut dengesinin bir anda kendine gelmesi beklenemez. Hamilelik sonrasında hem bebeğe yetebilmek hem de annenin kendini toparlaması zamana yayılmalıdır. Anneler bu dönemde kendilerine zaman tanımalı ve bu durumların birçoğunun geçici olduğunu bilmesi gerekmektedir. Gerek hekime başvurarak gerek evde doğal yöntemler denenerek birçok sorunun üstesinden gelineceği bilinmelidir. Hamilelik sonrası ayak şişmesi, adet olamama, hamilelik sonrası vücutta oluşan çatlaklar, depresyon, göbek derisinin kararması, uyuşma, vajinismus gibi problemler ve çözümleri gibi merak edilen daha birçok soru ve yanıtları sizler için hazırlanan yazımızın devamında yer alıyor... 

Hamilelik Sonrası Saç Dökülmesi Neden Olur?

Saç dökülmesi, doğumun hemen ardından görülen doğal bir evredir. Bu dönemde toplu halde dökülen saçlar, belirli bir süre boyunca döküldükten sonra, kendisini yeniden onarmaya başlar. Tekrardan yerine gelen saçlar artık bu sefer daha güçlü ve sağlıklıdır.

Hamilelik Sonrası Kilo Verme Süreci Nasıl Olur?

Hamilelik sonrasında emzirme döneminin de düzene girmesiyle birlikte kilo verme süreci kendiliğinden başlar. Aşırı kilo almış annelerde hızlı kilo vermenin zorlaştığı söylenebilir fakat kilo verme imkansız değildir. Emzirmenin devamlılığı ve düzenli beslenmeyle birlikte kilo verme kolaylaşır. Bu dönemde annenin diyetisyene görünmesi oldukça faydalı olacaktır. Şekerli gıdalara ara verilmesi, karbonhidrat değeri taşıyan besinleri kontrollü tüketmeleri, protein dengesini sağlamaları ve bu süreci zamana yayma rahatlığını hissetmeleri gerekmektedir.

Hamilelik Sonrası Ödemler Nasıl Atılır?

Hamilelik sonrasında vücudun fazla suyu tutması beklenen bir durumdur. Ancak doğumdan sonra bu ödemlerden kurtulmak mümkündür. Et, balık, kuruyemiş gibi kaliteli protein almak, bol bol su içmek, önerilen egzersiz planına uymak, bebeğinizi sıklıkla emzirmek, aşırı şekerli ve tuzlu yemeklere son vermek ödemlerden kurtulmanızı sağlayan en etkili yöntemlerdir.

Hamilelik Sonrası Ayak Şişmesi Nasıl Geçer?

Hamilelik sonrasında görülen ayak şişmesinin geçmesi için yüzmek harika bir seçimdir. Dinlenirken ayakları yükseğe kaldırmak ve sabitlemek, bol su tüketimi, ayağa uygulanan hafif masajlar ve soğuk su ile basınç uygulamak oldukça fayda sağlar.

Hamilelik Sonrası Boy Uzaması?

Bazı anneler hamilelik sonrası boylarında 1-2 cm uzunluk fark ettiğini iddia ederler. Ancak bu bilginin bilimsel bir dayanağı yoktur.

Hamilelik Sonrası Cinsel Hayat?

Lohusalık dönemi annenin vücudunun toparlanması dönemidir. Bu dönemde cinsellik anne için zordur ve yapılmaması gerekir. Bu yüzden doğumdan 6 hafta kadar beklenmesi önerilir. 6 hafta sonra cinsellik yaşanmasında sıkıntı yoktur. Lohusalığın bitimine kadar partnerlerin birbirine karşı anlayışlı olmalıdır.

Hamilelik Sonrası Çatlaklar Nasıl Gider?

Hamilelik sırasında annenin bol su içmesi, düzenli beslenmesi ve vücudunun ihtiyacı olan nemi karşılaması doğum sonrasında oluşacak olan çatlakları giderir. Bunun dışında hamilelik sonrasında kimyasal peeling, dermoroller, lazer tedavisi ve dermo kozmetik kremler ile çatlakları giderilebilir.

Hamilelik Sonrası Depresyon?

Tıp dilinde PDD yani Postpartum Depresyon olarak da bilinen doğum sonrası depresyon kadınlar arasında yaygındır. PDD doğumdan sonra gerçekleşen fiziksel ve duygusal değişimlerin karışımıdır. Pospartum depresyon yaşayan kişilerde aşırı yorgunluk, iştahsızlık, uykusuzluk, libido eksikliği ve değişken ruh halleri görülür.

Hamilelik Sonrası Doğum Kontrol Hapı Kullanılır Mı?

Doğumdan sonra en az 6 hafta boyunca emzirme olmasa bile doğum kontrol hapı kullanılmaması önerilir. Ancak 6 haftadan sonra doğum kontrol hapı kullanılmasında sıkıntı yoktur. Emzirme döneminde de kullanılabilir.

Hamilelik Sonrası Erkekte Cinsel İsteksizlik?

Doğumdan sonra bebek emzirme sırasında prolaktin denilen hormon salgılanır. Bu da kadınların cinsel isteksizlik yaşamasına neden olur. Bazı kadınlar doğumdan sonra psikolojik sorunlar yaşayabilir veya kendilerini tamamen bebeklerine adayabilir. Bu durumda eşlerin cinsel ilişki için ısrarcı olmamaları gerekir. Erkeklerde ise kadınların vücudundaki değişmelerin olması ya da "kadının canını acıtır mıyım?" düşüncesi cinsel isteksizlik oluşturabilir. Ancak doğumdan 6 hafta sonrasında aktif olarak cinsel hayatın başlamasında bir sorun yoktur.

Hamilelik Sonrası Göbek Kararması?

Kadınlarda hamilelik sonrası göbekte leke olması, göbeğin kararması normaldir. Bundan kurtulmak için kimyasal peeling, lazer tedavisi, gençlik aşısı, ışık dolgusu yapılabilir.

Hamilelik Sonrası Hızlı Kilo Nasıl Verilir?

Hamilelik sonrasında emzirme dönemi olduğu için kişinin beslenmesine dikkat etmesi gerekir. Tek taraflı beslenmeye başvurulmamalı, yeterli ve dengeli beslenilmemelidir. Ancak kilo vermek isteyen kadınlara günde az az ve sık sık beslenmesi, gün içerisinde 3 ana ve 3 ara öğün yapması, bol su içmesi ve egzersiz yapması önerilir.

Hamilelik Sonrası Korse Kullanımı?

Normal doğumda vücudun kendini toparlaması için 2-3 gün beklenmesi gerekir. Sezaryen doğumda ise dikişlerin alınması ve vücudun kendini toparlaması için en az 3 hafta beklenmesi gerekir. Vücut kendini toparladıktan sonra korse kullanılabilir. Ancak uzmanlar doğumdan sonra uzun bir süre korse kullanılmamasını öneriyor.

Hamilelik Sonrası Kanama Kaç Gün Sürer?

Doğum sonrasında 1 hafta kadar yoğun kanama olur. Bu adet kanamasına benzer. Ancak daha sonra kanama yerini kahverengi akıntıya bırakır. Akıntının rengi gittikçe açılır ve sonrasında normal şeffaf vajina akıntısına benzer. Bu kanama süresi yaklaşık 40 gün kadar sürer.

Hamilelik Sonrası Mide Ağrısı?

Hamilelik esnasında plesenta büyüdükçe mideye baskı yapar ve mide ağrısı oluşur. Doğumdan sonra bu ağrılar geçer. Ancak eğer geçmiyorsa yeme içmeye dikkat edilmesi gerekir. Kafeinli ve gazlı içeceklerden uzak kalınması, çok soğuk ve çok sıcak yemek ve içeceklerden uzak kalınması, kızartma gibi yağlı ve ağır yiyeceklerin az tüketilmesi, aşırı tuzlu ve ekşi gıdaların tüketilmemesi gerekir.

Hamilelik Sonrası Makattan Kan Gelmesi?

Hamilelik ve doğumdan sonra kabızlık yaşanması çok normaldir. Kabızlık ileri safhalarda hemoroide dönüşebilir. Bu da makat bölgesinde şişlik oluşmasına ve dışkılama esnasında makatta yırtıkların oluşmasına neden olur. Bunların olmaması için yeme içmeye dikkat edilmeli ve egzersiz yapılmalıdır. Ayrıca çok geçmeden hekime danışılmalı ve yardım alınmalıdır.

Hamilelik Sonrası Ne Zaman Adet Görülür?

Doğumdan sonra ilk hafta adet kanaması görülür. Sonrasında kanama akıntıya dönüşür ve 40 gün içerisinde bu akıntılar da kaybolur. Bu lohusalık döneminin geçmesinden bir ay sonra normal adet görülmesi beklenir.

Hamilelik Sonrası Ne Zaman İlişkiye Girilir?

Doğumdan sonra 6 hafta kadar bir süre vücudun toparlanması beklenir. Bu süre esnasında cinsel ilişkiye girilmemesi gerekir. Bu sürede erkeklerin kadınlara ısrarcı davranmamaları ve anlayışlı olmaları gerekir.

Adet Sonrası Hamilelik Olur Mu?

Adetten sonra yeni yumurtanın oluşması için 2 hafta geçmesi gerekir. Adetten 2 hafta sonra cinsel ilişkiye girmek hamile kalma ihtimali çok yükseltir.

Kürtaj Sonrası Hamilelik Olur Mu?

Kürtaj olduktan sonraki bir ay içinde adet kanaması olur. Sonrasında hamile kalmak için 3 ay beklemek gerekir.

Hamilelik Sonrası Ödem Nasıl Geçer?

Hamilelik sonrası oluşan ödemlerden kurtulmak için protein bakımından zengin olan besinlerden tüketilmeli, bol sıvı tüketilmeli, egzersiz yapılmalı, çok tuzlu ve çok şekerli yiyeceklerden kaçınılmalı ve bebek sık sık emzirilmelidir.

Hamilelik Sonrası Parmaklarda Uyuşma?

Hamilelik sırasında KPT Karpal Tünel Sendromu görülmesi çok yaygındır. Bu sendrom el bileğinde sıvı birikmesinden dolayı kaynaklanır ve parmaklarda uyuşmaya, karıncalanmaya neden olur. Bu uyuşmaların giderilmesi için parmaklara egzersiz yapılır. Gece parmakların dik durması için takılacak aletler de parmaklardaki uyuşma ve ağrıyı azaltacaktır.

Hamilelik Sonrası Reflü Geçer Mi?

Hamilelik esnasında reflü yaşanması normaldir. Ancak doğumdan sonra reflü şikayetinin azalarak kaybolması beklenir. Ancak halen devam eden reflü şikayeti varsa yeme içmeye dikkat edilmeli ve en yakın zamanda hekime danışılmalıdır.

Hamilelik Sonrası Vajinismus?

Vajinismus yani cinsel ilişkiye girememe sorunu ilk ilişkide ortaya çıkan bir sorun olduğu sanılsa da doğumdan sonra da ortaya çıkabilir. Bunun sebepleri arasında kadınların doğumdan sonra psikolojik ve fizyolojik değişimlerinin olması ve korkudur. Bu sorunla karşılaşıldığında partnerin anlayışlı olması gerekir ve hekime danışılarak bu sorunu ortadan kaldırmak için psikolojik tedavi görülmesi gerekir.

Hamilelik Sonrası Yüzde Kalan Lekeler Nasıl Geçer?

Hamilelik sonrası yüzde oluşan lekelerin giderilmesi için maske yapılması gerekir. Maydanoz suyu maskesinin yüzdeki lekeleri geçirdiği bilinmektedir. Maydanoz suyu maskesi maydanoz suyunun ve  limon suyunun eşit miktarda karıştırılması ile yapılır. Bu karışım yüze sürülür ve 15 dakika sonra ılık suyla durulanır.

Hamilelik Sonrası Ne Yenilmesi Gerekir?

Hamilelik sonrası emzirme döneminde annenin dengeli ve düzenli beslenmesi gerekir. Gün içerisinde bol su içmesi ve şekersiz sıvı tüketmesi gerekir. Ayrıca lohusa kadınlara 2-3 bardak süt, yoğurt tüketmesi, bol sebze- meyve tüketmesi, bol protein tüketmesi önerilir.

Hamilelik Sonrası Yarı Zamanlı Çalışma?

Doğumdan sonra 60 ile 360 gün arasında analık hali izni verilir. Bunun yarısı ücretsiz izindir. Yarım çalışma süresi; birinci doğumda en fazla 30 gün, ikinci doğumda en fazla 60 gün, sonraki doğumlarda en fazla 90 gün, engelli çocuk doğumunda ise en fazla 180 gün ücret ödenir. İlave olarak verilen 30 gün içinde 15 gün ücret verilir.

hakkında yapılan yorumlar
Henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapabilir ve yardım isteyebilir, tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz.
Yorum Yap (Değerli yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.)
Kimseyle mail adresiniz paylaşılmayacaktır.

Hamilelik Sonrası