Gül Hastalığına Ne İyi Gelir?
(Gül Hastalığı)
Gül Hastalığına Ne İyi Gelir?
-Bal
-Salatalık
-Yeşil çay
-Melisa Çayı
-Zerdeçal
-Zencefil
-Lavanta Yağı
-Yulaf Ezmesi
Son dönemlerde toplumda sık sık görülmeye başlanan hastalıkların başında gelmekte olan Gülleme hastalığı çoğunlukla kadınların başına gelmektedir. Gül hastalığının en büyük özelliği yanaklarda, alında, burun ve çenede kırmızı lekelerin olmasıdır. Kızarık şekilde de görülebilen, sivilce veya iltihaplı kabarcıklar şeklinde ortaya çıkar. Hastalığın habercisi ise hastalık öncesi gelen yüz kızarıklığıdır. Kesinlik söz konusu olmasa da 30 yaş üstü kadınların daha çok muzdarip olduğu bir rahatsızlıktır. Neden olduğu hakkında henüz bir bilgi bulunmamaktadır.
Ancak genetik olarak geçtiği hakkında bir düşünce bulunmaktadır. Gülleme hastalığını şiddetlendiren bazı etkenler bulunsa da, hastalığın bakteri, mantar enfeksiyonu ve alerjik reaksiyon sonucunda oluşması söz konusu değildir. Gülleme hastalığını tetikleyen en önemli etken sıcaktır. Ne kadar çok sıcağa maruz kalırsa deri, bu rahatsızlık o kadar çok yayılır. Ve sıcak içecekler damarları genişleteceğinden, bu gül hastalığının ilerlemesine sebep olabilmektedir. Gülleme hastalığı genellikle yüz bölgesinde görülür.
Gül Hastalığı Tedavisi
Tedaviye kaşıntıyı önleyici ilaçlarla başlanabilir. Bazı durumlarda hap bazı durumlarda krem formunda olan antibiyotikler kullanılabilir. Fakat bilinmesi gereken en önemli şey sıcak her şeyden kaçınmaktır. Çünkü sıcak olan her şey bu hastalığı arttırabilir. Sıcak duştan sıcak içeceklere kadar uzak durulmalıdır. Eğer bu hastalık ilerlediyse ve antibiyotik tedavisine yanıt vermiyorsa, A vitamini takviyesi yapılabilir.
Gül Hastalığı Nedir?
Son dönemlerde toplumda sık sık görülmeye başlanan hastalıkların başında gelmekte olan Gülleme hastalığı çoğunlukla kadınların başına gelmektedir. Gül hastalığının en büyük özelliği yanaklarda, alında, burun ve çenede kırmızı lekelerin olmasıdır.
Gül Hastalığına Ne İyi Gelir?
-Aloe Vera
-Bal
-Salatalık
-Yeşil çay
-Melisa Çayı
-Zerdeçak
-Zencefil
-Lavanta Yağı
-Yulaf Ezmesi
Gül Hastalığı Nasıl Geçer?
Gülleme hastalığının geçmesi için çeşitli kremler, ilaç tedavisi, lazer tedavisi ve ameliyat yöntemleri tercih edilmektedir.
Gül Hastalığı Bulaşıcı Mıdır?
Hayır, bulaşıcı değildir.
Gül Hastalığı Geçer Mi?
Evet, geçer. Çeşitli tedavi yöntemlerinin yanı sıra kendiliğinden de geçebilen bir rahatsızlıktır.
Gül Hastalığı Belirtileri Neler?
-Deride döküntü
-Deride pembe renkli büyük lekeler
-Kaşıntı
-Halsizlik
-Ağrı
-Burun akıntısı
-Burun tıkanıklığı
-Boğaz ağrısı
-Öksürük
Gül Hastalığı Ciddi Midir?
Gülleme hastalığı normal yaşantıda çeşitli tedavilerle geçebilen bir rahatsızlıktır. Hamilelik döneminde bu rahatsızlığı yaşayan kadınların ise hastalıktan ciddi olarak etkilenebilme durumları vardır. Bundan dolayı hamilelik döneminde bu hastalığa yakalanan hastaların acilen bir sağlık kuruluşuna başvurması gerekmektedir.