Görme Alanı Testi Hangi Cihazla Yapılır?

(Görme Alanı)

gorme-alani-testi-hangi-cihazla-yapilir

Görme Alanı Testi Hangi Cihazla Yapılır?

Görme alanı testi, özel programlarla donatılmış olan bilgisayarla senkronize halde çalışan makine vardır.

Görme alanı testi, çeşitli göz hastalıkların teşhis edilebilmesi için önemli ipuçları veren bir test tekniğidir. Bu teknikte bilgisayardan yardım alınır. Görme alanı testinde hastanın görebildiği tüm yüzeylerin tespiti için uğraşılır. Bu test esnasında hastanın yalnızca bir noktaya odaklanması sağlanır. Etrafta yanıp sönen pek çok nokta bulunur ve hastanın gözlerini ayırmadan algıladıkları noktaları ifade etmeleri beklenir. Bunun içinse hastanın elinde bir mouse bulunur . Algıladıkları her bir anda bu Mouse basmaları istenir. Bu işlem uygulanırken gözün içine ya da üstüne herhangi bir ilaç vs uygulanmaz.

Görme Alanı Testi Nedir?

Görme alanı testi, kişilerin görme alanına ait olan her noktayı ne kadar fark edebildiklerini tespit etmek için kullanılır. Genelde karanlık bir odada ve bir cihaz içerisine baş yerleştirilerek yapılır. Sağda olan göz için ayrı solda olan göz için ayrı ayrı olmak üzere iki işlem gerçekleştirilir.

Görme Alanı Testi Sonuçları Nasıl Olmalı?

Görme alanı testi nörolojik nedenlerle ortaya çıkan göz hastalıklarının tespit ve teşhisinde kullanılan bir yöntemdir. Sonuçları hakkında ise net bir bilgi vermek mümkün değildir. Testin sonuçlarını yorumlayacak olan kişi nöroloji hekimi ve göz doktorudur. Bu noktada her iki hekim birbirleri ile çalışırlar.

Görme Alanı Testi Fiyatı Nedir?

Görme alanı testi, hekimin ihtiyaç duyması halinde devlet hastanelerinin hepsinde ücretsiz bir şekilde yaptırılan bir testtir. Özel hastane ve kliniklerde bu fiyat farklılık gösterecektir. O nedenle net bir bilgi bulunmaz. Fakat yine de özel hastanelerde yaptırılan görme alanı testinin ücretinin belli bir yüzdelik dilimini, SGK karşılamaktadır. Tamamen tedavi olunacak hastanın politikalarına bağlıdır.

Görme Alanı Testi Nasıl Yapılır?

Görme alanı testi için hastanın herhangi bir ön hazırlık yapmasına gerek yoktur. Hastanelerin görme alanı için ayırdığı karanlık odalarda bu test tekrarlanır. Hatsan başını bilgisayar ile senkronize halde çalışan cihaza yaslar ve tam karşıda bulunan sarı noktaya odaklanır. Hasta gözlerini odaklandığı noktadan hiç çekmez ve cihaz içerisinde olan boşlukların tamamında yanıp sönen ışıklar görülür. Bu etrafta uçuşan ışıkların ise algılandığı her an cihaza basmaları gerekmektedir. Herhangi bir sancısı ve hazırlığı olmayan oldukça basit bir test tekniğidir.

Görme Alanı Testi Neden Yapılır?

Görme alanı testinin yapılması için iki temel neden vardır. Bunlardan ilki özellikle gözlük kullanan ve ileri yaşta olan hastaların glokomlu olup olmadıklarını tespit etmek içindir. İkincisi ise nörolojik yani sinirsel hastalıkların varlığına dair duyulan şüpheden dolayı yapılır.

Görme Alanı Testi Hangi Cihazla Yapılır?

Görme alanı testi, özel programlarla donatılmış olan bilgisayarla senkronize halde çalışan makine vardır.

Görme Alanı Testi Yapan Devlet Hastaneler İstanbul?

Görme alanı testini yapılabildiği hastaneler arasında ‘Kağıthane Devlet Hastanesi, Üsküdar Devlet Hastanesi, Bahçelievler Devlet Hastanesi, Avcılar Murat Kölük Hastanesi, Başakşehir Devlet, Hastanesi’ gibi hastaneler yer almaktadır.

Görme Alanı Testi Ne İşe Yarar?

Bazı beyin tümörlerinin tespiti, Multiple Skleroz teşhisi, glokom gibi hastalıkların teşhisi için yaygın bir şekilde kullanılan ve hekimin kesin sonuçlar çıkarmasına yarayan testtir.

Görme Alanı Testi Ne Kadar Sürer?

Hastanın konsantrasyonuna göre değişmekle birlikte, bir göz on beş, diğer göz on beş dakika, toplamda yarım saat sürmektedir.

Görme Alanı Testi Zor Mu?

Aksine diğer pek çok göz testi içerisinde en kolay olanıdır. Yalnızca biraz sabır gerektiren bir testtir. Dakikalarca sabit bir noktaya bakılması, biraz sıkıcı olabilir. Bunun dışında ne hazırlık yapılmasını, ne göze ilaç damlatılmasını gerektirir. Can yakıcı herhangi bir durumu ise kesinlikle söz konusu değildir.

Görme Alanı Testi Nerede Yapılır?

Görme alanı testinin yaptırmak istediğiniz zaman göz hastalıkları polikliniği ya da nöroloji polikliniğinden sıra almalısınız. Ayrıca özel, devlet ve tüm göz kliniklerinde yaptırılabilir.

hakkında yapılan yorumlar
Henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapabilir ve yardım isteyebilir, tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz.
Yorum Yap (Değerli yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.)
Kimseyle mail adresiniz paylaşılmayacaktır.

Görme Alanı