Hacamat
Hacamat eski tarihlerden bugüne değin yaygın bir şekilde kullanılan alternatif tıp tekniğidir. Vücudun çeşitli hastalıklara karşım oluşan dirençsizliğinin vücutta biriken toksik kandan kaynaklandığı inanışı yönünde ortaya çıkmıştır. Hacamat aynı zamanda halk arasında ve hastanelerde kupa tedavisi olarak da bilinir. Bu nedenle vücutta oluşan hastalığın türü ve yerine göre cilt yüzeyine ufak kesikler atılarak kupa konur. Bu sayede kötü olduğuna inanılan kan vakumlanarak vücuttan uzaklaştırılır.
Hacamat Nedir?
Hacamat, çeşitli hastalıkların önlenmesi, ağrıların giderilmesi, ödemlerin atılması, bağışıklığın güçlendirilmesi için yapılan bir alternatif tıp tekniğidir. Dini boyutu da olan bu yöntemin çeşitli hastalıklara iyi geldiği inanılmaktadır.
Hacamat Günleri Hangileridir?
6,8,27,29 haziran, 1,5,25,17,29 temmuz 2021 yılının hacamat günleri olarak bilinir.
Hacamat Nasıl Yapılır?
Dini temellendirmesi de olan hacamat, bu işin eğitimini almış kişiler tarafından yaptırılmaktadır. Bunun için belirlenen günlerde, hastanın cilt yüzeyi hafifçe çizilerek burada ki kan dışarı atılır.
Hacamatın Faydaları Nelerdir?
Hacamatın bilinen ve kabul edilen faydaları arasında ‘damar tıkanıklıklarını açması, bağışıklık sistemini güçlendirmesi, damar sertliğine iyi gelmesi, vücudun direnç kazanması, kortizon hormonunun artması’ yer alır.
Hacamat Noktaları Nerelerdir?
Hacamat yapılan noktalar arasında ‘kalbin tam arkası, kulakların arkası, iki kürek arası ve alın çevresi’ yer almaktadır.
Hacamat Acıtır Mı?
Kupa tedavisi olarak da bilinen bu tedavi yöntemi çok şiddetli bir ağrı ya da acı yapması da minik kesilerin acısı kişiler tarafından duyulabilir.
Hacamat Bilimsel Gerçeklik Taşır Mı?
Hacamat bilimsel bir gerçeklik taşımamakla birlikte, modern tıp tarafından neredeyse tamamen reddedilir.
Hacamat Can Yakar Mı?
Alternatif bir tıp tekniği olarak bilinen hacamat tedavisi çok şiddetli bir acıma yapmamaktadır. Fakat incecik atılan kesiler, hacamat olan kişiler tarafından hissedilir. Katlanılması zor bir acı değildir.
Hacamat Hangi Günler Yapılmaz?
Pazartesi, Salı ve Perşembe günleri haricinde dini açıdan hacamat uygulaması yapılması uygun görülmez. Dini gerekçelerin önemli olmadığı durumlarda ise her gün yaptırılabilir.
Hacamat Hangi Hastalıklara İyi Gelir?
Hacamat tedavisinin ‘bel ağrısı, boyun fıtığı, kalp hastalığı, göz hastalığı, karaciğer hastalıkları, başi ağrıları, kronik hastalıklara’ iyi geldiği bilinmektedir.
Hacamat Hangi Günlerde Yapılır?
Hicri takvime göre belirlenen pazartesi, Salı ve Perşembe günleri yapılması uygundur. Ayrıca tek sayılı günlerde yapılması doğru bulunmaktadır.
Hacamat Hangi Ayda Yapılır?
Hacamat hem ilkbahar aylarında hem de sonbahar aylarında yapılabilir. Bunun dışında ise Recep, Şaban ve Ramazan aylarında da yapılabilmektedir.
Hacamatı Kimler Yapabilir?
Haccam ya da haccame adı verilen, üç aylık kurs alan bireylerin sertifikalı bir şekilde yapmaları uygundur.
Hacamatın Dinimizdeki Yeri Nedir?
Peygamber efendimizin sünnetlerinden biri olduğu için dinimizde de önemli bir yer taşımaktadır.