Gilbert Hastalığı Nasıl Geçer?

(Gilbert Hastalığı)

gilbert-hastaligi-nasil-gecer

Gilbert Hastalığı Nasıl Geçer?

Gilbert hastalığı pek ciddi bir hastalık değildir. Bu sebeple bir tedavi gerektirmez.

Gilbert hastalığı bir karaciğer hastalığıdır. Kanda normalden fazla biriken bilirubin denilen madde neden olur. Kan hücreleri parçalanır ve hemoglabin yani oksijen taşıyan molekül karaciğerde parçalanır ve bilirubine dönüşür. Daha sonra safra ile atılır. Gilbert hastalığında enzim eksikliği olmasından dolayı bilirubin atılamaz ve karaciğerde sarılık ortaya çıkar. Genelde 20- 30 yaşlarında kişilerde olur. Hastalarda grip, susuzluk, stres, uykusuzluk, aşırı terleme, kusma ve ishal ile belirtiler verir. Gilbert hastalığı genetik bir hastalıktır. Erkeklerde daha çok görülür. Gilbert hastalığı yani sarılık hastalığı çok zararlı bir hastalık sayılmaz. Bu sebeple tedavi edilmez. 

Gilbert Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

Gilbert hastalığı yani halk arasındaki adıyla sarılık hastalığının belirtileri; susuzluk hissi, açlık, soğuk algınlığı ve grip gibi nezle gibi bir hastalık, stres ve kaygı gibi psikolojik sorunlar, uykusuzluk, uyku problemleri, aşırı terleme, kusma ve ishal, mide bulantısı, karın ağrısı, halsizlik, yorgunluk, ciltte sarılık, göz akında sarılık gibi hastalıklardır.

Gilbert Hastalığı Askerliğe Engel Mi?

Gilbert hastalığı çok ciddi bir hastalık olarak sayılmaz. bu sebeple askerliğe engel olmadığı bilinmektedir. Ancak bazı kişilerde bilirubin seviyesi çok yüksek olduğundan bu kişilerde daha fazla etkileri olur ve askerlikten muaf olabilirler. Bunun için hekimden rapor almak gerekir. 

Gilbert Hastalığı Bulaşıcı Mıdır?

Gilbert hastalığının bulaşıcı bir hastalık olmadığı bilinir. Ancak genetik bir hastalık olduğundan dolayı anne- babadan çocuğa aktarılır. 

Gilbert Hastalığı Polis Olmaya Engel Mi?

Gilbert hastalığı ciddi ve tedavi gerektiren bir hastalık değildir. İyi huylu bir hastalık türüdür ve hastalık bile sayılmaz. Ancak kandaki bilirubin seviyesi yükseldikçe hastaya daha çok zarar verebilir. Bu sebeple önemli olan kan testidir. Yani kandaki bilirubin seviyesidir. Gilbert hastalığının polisliğe engel olmadığı bilinir. Ancak yine de doktorun vereceği rapora göre değişebilir. 

Gilbert Hastalığı Nasıl Geçer?

Gilbert hastalığı pek ciddi bir hastalık değildir. Bu sebeple bir tedavi gerektirmez. 

Gilbert Sendromu Kronik Hastalık Mıdır?

Gilbert hastalığı hayati tehlike oluşturmayan bir hastalıktır. Herhangi ciddi bir komplikasyona yol açmaz. Gilbert hastalığının belirtileri kısa süreli ortaya çıkar ve kendiliğinden geçmektedir. 

Gilbert Hastalığı Tehlikeli Mi?

Gilbert hastalığı iyi huylu bir hastalıktır. Hayati tehlike oluşturmayan bir hastalıktır. Bu sebeple bir tedavisi de olmaktadır. 

Gilbert Hastalığı Zararları Nelerdir?

Gilbert hastalığının zararları mide bulantısı, kusma, ishal, karın ağrısı, halsizlik, yorgunluk, ciltte ve gözlerde sarılıktır. 

Gilbert Sendromu Nedenleri Nelerdir?

Gilbert hastalığı nedenleri; uzun süre aç kalmak, yetersiz ve verimsiz uyku, yoğun egzersiz, yetersiz sıvı alımı, sıvı kaybı, alkol tüketimi, bazı ilaçların yan etkileri, hastalıklar ve enfeksiyonlar, cerrahi ameliyat sonrası dönem, kadınlarda adet dönemleri, soğuk algınlığı gibi durumlardır. 


hakkında yapılan yorumlar
Henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapabilir ve yardım isteyebilir, tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz.
Yorum Yap (Değerli yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.)
Kimseyle mail adresiniz paylaşılmayacaktır.

Gilbert Hastalığı