Göz Seğirmesi
Göz kaslarına ilişkin sağlık problemlerinden bir tanesi de göz seğirmesidir. Toplumda pek çok kişi tarafından hastalık olarak adledilmez. Tıp literatüründe ‘miyokimi’ olarak adlandırılan bu rahatsızlık, ani ve kramplarla birlikte meydana gelir. Gün içerisinde pek çok kez tekrarlanabilme özelliği nedeni ile oldukça rahatsızlık vericidir. Şiddetli bir şekilde yaşanan kasılmalar, zaman içerisinde gözün kapanmasına ve gözde sancı yaşanmasına neden olabilir. Ani, istemsiz bir kasılmanın göz kapakları meydana getirdiği rahatsızlık hissi ile karakterize olan bu rahatsızlığı birlikte tanıyalım…
Göz Seğirmesi Neden Olur?
Göz seğirmesinin meydana gelmesinde pek çok faktör etkilidir. Bunlardan bazıları ise şu şekilde listelenebilir;
-Göz kurulukları
-İlaç yan etkileri
-Gözde enfeksiyon gelişimi
-Kirli havalar
-Stres faktörü
-Uykusuzluk
-Yorgunluk
-Işık hassasiyeti
Göz Seğirmesine Ne İyi Gelir?
Göz seğirmesinin ani ve tekrarlayıcı etkilerine aniden müdahale edilmesi kasılmaların seyrinde oldukça etkilidir. Bunun için sıcak bası ya da soğuk bası uygulaması yapılabilir.
Göz Seğirmesi Nasıl Olur?
Tıp literatüründe ‘miyokimi’ olarak bilinen bu rahatsızlık, göz kapaklarında bulunan sinirlerin ani kasılmaları ile meydana gelebilmektedir. Spazm halinde görülen seğirmeler tekrarlayıcı nitelik taşırlar.
Göz Seğirmesi Ağrı Yapar Mı?
Göz seğirmesinin meydana geliş sürecinde ağrı görülmemektedir. Fakat bazen şiddetli kasılmalar görülebilir ve bu şiddet elektrik çarpmasına benzetilebilir.
Göz Seğirmesi Belirtileri Nelerdir?
-Gözde şimşek çakması gibi his
-Gözün ani açılıp kapanması
-Göz kapaklarında titreme
-Ani kasılmalar
Göz Seğirmesi Baş Ağrısı Yapar Mı?
Göz seğirmesi uzun vadede rahatsızlık verici olabilmektedir fakat baş ağrısı gibi bir komplikasyon oluşturmadığı bilinmektedir.
Göz Seğirmesi Bir Hastalık Mıdır?
Göz kapaklarındaki sinirlerin ani ve istemsiz kasılmalarından dolayı göz seğirmesi meydana geldiği için burada göz sinirlerinin tahribatının şüphe duyulabilir. Bu nedenle pek çok kişi tarafından normal olarak aldandırılsa da aslında bir tür sağlık problemidir.
Göz Seğirmesi Kaç Günde Geçer?
Göz seğirmesi, genelde bir gün içerisinde meydana gelir ve uykudan sonra düzelir. Fakat bazı durumlarda birkaç gün hatta birkaç ay bile devam edebilir.
Göz Seğirmesi Evde Nasıl Geçer?
Seğirmeye doğrudan müdahale etmek ilaç ya da iğnelerle mümkün değildir. Bunun için soğuk ya da sıcak kompresin göz kapaklarına uygulanması gerekir.
Göz Seğirmesi Hangi Doktor Bakar?
Göz seğirmesi şikayeti için başvurulması gereken poliklinik ‘Göz Hastalıkları Poliklinikleri’dir.
Göz Seğirmesi Hangi Hastalığın Belirtisidir?
-Gizli astigmat
-Miyop
-Uyku düzensizlikleri gibi hastalıkların belirtisi olabilmektedir.
Göz Seğirmesi Hangi Vitamin Eksikliğinden Kaynaklanır?
-D vitamini
-Kalsiyum
-Magnezyum
Göz Seğirmesi Magnezyum Eksikliğinden Mi Kaynaklanır?
Evet. Göz seğirmesinin altında yatan etkenlerden biri de magnezyum eksikliğidir. Kan değerleri ölçümü yaptırılarak bu durum öğrenilebilir ve gerekirse takviye olarak magnezyum alınabilir.
Göz Seğirmesi Psikolojik Mi?
Stres faktörüne çok fazla maruz kalındığında göz seğirmesi gibi bir durumla karşılaşılabilir. Strese bağlı olarak görülen uykusuzluklarda göz seğirmesine neden olan psikolojik etkenler arasında gösterilebilir.
Göz Seğirmesi Sebepleri Nelerdir?
-Alerjik nedenler
-Yorgunluk
-Uykusuzluk
-Stres
Henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapabilir ve yardım isteyebilir, tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz.